• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tekrarlayan Gebelik Kaybı Kan pıhtılaşma ve pgt tüp bebek ?

cilekkokusu90

Bulgaristan göçmeni
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2022
713
837
33
35
Arkadaşlar merhaba,
Benim bir sorum vardı. Kafam fazlaca karıştı. Bilgisi olan kişiler bilgi ve deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.

4 kere olumsuz gebelik deneyimim oldu.
3.gebeliğim anomalilerden dolayı çapada sonlandırma işlemi yapıldı.
Birçok test yapıldı. Fetüs, anne ve baba olarak biz de herhangi bir genetik taşıyıcılık çıkmadı. Sebebi bilinmeyen tekrarlı gebelik kaybı diyorlar.

Benim trombofili panelimde Faktör V, mthfr a1298c, mthfr c677t, pai-1 4g/5g genlerinde heterezigot mutasyon çıktı.
Genetik doktoru faktör v heterezigot ve tekrarlı gebelık kaybından dolayı kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi.
Ama 6. hafta kese göründüğünde başlamam gerektiğini önerdi. Yabancı kaynakları araştırdığımda gebelik testi pozitif olduğunda başlanmasının önemli olduğunu hatta 6.haftanın geç olabileceğini belirten ingiltere ve amerikadaki konseylerinin yazıları var.
4 gebeliğimde de kan sulandırıcı kullanmadım. ilk ikisinde bilmiyorduk böyle bir sorunum olduğunu. 3.gebeliğimde 4.ayda başlamıştık çok geç. bu son gebeliğimde 6.haftayı bekleyelim dediler ama 6.haftaya gelirken düşük yaşadım.
Birde son 2 hamileliğimde hamile kaldıgımda tiroidim cıkıyor tsh değerlerim 5 i görüyor. bu son gebeliğimde 1 ay önce ilaç kullanmaya başlamıstım ama degerlerım 5ın altına dusmemıs. yani değerlerim gebelik için yüksekti.
bi de normalde bagısıklıgım cok yuksek yılda 1 kere bile nezle olmuyorum ama 4 hamileliğimde de 4-6 hafta arasında hep agır bir sekılde viral hastalık geçirdim (yaza denk gelen hamileliklerimde bile)inflenza gibi baya yataklara ve hastanelere düşecek şekilde.
Yani sistematik olarak sürekli aynı şeyleri yaşıyor olmam ve bu döngüden çıkamamış olduğum için KOCAELİDE iyi dr arayışınada girdim. bu konuda önerebileceğiniz dr olursa bunlara da açığım.
Benzer durumları yaşayanlar süreçlerini nasıl yönettiler neler tavsiye ederler merak ediyorum.
Bugun en son perinatoloji takibi istediğimde muayaneye bakmadıgına ve belırlı haftalarda usg yaptıgını kendılerının takıp ettıklerını soyledıler. 4 tane dramatık deneyımın olmus pgt tup bebek onerıyoruz dedıler. devlette belırlı oranını karsılıyormus. ama bana pgt tup bebek kısmıda sıcak gelmedı. sanki bu yola gırsem pıhtılasma bozuklugumdan dolayı tekrar olumsuz deneyımler yasayacakmısım gıbı gelıyor.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun ama iğneye eğer erken başlasaydım yaşar mıydı kaygısı taşımayın çünkü iğneye başladığınızda sağlıklı idiyse geçmişte bir problem yaşamamış demektir. yani önceden kullanmamış olmanız kullanmaya başladığınızda sağlıklı idiyse sonrasına etki etmemiştir. olacağı varmış olmuş çok ama çok geçmiş olsun çok travmatik bir durum ben de aynı şekilde 3 kez bebeğimi kaybettim. benzer durumu sormuşsunuz diye tecrübemi yazayım. 2 düşük 1 kalp durması ile kürtajı beklerken düşüğüm var ikisi erken haftalar üçüncü 3 aylık idi. genetik ve pıhtılaşma testlerime normal dendi. 4. gebeliğimde önce kadın doğuma gittim ve kan sulandırıcı hap verdi ecoprin ve progestan fitil verdi tutunması için. 4 haftalıkken verdi bunları hiç bekletmeden. 12 haftalıkken ikili test için perinatoloji bölümüne gittim. perinatoloji bölümünde her şey normaldi sadece solda kan akımında hafif azalma vardı. doktorum 3 düşükten sonra pıhtılaşma net bir şekilde çıkmasa da var olarak saydıklarını ve iğne verdiklerini, hatta bu zamana kadar çoktan kullanmam gerektiğini yoksa bebeğimi kaybedebileceğimi söyledi. o gün hemen başladım tabii ve kan akımı normale döndü çok şükür. perinatoloji bölümü orada devam etmemi önerdiği için kendi doktorumu bıraktım. bu haftalara kadar hep perinatoloji bölümünde devam ettim ve size de imkanınız var ise özel de olsa perinatolog gözetiminde olmanızı öneririm çünkü onlar detaylıca bakıyor her muayenede. kadın doğum doktorunuzdan olası bir gebelikte kan sulandırıcı hap isteyin. gebelik ilerlediği zamanda 6. haftadaymış madem iğnenin uygun haftası o zaman da perinatologda devam edin. benim size tavsiyem bu. düşük örneklerinizi patolojiye göndermiş miydiniz? eğer bir sıkıntı yoktu ise pgt tüp bebeğe gerek var mı bilemiyorum embriyo sağlıksızsa da düşük oluyor olabilir yani pıhtılaşma kaynaklı değildir belki, embriyo sağlıklı ise de tüp bebeğe gerek yok çünkü siz zaten gebe kalabiliyorsunuz. sadece sağlıklı ilerlemiyor

Cok gecmis olsun. Bende de bahsettiginiz genlerde heterozigot mutasyon var hatta bir iki baska gende de var ama onemli olan faktör V imis. Transfer gunu itibariyle kan sulandirici igneye basladim ben hala da devam ediyorum 10. Haftaya girdik.

Back
X