Gebelikte röntgen

Cubukmakarna

Adam olana çok bile
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
207
109
103
34
Merhaba
Hamileyken nette çok araştırıp bir türlü içimi rahatlatacak bir bilgiye ulaşamadığım konu hakkında yazmak istedim benim durumumda olup içi içini yiyen anneler için..

Özel bi iş yerinde röntgen teknisyeni olarak çalışıyordum. Bir ay reglim gecikti ve test yaptım pozitifti başımdan aşağı kaynar sular döküldü desem yeridir sevinemedim bile bebeğime acaba radrasyon zarar vermişmidir diye. Hemen işten istifa ettim ve doktorumla görüştüm hiç iç açıcı konuşmadı kafası küçük olur gözleri kör olur iskelet sisteminde sorunlar olur dedi aldırmamın daha doğru olacağını söyledi benim kararım netti tabi ne olursa olsun doğuracaktım benim hatamın bedelini yavruma canıyla ödetemezdim elbette. Netten araştırmaya başladım okumadığım site kalmadı kafamda kuruyordum hep ve hamileliğim zehir oldu. İnsanlar bir kere röntgen çektirdim bisey olurmu derken ben çalısıyordum ve hergün kaç kere röntgen çekiyordum delirmemek elde değildi.Her gün dualar ettim Allahım sen yavruma sağlik ver diye ve bu şekilde 10 aylık sürecin sonunda doğum yaptım oldukça sağlıklı bi bebeğim oldu. Kendime o hamilelik dönemini boşuna zehir ettim ve o doktoru dinleseydim suan bebeğim ölmüş olacaktı böyle bi durumunuz varsa eğer Allaha tevekkül edin canı veren mevlam duaları geri çevirmez ona hiç bir şey zor değildir. Allah hepinize sağlıklı evlatlar nasip etsin

Allah bebeğinize saglıklı hayırli ömür nasip etsin insallah. Çok sevindim korkularınızın gerçek olmamamasına.

Merhaba canım çok sevindim bebeğini sağlıkla kucağına almana bende benzer bir durumdayım 9 aylık bir kızım var dogidman sonra iki haftada bir adet görmeye başladım bı sefer sprelim kaydı 1 ay adet olmadım ve kimyasal gebelik gecirmisim onun sokundan yeni çıkmışken şuan yine iki haftayı geçti adet olmuyorum bir kaç gün önce kahverengi lekelenme oldu devami gelmedi ubacak bel ağrım var ve sürekli adet olcak gibi hissediyorum beyaz akıntım var zun lafın kısası ben ya psikojikmen yada gerçekten hamileyim dünde kovid 19 testi yaptım şüpheler ve temas üzerine doktora belirttiğim halde ısrarla röntgen cekmemi istedi kan tahlili yaptık sınırda çıktı olabilirde olmayabilir de dedi ama ilişki olalı hemen hemen 10 gün oldu zaten çıkmasını beklemiyordum şimdi ben saadete geleyim akciğer röntgeni çektim eğer hamileysem bı zararı olur mu yatamiyorim vicdan azabindan

Bayağıdır giremedim siteye kusura bakmayın yeni gördüm röntgen çekilirken kurşun yelek veya karnınızı koruyacak birşey giydirdiler mi size

Anladım bu tarz şüpheli durumlarda kurşun yelek talep edin koruyor karın bölgesini aklınızda olsun :)
Bu üçüncü sprelim oldu umarım kaymaz ve şüpheli durumum olmaz ama tavsiyeleriniz aklımda buluncak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…