gebelikte sac boyama

enesibel

2 prens annesi
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2012
1.228
2
108
38
slm kızlar hamileyken sac boyatan oldumu yada boyamayı düşünnene yada etrafınızda doktorun izin veripte boyadıgı birileri flan..boyadıysanız hangi marka daha saglıklıdır hamileler için acaba acil cevap

Hayırlı olsun öncelikle canım bende bugün öğrendim hamile olduğumu :61:
İlk 3 ay boyanmıyor diye biliyorum ama ne kadar doğru bilemem

Hayırlı olsun öncelikle canım bende bugün öğrendim hamile olduğumu :61:
İlk 3 ay boyanmıyor diye biliyorum ama ne kadar doğru bilemem

sanada hayırlı olsun bebişin saglıkla kucagına alırsın inşallah...sonuçta mideye gitmiyo boya bende zararsız diye düşünüyorum ama yinede korkuyorum

sanada hayırlı olsun bebişin saglıkla kucagına alırsın inşallah...sonuçta mideye gitmiyo boya bende zararsız diye düşünüyorum ama yinede korkuyorum

Sağol canım inşallah amin :61: Saç boyatma işi benimde kafama çok takılıyor çünkü doğal kumral saçlarımı sarıya boyuyorum dibini sen düşün kötü duruyor

Merhabalar,

Öncelikle hayırlı olsun. Rabbim sağlıklı bir evlat nasip etsin. Hamileliğin ilk üç aylık döneminde boyanması kesinlikle sakıncalı. Mideye gitmemesi kana karışmadığı anlamına gelmiyor maalesef. Saç diplerinizden emilip çok kolay kan dolaşımına bazı maddeler geçebilir. Ve bu yolla da bebeğe.. İlk üç ayda bebeğinizin ilk organ prototipleri oluşacağı için meydana gelebilecek herhangi bir girişim bebeğinizde hasara sebep olabilir. Özellikle ilk üç ayda vücudunuza giren herşey açısından son derece dikkatli olmalısınız. El kreminde bile...

Sonraki aylardaysanız doktorunuza danışın derim. Ama bilim insanı kimliğimi bir kenara bırakıp bir kadın olarak konuşmam gerekirse, o boyaların içerisinde (en kaliteli markalarda bile) zaman zaman hiç bir şekilde kullanılmaması gerken maddelrin kullanıldığını okuyoruz. Ben olsaydım bebeğimi kucağıma alana kadar boyamazdım.

Sevgiler :31:

merhabalar,

öncelikle hayırlı olsun. Rabbim sağlıklı bir evlat nasip etsin. Hamileliğin ilk üç aylık döneminde boyanması kesinlikle sakıncalı. Mideye gitmemesi kana karışmadığı anlamına gelmiyor maalesef. Saç diplerinizden emilip çok kolay kan dolaşımına bazı maddeler geçebilir. Ve bu yolla da bebeğe.. Ilk üç ayda bebeğinizin ilk organ prototipleri oluşacağı için meydana gelebilecek herhangi bir girişim bebeğinizde hasara sebep olabilir. özellikle ilk üç ayda vücudunuza giren herşey açısından son derece dikkatli olmalısınız. El kreminde bile...

Sonraki aylardaysanız doktorunuza danışın derim. Ama bilim insanı kimliğimi bir kenara bırakıp bir kadın olarak konuşmam gerekirse, o boyaların içerisinde (en kaliteli markalarda bile) zaman zaman hiç bir şekilde kullanılmaması gerken maddelrin kullanıldığını okuyoruz. Ben olsaydım bebeğimi kucağıma alana kadar boyamazdım.

Sevgiler :31:

kesinlikle çok haklısınız ama hani dedimki doguma yakın boyayayım hastanede düzenli toplu olsun güzel olsun diye :)

Her doktor ayrı konuşuyor kimi boyat kimi boyatma diyor. Boyanın olumsuz etkisi ise şimdidey kadar ıspatlanmamış. Tüm doktorların ortak noktası ise "ilk 3 ay boyatmayın sonra bitrkisel boya kullanabilirsiniz" oluyor. 3 ay sonra boyatabilirsiniz ama tabi açıcı asla kullanmamanız gerekir. Hamileyken sarı saçlara veda etmek gerekir. Bitkisel içeriğinde özellikle "amonyak-açıcı" bulunmayan boyalar kullanılmalı. 14. haftamı şiddetle bekliyorum çok fena beyazlarım çıktı ruj tipi geçici boya ile boyuyorum şimdilik. Çok başarılı ama çabuk yağlandırıyor saçı..

Back
X