Gebelikte safra kesesi ameliyatı

Aynı bende senin gibi 4 aylıkken kriz gecirdim canım. Doktor bir dahaki krizde patlama olasılıgı var bebeği alabiliriz dedi aileme. Tabi ben mahfoldum... ama sonra doktorumla diyete basladık. Ekmek makarna mercimek bakliyat vs hayatımdan cıkardım. Tek yediğim havuc rendeleyip bir kasık zeytin yagından meze gibi hasladım. Yoğurtla meze seklinde seyler yaptım semiz otu brokoli vs. Patates hasladım marulla domatesle salata gibi yaptım daha istersen yemek tarifi verebilirim 1 ay içinde değerlerim düştü ve rahatladım. Simdi cok dikkat etmiyorum yine ağrılarım oluyor ama dikkat et canım. Diyet şart yoksa hayattta iyi olmazsın birde günde 3 litre su içiyordum halada içiyorum alıskanlık yaptı. Su en iyi cözüm. Ben yine diyet yapmama rağmen bebeğim kilo aldı ve ben su an sadece 4 kilo aldım 6 kiloda verdim. Yani bebek almaz diye düşünme aksine o alıyor sen almıyorsun. Birde ben serklaj yani rahim ameliyatı oldum 1 ay yattım o da etkiledi doktorum sürekli yürüyüş dedi ama yürüyemedim. Sen günde en az 45 dk yürü canım. Sakın kızartma ve cok yaglı seyler yeme. Gazında varmı? Bazen patlayacak gibi oluyor insan ama bagırsakta değilde karın içinde oluyor hiç cıkmayacakmıs gibi. Gazın oldugu zaman bilki değerin yükseliyor. Ben öyle anlıyorum dikkat ediyorum. Birde princ iyi değil ama hafta iki kere biber dolması yapıyordum bol sebzeli az princli bak o cok doyuruyor :)

ooof oof nası geçecek bu günler, ilk 3 ayımda bulantıdan mahfoldum yiyemedim bişey tam geçti dedim bu çıktı, aynı bende senin gibi henüz -3 kilodayım almadım veriyorum, çocuğa bişey olcak diye çok korkuyodum ama söylediklerin içimi rahatlattı, su içmeyede başladm dediğin gibi 2,5 lire içmeye çalısıyorum, yürüyüş işe yarıyomu gerçekten? evde yürüme bandı var hergün yürüyebilirm ozamn. Gazım hazımsızlığım çok smideme sırtıma hafif agrılar giriyo çok korkuyorum yine ağrı krizine gircem diye. Canım salçalı normal yemek sıkıntı yapmazmı ,birde et tavuk yiyebiliyormuyuz?

Geçiyor canım hemde nasıl :) bende diyordum nasıl gececek zordu ama gecti az kaldı :) bende senin gibi bulantım vardı öyle verdim zaten 6 kilo. Diyet yapıncada almıyorsun. İşe yarıyor yemek yiyorsun ya safra kesesi onu öğütmek için safra salgılıyor ne kadar ağır yersen ye o kadar zorlanıyor. Yürüyüş hem öğütmesini kolaylastırıyor hemde ağrıları azaltıyor. Birde ödem tutmazsın benim vucudum tutmadı mesela. Sırt ağrısıda belirtisi dikkat et canım mesela bana ilk önce sırtım battı gibi ağrı girdi. Ondan sonra sağ göğsümün altına berbat bir ağrı girdi öyle böyle değil bayılacak gibi oldum. Sonra acilde ağrı kesici vurdular değerlerime baktılar iltihap tutmustu vücudum. Ağrı hafifse korkma ama sağ göğsunun altına vurursa hemen acile git canım. Birde salçalı cok yeme yağsız et ye yağsız tavuk. Haşlama yapabilirsin veya fırına at sebzelerle. Eşim yagsız kıyma getiriyor corbalara koyuyorum köfte yapıyorum.
Koreanmom birde ağrı girdiği zaman çözüm ne yapıyorusn nasıl ağrıyı dindiriyorsun?
dinmiyor canım ağrı kesici alma dedi doktorum cok ağrı girerse acile git dedi ağrı kesici parol sadece ağrıyı dindiriyor ama bi sorun varsa anlamıyoruz dedi. Bende almıyorum baska bir ağrım olmadıgı sürece.

Çok teşekkür ederim canım ya içime biraz su serptin benim gibi olan birini bulmakda rahatlattı beni,en azından başa çıkılabldgni gösterdin bana,dediklerini elimden geldgmce yapmaya çalışacağım ,senin ne güzel doğımuna az kalmş Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin, ben yine sıkışırsam aklıma sorular takılırsa sana danışabilirm değilmi?

Tabikide canım burdan yaz ben sana yardımcı olurum :) bende benim gibi birini cok aramıstım sansıma senin haftandayken benim haftamda olan komsunun gelini vardı o bana yardımcı oldu :)

Be3nde hamileliğimin 29. hafatsındayım ve sanırım bende de var safra keseinde taş. dayanılmaz aprılarım oluyor, otururken daha çok. yarın ultrasona giricem bunun için kesinleşecek varmı yokmu. Ama doktor şüphelendi. Taş olursa da ne yapcıam bilmiyorum. Bu aprıyla 10 ay çok zor geçer

Kesinlikle git canım bütün belirtiler var gittikten sonra yaz buraya sana yardımcı olurum eğer gebeysende yemek konusunda. Cünkü ne yesen dokunur kimsede anlamıyor halinden :/
mrb Koreanmon. sorunumu araştırıken yazdıklarınızı okudum. safra kesemde taş var Şuan 6 haftalık hemileyim ve hamile olduğumu bilmeden bir sürü ağrı kesici türü ilaçlar aldım. gebelik döneminde safra kesesi taşıyla ilgili aynı sorunları yaşıyoruz sanırım. beslenme konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…