Gebelikte sağlıklı beslenmece

halacocuksun

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
6.661
9.347
198
Plansız olarak gebe kaldım Allah nasip etti çok şükür istediğim kiloda ve maneviyatta değilim ama hızlı bir şekilde istediğim gibi biri olmaya calisicam inşallah ....

Şu anki kilomu bilmiyorum ama normal kilom 50 veya 52 bundan epey yüksek olduğumu düşünüyorum... gebeliğin ilk 3 ayı biz yemesek dahi bebek besleniyor ..sonraki aylari bilmiyorum arastiririm....
Hedefim ağzıma tek lokma işlenmiş gıda sokmamak abur cubur vs..
Hep sağlıklı şeyler yemek akşam yemeği ise bir avuç kadar yemek çünkü midemiz bir avuç büyüklüğünde ve bu bize yetiyormus...vücudumuza zulmetmeye lüzum yok haydi bakalım

28 Ekim Sabah kahvaltim
1 adet kestane
Yarım muz
1 haşlanmış yumurta
1 adet domates
1 bardak süt
1 tatlı kaşığı bal
3 adet peynir dilimi

öncelikle merhaba..bebeğini sağ salim kucağına al inşallah.. birkac tavsiye için geldim sana :)
öncelikle tabiki bebeğin ve kendin için sağlıklı beslen,protein,sebze ve meyveni eksik etme..
Fakat kilo alacağım aman diyede hayatının en ozel 40 haftasini zehir etme..ilk 3 ay çok kilo almazsın zaten bulantılar falan,sonraki 3 ayda biraz alırsın,son 3 ayda kendini kaybedeceksin :))ama şöyle birşey de var doğumda ve emzirirken o kilolar o kadar hızlı gidecek ki şaşıracaksın.. ben kızıma kilolu hamile kalmıştım,15 kilo aldım sonrasında 29 kilo verdim..yani kilo verilir hamileligin tadini cikar.hoscakal guzel anne adayi:KK200:

28 Ekim ara ogun
1 adet hurma
Küçük kase kısır
1 çay bardağı şekersiz cay

Akşam yemeği : 1 tabak pilav ve kuru fasulye karışımı

Not: pilav çok kaçtı bir avuç değil 3 avuç yedim inşallah yarın bir avuç yerim

öncelikle merhaba..bebeğini sağ salim kucağına al inşallah.. birkac tavsiye için geldim sana :)
öncelikle tabiki bebeğin ve kendin için sağlıklı beslen,protein,sebze ve meyveni eksik etme..
Fakat kilo alacağım aman diyede hayatının en ozel 40 haftasini zehir etme..ilk 3 ay çok kilo almazsın zaten bulantılar falan,sonraki 3 ayda biraz alırsın,son 3 ayda kendini kaybedeceksin :))ama şöyle birşey de var doğumda ve emzirirken o kilolar o kadar hızlı gidecek ki şaşıracaksın.. ben kızıma kilolu hamile kalmıştım,15 kilo aldım sonrasında 29 kilo verdim..yani kilo verilir hamileligin tadini cikar.hoscakal guzel anne adayi:KK200:
Teşekkür ederim tavsiye için bebeğim ve kendim için sağlıklı kalmaya calisicam inşallah .. Allah'a emanet olun :KK200:

Akşam yemeği ek olarak 5 adet kestane yemiştim

Birde yeni eve tasiniyorum... spora başlıcam veya yürüyüş evime yerlestikten sonra inşallah..bir sürü temizlik yerleşme şeylerini bitireyim de

Bir adet şekersiz türk kahvesi içiyorum annecim yapmış geri ceviremedim

Bende 5 haftalik gebeyim ve kiloluyum beraber yapalım mi ne dersin

Tabiki arkadaşim çok sevinirim ... Bu gebeliği fit ve sağlıklı bir sekilde sonlandiralim inşallah ben daha idrar testinde gördüm inslalah sağlıklı dir kalp atışını duyarım ....güzel bilgiler paylasicam çok sağlıklı planlarım var birlikte yaparız...yeni eve tasiniyorum evime geçeyim cuma gününe kadar temizliği bitiririm diye düşünüyorum..ondan sonra daha bomba olurum :*

Tabiki arkadaşim çok sevinirim ... Bu gebeliği fit ve sağlıklı bir sekilde sonlandiralim inşallah ben daha idrar testinde gördüm inslalah sağlıklı dir kalp atışını duyarım ....güzel bilgiler paylasicam çok sağlıklı planlarım var birlikte yaparız...yeni eve tasiniyorum evime geçeyim cuma gününe kadar temizliği bitiririm diye düşünüyorum..ondan sonra daha bomba olurum :*
Bende geçen salı idrar da çarşamba kan testin de öğrendim ama kilo fazlaligim oldgu için endişeliyim ilk kontrolume bu perşembe gideceğim amacım ilk 3 Ay kilo almayıp mümkünse sağlıklı beslenerek verip en fazla 5ile 10 arası almak gebelik sonunda

Plansız olarak gebe kaldım Allah nasip etti çok şükür istediğim kiloda ve maneviyatta değilim ama hızlı bir şekilde istediğim gibi biri olmaya calisicam inşallah ....

Şu anki kilomu bilmiyorum ama normal kilom 50 veya 52 bundan epey yüksek olduğumu düşünüyorum... gebeliğin ilk 3 ayı biz yemesek dahi bebek besleniyor ..sonraki aylari bilmiyorum arastiririm....
Hedefim ağzıma tek lokma işlenmiş gıda sokmamak abur cubur vs..
Hep sağlıklı şeyler yemek akşam yemeği ise bir avuç kadar yemek çünkü midemiz bir avuç büyüklüğünde ve bu bize yetiyormus...vücudumuza zulmetmeye lüzum yok haydi bakalım

Demiştim hamile kalmadan önce 😂😂😂😂
Ilk 3 ay da guzel ve saglikli beslendim.
O 3 aydan sonra aşermeler iştah acilinca tabi denge avuc ici flan kalmiyor 😂

Bende geçen salı idrar da çarşamba kan testin de öğrendim ama kilo fazlaligim oldgu için endişeliyim ilk kontrolume bu perşembe gideceğim amacım ilk 3 Ay kilo almayıp mümkünse sağlıklı beslenerek verip en fazla 5ile 10 arası almak gebelik sonunda

İlk 3 ay kilo vermek için mükemmel zaman .... Ye ye sen iki canlisin diyenlere inanma sakın ...ilk başta bebeğimiz ve kendi sagligimiz için abur cubur ve işlenmiş gıda ev yapımı çörek börek pasta asla yemeyelim...ve disardada yemeyelim.. ekmekte yemeyelim. Geri kalan pilav olsun makarna olsun belli miktarda yiyebiliriz bence ..ve bir tıp doktoru diyor ki ..ismini vs sonra veririm ayrıntılı şeylerini alintilayip yazicam...insan vücudu için gerekli enerji bir avuç yemekten karşılarmis geri kalanı bize kötü şeyler olarak geri dönermis... kıstasım benim özellikle akşam yemeklerinde bir avuç yemek bugün başaramadım kestane ile birlikte 4 avuç yedim...ve habire yemek yiyip vücudumu yormamak akşam vaktinden sonra ağzıma bir şey surmemek ...

Demiştim hamile kalmadan önce 😂😂😂😂
Ilk 3 ay da guzel ve saglikli beslendim.
O 3 aydan sonra aşermeler iştah acilinca tabi denge avuc ici flan kalmiyor 😂
Sagliklica dogurmayi nasip etsin Rabbim bebekler sağlıklı olsun en onemlisi o emzirirken gidiyor zaten kilolar ben yasam şekli yapmaya calisicam bakalım baya kararliyim

notlar:
- yaşamak için bir avuç yemek yeter. Zaten midemiz bir avuç kadar. Eğer fazla yersen midende tam hazım olmaz. Tam hazım olmamış yiyecekler çürümeye başlar. Midede ve bağırsaklarda , karaciğerde veya kanda. 4 haz vücudumuzfa mevcut. 6 veya 8 öğün yersen eğer sık sık yersen hazım olmamis yemekler sonunda çürüme yani iltihaplanma yapar.Çürümüş yemeklerin kalıntıları kana karışarak ilk önce karaciğere karışır. Karaciğerde büyük hasarlar yapıyor ve hepatite yol açıyor. Ve bugün beş yaşından sonra her insan, bakın, çocuklar, kronik toksik hepatit sahibi.

aidin Salih hocamdan notlar

Günaydın herkese :)
29 ekim
Busabah: 5 adet kestane
1 dilim köy peyniri
1 bardak ayran
Yarım domates
1 avuç menemen
1 çay kaşığı bal

Yedim baya bir doydum Allah bereket versin fazla geldi

29 ekim ara öğün
1 buçuk avuç patates salatası