Gebelikte sağlıklı beslenmece

29 ekim akşam yemegim
2 avuç pilav fasulye yoğurt karışımı
1 küçük elma

not: içimden bir tencere yemek geldi zorda olsa tuttum kendimi 10 dk sonra çok şükür dedim istek geçti doydugumu farkına vardim

30 ekim Sabah
5 adet kaju
Yarim muz

30 Ekim öğlen : 2 mandalina
9 adet kestane

aksam
6 adet kaju
2 avuç patates kızartması
8 adet İnegöl köfte pop
3 yemek kaşığı yoğurt

Aslında 2 öğün yapmak istiyorum ve daha az yemek istiyorum ama şimdilik bu kadar yapabiliyorum

Kendime not:
vücudununn hastalıklı çöp hükmündeki hücreleri takip yemesini istiyorsan 72 saatlik açlık terapileri yapabilirsin. Gebelikte ilk 3 ay sadece unutma

kendime not: oruç tutucaksan akşam yemeğinden sonra bir şey yeme daha rahat tutarsın. Hatta iftarda su içersen sadece 2. Gün daha rahat ...3. gün daha da rahat tutarsın. 3. Günden sonra yemek bile canın istemez... Hücrelerim şuur sahibi..yemek canı istemez.

sihhatli olmak istiyorsam yemek yedikten sonra büyük abdeste çıkmadan ikinci öğünü yeme ( bağırsak rahatlaticak incir karpuz elma üzüm vs meyve ve yeşil yapraklı sebzeler haric

Niyet ettim Allah'ım senin rızan için, sağlığımı kazanmak için beslenmemi düzeltmeme, sen zorlaştırma kolaylaştır yarabbi..

dun aksam yemeğimi yedikten sonra( 19 :00dan sonra )ağzıma bir şey almadım en az 2 saat sonra su icmisimdir belki

31 Ekim planı:
Saat 10.00 da şekersiz türk kahvesi yahut bir bitki çayı içine toz zencefil ve zerdacal koyularak icebilirim tokluk hissi vermesi için

saat13.00 kadar bir şey yemek yok şu icebilirsin abartmadan canın istediği kadar asla kendini zorlama yoksa ters etki yapar.

Saat13.00 deki kahvaltımız şu şekilde olmalı

Kilonuza ve boyunuza göre 2 adet rafadan yumurta, peynir, zeytin, mevsim yeşillikleri,turp, maydanoz, taze kuru yemişler; ceviz, fındık, kabuklu fıstık vb. Yenilebilir. (Yumurta kesin olmalı)

Fazla doymadan kalk biraz aç kalk çünkü akşam yemek yiyeceksin 5 veya 6 saat sonra

18:30-19:00 arası akşam yemegim
eğer çorba varsa önce çorba, sonrasında sulu yemek+salata en son bulgur pilavı. Sıvılar önden katılar arkadan mantık bu.
Yasak listesindeki yiyeceklerden asla yeme

Not: akşam yemeğinden sonra 1 veya 2 yemek kaşığı tahin tokluk hissi saglar

Tahin icine ceviz ,yasak olmayan yemişler ve tarçın harikadir öğlen yemeği yerine bundan 4 yemek kaşığı veya 3 .. ye 1 buçuk saatt sonra türk kahvesi

31 Ekim
sabah saat 10.00 : şekersiz türk kahvesi

31 Ekim saat 12:30 _13.00
3 haşlanmış yumurta
1 dilim köy peyniri
1 adet tatli biber
Yarım avuç kuru üzüm

oldukca doyurucuydu Allah bereket versin..

31 Ekim akşam 19.00
1 kase yoğurt
3 avuç kuru fasulye
1 YK menemen ( minicik et parçası domates yok ..)
Not: 2 avuç yeseydim iyiydi neyse bakalım yarınki planda bu şekilde olacak inşallah yasak listesini yemek yok

31 Ekim saat 21:30 şekersiz türk kahvesi

1 Kasım saat 13:00
1 adet kabuğuyla limon ( ev turşusu as erdim ondan yedim) canım ablam eşimin kardeşi yapmış çok seviyorum onu yarın tursumdan yerim :*
5 adet ceviz
8 dilim köy peyniri

Not: bugun ilk defa Dr gittim bebeğim 5 hafta 3 günlük olmuş kese göründü 13.5 mm .... Canım yavrum ..beta HCG 1000 ...adetim aslında son aylarda oluyor 1 gün geçti sadece normalde...

Çok şükür yavrum inslalahhh sağlıklı bir şekilde devam edersin..hiç akrabalarda yok ama içime ikiz ve erkek çocuk geçiyor inşallah rabbim hayırlısını nasip etsin

1 Kasım 19.00 (fazla kaçırdım)
Lahana sarması ince 8 dilim
Tarhana çorbası
1 dilimden çok daha kucuk bir ekmek
1 YK makarna
Kıymalı karnabahar 1 porsiyon
Tursu
Yarım kase yoğurt

21:30 şekersiz türk kahvesi

Not:
Yarın çok az yemeliyim turşu bol yiyebilirim gibi bakalım ..yarın sağlıklı beslenmeye devam inşallah

Ben hayretle okudum bu yazdıklarınızı.
Siz diyetisyene başvurdunuz mu? Hamile olduğunuzu söyleyip ona göre beslenme istediniz mi?
Doktorun birinin dediğini kulağınıza küpe yapmışsınız ancak acaba o laf hamileler için mi söylendi yoksa her hangi özel bir durumu olmayan standart bir insan için mi?

Ben hayretle okudum bu yazdıklarınızı.
Siz diyetisyene başvurdunuz mu? Hamile olduğunuzu söyleyip ona göre beslenme istediniz mi?
Doktorun birinin dediğini kulağınıza küpe yapmışsınız ancak acaba o laf hamileler için mi söylendi yoksa her hangi özel bir durumu olmayan standart bir insan için mi?
Hamile ve çocuklar için olabiliyor lakin şu an ev taşıma işleriyle uğraşıyorum ve daha gebeliğin ilk aylarindayim malum bir kaç haftaya bulantım başla Rabbim öyle yaratmış toksinlerden arinalim diye ilk 3 ay beslenmenin bir hükmü yok bebek depolardan alacagini alıyor...ki insan vücudu o kadar mükemmel ki eğer bozmasaydim bağırsaklardaki bakteriler ömür boyu ekmek yesen dahi c vitaminine kadar üretebiliyor..lakin biz sistemimizi çok yiyerek çok bozmusuz ..ben buna inanıyorum çünkü eski zamanda çok az yiyen ve ömür boyu aynı şeyi yiyen âlimler vs hiç de Dr yüzü görmemişler ..sebebi az yemek ve tek çeşit yemek olabilir bence

2 Kasım ( daha kendi evime gecemedim yeme duzeni.i istediğim gibi saglayamadim ve canım ne isterse onu yedim )

Canım ekmek istemiyor ve onu yemiyorum

Sabah turşu , ballı ceviz , bu lokma köy peyniri, 2 YK karnabahar yemeği yedim
Akşam nar , elma, erişte
Vee patlamış mısır

Baya fazla yedim

Bakalım bugün neler olacak

Back
X