Gebelikte şeker yüklemesi :(

Iyi gelcek sonucun bak demedi deme sinirin biraz ustunde degerin cunku
Haberlerini bekliyoruzzz

Bu sabah yeniden hastaneye gittik. Doktorum sınıra çok yakın olduğu için tokluk kan şekeri versen yeter, yalnız biraz dikkat et demişti. Ben nasıl abarttıysam perşembeden bugüne tatlı, pilav, beyaz ekmek vs. yemedim. Bu sabah verdim kanı, tokluk şekerim 80 çıktı normalmış. Tabii hemen ödül çikolatamı yedim İki hafta sonra yeniden tokluk şekeri verecekmişim. Umarım onda da bişey çıkmaz. Destekleriniz için çok teşekkürler

Gönderirsen listeni çok sevinirim cnm :)
Mutlaka bir dr kontrolünde diyet listesi oluşturulmalı başkasının listesine uymaya çalışmayın. şeker yuklemesinide lütfen yaptırın. Aksi halde gizli şeker ortaya çıkmaz normal kanda. buda bebeğe yansıyabilir. hamilelikten öncede sınırdan yuksek olan şekerim şeker yuklemesiyle çıkmıştı yaklaşık 10 ay önce. hamilelik dolayısıyla daha da yukseldi aylarca diyet yaotım düşmedi şuan insülin kullanıyorum. önleminizi erken alın bence

Kızlar bugün 100 gr şeker yüklemesi yaptırdım bu sefer sonuçlar normal çıktı. İçim rahatladı :)) cevap veren herkese teşekkürler

Hay masallah bak ben.sana ne dediiimmm :)))iyi oldguna sevindim

Kizlar seker yuklemesi yaptirmadanda ogrenilebilicekken neden yaptirmali bir insan anlamiyorum.. evde kendinizde aclik ve tokluk sekerini pekala olcebilirsiniz..
bu bıtek seker yuklemesıyle ortaya cıkıyor malesef
kan degerınde yanılma olabılıyor
gebelıkte seker yukselmesınden okadsar cok bebek kaybı yasandı kı bu seker yuklemesı oyuzden cıktı
yedıgımız pasta recelde daha cok seker var aslında...

Acaba bu seker yüklenmesini yapmasak ne olur ki.
Ben yaptırmadım, bence sen de yaptırma. Zaten şekerin çıkarsa sana diyet veriyorlar, dikkat etmeni istiyorlar. E bunun için şeker yüklemesine gerek yok, şekerin çıkmadan dikkat et. Ben şimdi her ay kan şekerimi ölçtürüyorum, değerlerim gayet normal, şekerim düşük. Yükleme yaptırmadığım için, her ay kan testi yaptırmam gerekiyor ki, o şeker yüklemesini yaptırmaktansa dikkat edip, her ay test yaptırmayı tercih ederim.

Ben de şeker yüklemesi testini yaptırmamaya karar vererek devam edenlerdenim. Doktorum buna kendi kararımla yaklaşabileceğimi ama yaptırmamın hiç bir sakıncası olmadığını, kısaca yaptırmamı istediğini söylemesine rağmen ben çeşitli nedenlerle oluşturduğum kendi kanım doğrultusunda bu testi yaptırmadım.

Kızlar bugün 50 gr şeker yüklemesi yaptırdım alt değer 130-140 olması gerekirken benim 150 çıktı. Doktor haftaya 100 gr ile tekrar test yapılması gerekiyor dedi. Çok moralim bozuldu.
Bende senin gibi iki kez yaptırdım. 50 lık te 142 çıktı sonucu kadın dogumcum dahiliye doktoruna yönlendirdi. Maleseff oda yüksek deyip 100 lük yükleme yaptırdı. Sonucu alınca normal dedi ama diyet önerdi ayda 1 de kontrole çağırdı. Hatta ayrıntılı ultrasona gittmistim. Dahiliye doktorundan önce o bile biraz yüksek dikkat etmelisiniz demisyi. Şimdi ayda bir gideceğim 3 tane doktor var :) ben ise yildim şimdiden :)

arkadaşlar merhaba benim de cuma günü şeker yüklemesi yapıldı maalesef 174 çıktı doktor yarın 100 gr yapacak inşallah düşük çıkar ya ben tatlı hamur işi hiç yemiyorum niye böyle oldu anlamadım 25 hafta oldum 3 kilo aldım daha canım sıkıldı umarım yarın iyi çıkar sonuçlar

Benim 50 lik 152 çıkmıştı. Bugün açlık dışında diğer 3 değer de yüksek çıktı ne yazık ki. Artık diyet listem ve şeker ölçüm cihazım var. Cok Can sıkıcı bir şey. Yarın başlıyorum inşallah diyete. Umarım düşer. Dusmezse sıkıntı. Sonucunu bildirirsen sevinirim canım

şeker yüklemesi zamanım benim de geldi ama yaptırmadım, hamileliğim boyunca oturup elime kavanoz kavanoz çikolatalar da yemedim, şeker yüklemesi bi tanı testi değil arkadaşlar cidden yükleme yapıyorlar ve bu bebek için ve anne için çok zararlı aslında. bunun yerine hamileliğiniz boyunca bi gün tatlı yerseniz bi gün yemeyin hatta olabildiğince uzak durun. makarna, beyaz ekmek vs tüketmeyin. eğer riskli grupta değilseniz, hamileliğinizde birden çok kilo almadıysanız ve yemek sonrası titremeleriniz vs olmuyorsa bu tamamen bebeği zehirlemek. o yüklenen şeker direk bebeğe geçiyor ve normal yediğiniz bi kekteki şekerden çok farkı bişey bu. biraz daha iç güdülerinize güvenin bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…