Kilosu kaç 36daMerhabalar 36 haftalık gebeyim. Bebek iri olduğu için endokrinoloji yonlendirildim. Şeker ölçüm istendi. Doktorun önerdiği cihazı bulamadım başka marka aldım o da hep yüksek gösterdi. Daha sonra tekrar gittim insülin kullanımı istendi. Ancak içime sinmedi ve sağlık ocağından açlık ve tokluk baktırdım. Cihazla asla aynı değildi. Sonra doktorun önerdiği cihazı buldum ve tekrar ölçmeye başladım normal çıkıyordu. Sadece kacirdigim zaman yüksek çıkıyordu. Henüz kontrole var. İnsülin boşuna mı almış oldum. Başına gelen var mı? Bebeğe zarar veririr mı? Şimdi ben devam etmeli miyim? Normal çıkan ölçümleri insülin kullanmadan yapmıştım. Kafam çok karışık.
Merhaba bizde 27 haftaligiz 25 ncı haftada şeker yüklemesi yapıldı sonuçKilosu kaç 36da
26. haftada açlık şekeerim 126 tokluk 160 çıktı direkt insüline başlattılar maaesef. Daha öncesinde diyet vermişlerdi ama beceremedik diyeti :))Merhaba bizde 27 haftaligiz 25 ncı haftada şeker yüklemesi yapıldı sonuç
Açlık şekeri içmeden önce : 95
60. Dakika: 181
120. Dakika: 164
Böyle çıktı hepsi açlık tabi tokluk degil
75 gram lik içtim sonuçlar böyle çıktı ayy birde bı tatlı krizi oluyor ki sorma zaten normalde de tatlıya düşkünüm sigara bu kadar zorlamamıştıendokrinoloji ye gonderdi 16 anda gidicem işte cokmu yüksek az mı arada tatlı yesem birşey olur mu dahiliye hiç birşey demedi iki kere gittim birisi hiç şeker yok diyebilirim hafif bı diyetle hal olur dedi ikinci başka doktora gittim yüksek endokrinoloji dedi
Diyette iken kaç cikiyordu benimki böyle çıkıyor26. haftada açlık şekeerim 126 tokluk 160 çıktı direkt insüline başlattılar maaesef. Daha öncesinde diyet vermişlerdi ama beceremedik diyeti :))
Bazı günler tokluk şekeri yüksek cıkmıs farklı bir sey mi yemiştinizDiyette iken kaç cikiyordu benimki böyle çıkıyor
Yok yani genelde dikkat ederek yedim ama korkum ilaç yada insülin vermesiBazı günler tokluk şekeri yüksek cıkmıs farklı bir sey mi yemiştiniz
diyet + insülin kullanmama ragmen sabahları aç 95-98 arası tokluk 130-450 arası değişiyorDiyette iken kaç cikiyordu benimki böyle çıkıyor
Kaçar doz insülin yapıyorsunuz?diyet + insülin kullanmama ragmen sabahları aç 95-98 arası tokluk 130-450 arası değişiyor
yani bende durum kötü 7 aylık hamileyim 6 kilo aldım durum bakınca çok kötü gözükmüyor ama şekere çözüm bulamıyorum işte...
sabah öğle akşam olmak üzere 6'şar dozla başladıkKaçar doz insülin yapıyorsunuz?
Akşam levemir yine yemek öncesi mi yapıyorsunuz? Novorapid benimde fazla düşürmüyor sanki sabah 6 öğle 8 akşam 6 novorapid yapıyorum. İsmini şuan unuttum 22.00da yaptığım 6 dozluk başka renkli insülin var.sabah öğle akşam olmak üzere 6'şar dozla başladık
sabah öğle - novorapid
akşam Levemir kullanıyorum
sabah açlığım 90-95ler arasaında geziniyor şuan levemir gerçekten etikili
ama sabah öğlen tokluklarım yine olması gerekenden %10-20 fazla çıkıyor :/
Merhabalar 36 haftalık gebeyim. Bebek iri olduğu için endokrinoloji yonlendirildim. Şeker ölçüm istendi. Doktorun önerdiği cihazı bulamadım başka marka aldım o da hep yüksek gösterdi. Daha sonra tekrar gittim insülin kullanımı istendi. Ancak içime sinmedi ve sağlık ocağından açlık ve tokluk baktırdım. Cihazla asla aynı değildi. Sonra doktorun önerdiği cihazı buldum ve tekrar ölçmeye başladım normal çıkıyordu. Sadece kacirdigim zaman yüksek çıkıyordu. Henüz kontrole var. İnsülin boşuna mı almış oldum. Başına gelen var mı? Bebeğe zarar veririr mı? Şimdi ben devam etmeli miyim? Normal çıkan ölçümleri insülin kullanmadan yapmıştım. Kafam çok karışık.
Levemiri her akşam 21.00'da vuruyorum yemeğimide akşam 19.00 gibi yemiş oluyorumAkşam levemir yine yemek öncesi mi yapıyorsunuz? Novorapid benimde fazla düşürmüyor sanki sabah 6 öğle 8 akşam 6 novorapid yapıyorum. İsmini şuan unuttum 22.00da yaptığım 6 dozluk başka renkli insülin var.
Çok sevinirim bilgi verirseniz. Umarım hızlıca düzenlenir şekeriniz. Benim saat 22.00de yaptığım da levemir imiş. Novorapid 15dk içinde etkisini gösteriyor, levemir daha uzun salınımlı daha uzun sürede yavaş yavaş etki ediyor demişti bana diyabet hemşiresi.Levemiri her akşam 21.00'da vuruyorum yemeğimide akşam 19.00 gibi yemiş oluyorum
muhtemelen dozlarımı yükseltecek diye düşyorum haftaya gideceğim farklı bir durum olursa size de bilgi vermek isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?