• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte şeker.

Pelinsu26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2020
82
29
88
31
Merhabalar 36 haftalık gebeyim. Bebek iri olduğu için endokrinoloji yonlendirildim. Şeker ölçüm istendi. Doktorun önerdiği cihazı bulamadım başka marka aldım o da hep yüksek gösterdi. Daha sonra tekrar gittim insülin kullanımı istendi. Ancak içime sinmedi ve sağlık ocağından açlık ve tokluk baktırdım. Cihazla asla aynı değildi. Sonra doktorun önerdiği cihazı buldum ve tekrar ölçmeye başladım normal çıkıyordu. Sadece kacirdigim zaman yüksek çıkıyordu. Henüz kontrole var. İnsülin boşuna mı almış oldum. Başına gelen var mı? Bebeğe zarar veririr mı? Şimdi ben devam etmeli miyim? Normal çıkan ölçümleri insülin kullanmadan yapmıştım. Kafam çok karışık.

Merhabalar 36 haftalık gebeyim. Bebek iri olduğu için endokrinoloji yonlendirildim. Şeker ölçüm istendi. Doktorun önerdiği cihazı bulamadım başka marka aldım o da hep yüksek gösterdi. Daha sonra tekrar gittim insülin kullanımı istendi. Ancak içime sinmedi ve sağlık ocağından açlık ve tokluk baktırdım. Cihazla asla aynı değildi. Sonra doktorun önerdiği cihazı buldum ve tekrar ölçmeye başladım normal çıkıyordu. Sadece kacirdigim zaman yüksek çıkıyordu. Henüz kontrole var. İnsülin boşuna mı almış oldum. Başına gelen var mı? Bebeğe zarar veririr mı? Şimdi ben devam etmeli miyim? Normal çıkan ölçümleri insülin kullanmadan yapmıştım. Kafam çok karışık.
Kilosu kaç 36da

Kilosu kaç 36da
Merhaba bizde 27 haftaligiz 25 ncı haftada şeker yüklemesi yapıldı sonuç
Açlık şekeri içmeden önce : 95
60. Dakika: 181
120. Dakika: 164
Böyle çıktı hepsi açlık tabi tokluk degil
75 gram lik içtim sonuçlar böyle çıktı ayy birde bı tatlı krizi oluyor ki sorma zaten normalde de tatlıya düşkünüm sigara bu kadar zorlamamıştı 😂 endokrinoloji ye gonderdi 16 anda gidicem işte cokmu yüksek az mı arada tatlı yesem birşey olur mu dahiliye hiç birşey demedi iki kere gittim birisi hiç şeker yok diyebilirim hafif bı diyetle hal olur dedi ikinci başka doktora gittim yüksek endokrinoloji dedi

Merhaba bizde 27 haftaligiz 25 ncı haftada şeker yüklemesi yapıldı sonuç
Açlık şekeri içmeden önce : 95
60. Dakika: 181
120. Dakika: 164
Böyle çıktı hepsi açlık tabi tokluk degil
75 gram lik içtim sonuçlar böyle çıktı ayy birde bı tatlı krizi oluyor ki sorma zaten normalde de tatlıya düşkünüm sigara bu kadar zorlamamıştı 😂 endokrinoloji ye gonderdi 16 anda gidicem işte cokmu yüksek az mı arada tatlı yesem birşey olur mu dahiliye hiç birşey demedi iki kere gittim birisi hiç şeker yok diyebilirim hafif bı diyetle hal olur dedi ikinci başka doktora gittim yüksek endokrinoloji dedi
26. haftada açlık şekeerim 126 tokluk 160 çıktı direkt insüline başlattılar maaesef. Daha öncesinde diyet vermişlerdi ama beceremedik diyeti :))

26. haftada açlık şekeerim 126 tokluk 160 çıktı direkt insüline başlattılar maaesef. Daha öncesinde diyet vermişlerdi ama beceremedik diyeti :))
Diyette iken kaç cikiyordu benimki böyle çıkıyor

Eklentiler

• IMG_20251027_174321.webp
    IMG_20251027_174321.webp
    53,1 KB · Görüntüleme: 77
Diyette iken kaç cikiyordu benimki böyle çıkıyor
diyet + insülin kullanmama ragmen sabahları aç 95-98 arası tokluk 130-450 arası değişiyor
yani bende durum kötü 7 aylık hamileyim 6 kilo aldım durum bakınca çok kötü gözükmüyor ama şekere çözüm bulamıyorum işte...

Valla ben hemen karbonhidrat şeker beyaz un herşeyi çıkardım hayatımdan ya inan yeşil fasulye yoğurt 2 tam buğday ekmeği yiyorum mes la oglegin 145 akşam yiyorum aynı yemeği 130 çıkıyor inan bende anlamadım ama yürüyüş yapmadığım zaman şeker Yuksek çıkıyor bunu farkettim insülin den korkuyorum

diyet + insülin kullanmama ragmen sabahları aç 95-98 arası tokluk 130-450 arası değişiyor
yani bende durum kötü 7 aylık hamileyim 6 kilo aldım durum bakınca çok kötü gözükmüyor ama şekere çözüm bulamıyorum işte...
Kaçar doz insülin yapıyorsunuz?

Şeker ölçüm cihazlarınızın markalarını yazar mısınız birde akşam kaçta vuruyorsunuz sabah kaçta bakıyorsunuz lütfen bende gebeyim gün içindeki şekerlerim çok normal ama sabah açlığımı düşüremiyorum

Kaçar doz insülin yapıyorsunuz?
sabah öğle akşam olmak üzere 6'şar dozla başladık

sabah öğle - novorapid
akşam Levemir kullanıyorum
sabah açlığım 90-95ler arasaında geziniyor şuan levemir gerçekten etikili
ama sabah öğlen tokluklarım yine olması gerekenden %10-20 fazla çıkıyor :/

sabah öğle akşam olmak üzere 6'şar dozla başladık

sabah öğle - novorapid
akşam Levemir kullanıyorum
sabah açlığım 90-95ler arasaında geziniyor şuan levemir gerçekten etikili
ama sabah öğlen tokluklarım yine olması gerekenden %10-20 fazla çıkıyor :/
Akşam levemir yine yemek öncesi mi yapıyorsunuz? Novorapid benimde fazla düşürmüyor sanki sabah 6 öğle 8 akşam 6 novorapid yapıyorum. İsmini şuan unuttum 22.00da yaptığım 6 dozluk başka renkli insülin var.

İnsülin iğnesi bebeğe zarar vermez aksine korur ben tam 3 ay iğne kullandım . Bebeğim 4 kilo 340 gram doğdu ve günlerce küvezde yattı şeker kaynaklı enfeksiyondan . Ne yapın edin kontrol altına alın diyet yapın insülini asla kesmeyin ve accucheck kullanın en doğru ölçümü bu cihaz veriyor

Akşam levemir yine yemek öncesi mi yapıyorsunuz? Novorapid benimde fazla düşürmüyor sanki sabah 6 öğle 8 akşam 6 novorapid yapıyorum. İsmini şuan unuttum 22.00da yaptığım 6 dozluk başka renkli insülin var.
Levemiri her akşam 21.00'da vuruyorum yemeğimide akşam 19.00 gibi yemiş oluyorum
muhtemelen dozlarımı yükseltecek diye düşyorum haftaya gideceğim farklı bir durum olursa size de bilgi vermek isterim.

Levemiri her akşam 21.00'da vuruyorum yemeğimide akşam 19.00 gibi yemiş oluyorum
muhtemelen dozlarımı yükseltecek diye düşyorum haftaya gideceğim farklı bir durum olursa size de bilgi vermek isterim.
Çok sevinirim bilgi verirseniz. Umarım hızlıca düzenlenir şekeriniz. Benim saat 22.00de yaptığım da levemir imiş. Novorapid 15dk içinde etkisini gösteriyor, levemir daha uzun salınımlı daha uzun sürede yavaş yavaş etki ediyor demişti bana diyabet hemşiresi.

Back
X