gebelikte şeker

Bu arada, yeni yılın kutlu olsun tatlım. Ailenle ve bebişinle sağlıklı, huzurlu, mutlu bereketli bir yıl geçirmeni dilerim. :KK68::KK68:
awesome-merry-christmas-clipart.gif

Aynen canım, açlık diyete zor yanıt verir insülin kullanmalısın dedi doktorum ama benimki insüline de cevap vermiyor :KK48: Ölçme valla ya ben ölçüyorum noluyor sadece sinirin bozuluyor :confused:
bır ay ölçtum ben yhaaaaa sınır gelıyo :) az ye proteın ye gewrısı lazım deül :D

Bu arada, yeni yılın kutlu olsun tatlım. Ailenle ve bebişinle sağlıklı, huzurlu, mutlu bereketli bir yıl geçirmeni dilerim. :KK68::KK68:
awesome-merry-christmas-clipart.gif
aminn sağolasın kuzummm senın de yenı yılın çokkkk güzel şeyler getirsinnnnnnnnnn evladınla esşinle aılenle mutlu huzurlu bı yıl olsun :KK68::KK68:

parmagım delık tesşik yaaaaaaa ama benım bır ayım kaldı :KK70: bı sure sonra sen de ölçmuycen
Off evet benim de nasır gibi oldu parmaklarım :KK12: ya her seferinde yükseliyor benimki o yüzden takip edeyim diyorum yoksa muhtemelen ben de bir süre sonra sallarım artık :anneadayı:

Off evet benim de nasır gibi oldu parmaklarım :KK12: ya her seferinde yükseliyor benimki o yüzden takip edeyim diyorum yoksa muhtemelen ben de bir süre sonra sallarım artık :anneadayı:
usg de bebegın suyunu sor artı kılosunu sor ırı bebek degılse sen de dıkkat et yeter

usg de bebegın suyunu sor artı kılosunu sor ırı bebek degılse sen de dıkkat et yeter
Geçen haftaya göre kilosu bir hafta kadar önce gidiyordu ama geçen hafta iri bebek değil şimdilik dedi doktor. Suyu da normal herhalde ki birşey söylemedi. Dikkat ediyorum ama sanırım zamanla direnç oluşuyor. Menülerim aynı olmasına ve insülin kullanmama rağmen yükseliyor. Başka da yapılacak bir şey kalmıyor artık geriye Hoppa Önümüzdeki hafta tekrar kontrol var bakalım :anneadayı:

Geçen haftaya göre kilosu bir hafta kadar önce gidiyordu ama geçen hafta iri bebek değil şimdilik dedi doktor. Suyu da normal herhalde ki birşey söylemedi. Dikkat ediyorum ama sanırım zamanla direnç oluşuyor. Menülerim aynı olmasına ve insülin kullanmama rağmen yükseliyor. Başka da yapılacak bir şey kalmıyor artık geriye Hoppa Önümüzdeki hafta tekrar kontrol var bakalım :anneadayı:
artık Allah a dua et kuzum bebıse gecmesın de az yuksek olsun napalım

artık Allah a dua et kuzum bebıse gecmesın de az yuksek olsun napalım
Amin canımm geçmeyecek inşallah canım ne gerekiyorsa yapıyoruz sonuçta.. :KK68: Yalnız ben gerçekten ilginç bir bünyeye sahibim bu kesin artık. Bugün öğle şekerim : Açlık:122 Tokluk:99 :KK70: Dalga mı geçiyorsun benimle dedim şeker cihazıma artık. :KK48: Ters çevirdim mi tamamdır şekerleri :confused:

Amin canımm geçmeyecek inşallah canım ne gerekiyorsa yapıyoruz sonuçta.. :KK68: Yalnız ben gerçekten ilginç bir bünyeye sahibim bu kesin artık. Bugün öğle şekerim : Açlık:122 Tokluk:99 :KK70: Dalga mı geçiyorsun benimle dedim şeker cihazıma artık. :KK48: Ters çevirdim mi tamamdır şekerleri :confused:
yaa benım de kontrole gıderken ole oldu kahvaltıdan once olçtum 117 idi dra gittik 3 saat fılan sonra 86 çıktı :D :D :D bızım bunyeler benzıo kuzum

Merhaba arkadaşlar bende 5+1 günlük hamileyim bu sabah test yaptırdık açlık şekerim 120 çıktı doktor diyet ve yürüyüş dedi ne yemem lazım ne yememem lazım bana yardımcı olur musunuz ?

Mesela bide ben akşam patatesi biraz fazlaca yedim ve yatmadan önce de meyve salatası yedim bu sabah ki değere o etki etmiş olabilir mi?

Merhaba arkadaşlar bende 5+1 günlük hamileyim bu sabah test yaptırdık açlık şekerim 120 çıktı doktor diyet ve yürüyüş dedi ne yemem lazım ne yememem lazım bana yardımcı olur musunuz ?

Mesela bide ben akşam patatesi biraz fazlaca yedim ve yatmadan önce de meyve salatası yedim bu sabah ki değere o etki etmiş olabilir mi?
pataes ve meyvelerde bol miktarda şeker var havuçtada öyle sadece miktarlarını azaltarak bide bir öğününü yoğurt ayran tüketerek iki saatte bir küçük porsiyonlarla dengeleyebilirsin.

Merhaba arkadaşlar bende 5+1 günlük hamileyim bu sabah test yaptırdık açlık şekerim 120 çıktı doktor diyet ve yürüyüş dedi ne yemem lazım ne yememem lazım bana yardımcı olur musunuz ?mrb cnm birde gizli sekeri ne baktır bence ailehekimliği yapıyor hba1c diye bir test benimde şekerim ilk ay 136 çıkmıştı gizli şekere bakıldı meğer şeker hastasıymışım diyetisyene gittim sana uygun diyeti veriyor birde beni 10 günde bir perinatoloji takip ediyor dikkat et cnm

mrb cnm birde gizli sekeri ne baktır bence ailehekimliği yapıyor hba1c diye bir test benimde şekerim ilk ay 136 çıkmıştı gizli şekere bakıldı meğer şeker hastasıymışım diyetisyene gittim sana uygun diyeti veriyor birde beni 10 günde bir perinatoloji takip ediyor dikkat et cnm

Bende zaten gizli şeker vardı canım glifor kullanıyordum ama hamile kalınca bıraktım

Bende zaten gizli şeker vardı canım glifor kullanıyordum ama hamile kalınca bıraktım
Kadın doğumcun seni yönlendirir o zaman ben zeynep kamilde diyabetli gebe polikliniğine gittim oda beni dahiliyeye yönlendirdi 3 gün şeker ölçümü yaptım sabah açlıklarım 120nin altına düşmüyordu ve insüline başladım şimdi 90larda çıkıyor dikkat et cnm netden araştırabilirsin ilk aylarda şeker bebekte kalp anomali lerine neden olabiliyor tatlı hamur işi makarna pirinç beyaz ekmek tüketme 3 ana 3 ara öğün yap ara öğünler çok önemli senin insülin salgılamanı artırıyor inşallah sağlıcakla kucağına alırsın bebişi

Kadın doğumcun seni yönlendirir o zaman ben zeynep kamilde diyabetli gebe polikliniğine gittim oda beni dahiliyeye yönlendirdi 3 gün şeker ölçümü yaptım sabah açlıklarım 120nin altına düşmüyordu ve insüline başladım şimdi 90larda çıkıyor dikkat et cnm netden araştırabilirsin ilk aylarda şeker bebekte kalp anomali lerine neden olabiliyor tatlı hamur işi makarna pirinç beyaz ekmek tüketme 3 ana 3 ara öğün yap ara öğünler çok önemli senin insülin salgılamanı artırıyor inşallah sağlıcakla kucağına alırsın bebişi
Bu

Arada açlık 95'i tokluk 140'ı geçmemeli

Doktor dahiliyeye yönlendirdi gidicem bu hafta tahlilller için bakalım çok zormuş ya insilün kullanmak falan hamilelik sevincimi aldı götürdü sürekli stres ve endişe var şimdi.. İnşşallah bebeğime bişey olmaz :(

Back
X