gebelikte seker

birbuyuktemmuzaski

Her nasip vaktine esirdir.
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
1.644
1.123
133
30
Kizkar doktorum her ay seker tahlili yapiyo kan sirasinda haftaya seker yuklemem var ve arasindaki fark ne ki
Birde ben bu aralar 2 bucuk litreden fazla su iciyorum agzim cok kuruyo 4 gundur 39 derece ates dusmedi enfeksiyonum varmis ve bide bununla beraber gribim var sanirim burnum tikali geniz akintim var bu agiz kurulugu cok su icme idrara cikma falan hastaliktanmi ki yoksa benim sekerim mi vardir.

Şeker tahlili yaparken sormuyor musunuz neden gerekli diye? Bişeyden mi şüpheleniyosunuz vs diye sormak gelmiyor mu aklınıza? Ailenizde şeker hastalığı olan varsa tedbir amaçlı yapıyordur belki. Doktora soru sormasını öğrenelim. En sağlıklı bilgi doktorda.

Seker yuklemesinde belli miktar glukoz ilik su ve limoinla karistirtilip iciriliyor ,
Saat basi seker olculuyor ,hareketsiz oturuyorsun ,
Tavsdiyem seker yuklemesi yapilmasin ,sekerin yukselirse ters etkisin olabilir ,
Aclik tokluk yapsinlar ,doktorunla bu durumu konus ,
Aclik olcerler az miktar yiyecekle tokluk olculuyor normal kahvalti gibi ,
Seker yuklemesinde verilen glukoz fazla gelebilir,
Gebelikte sekeer kontrolu yapilir ,standart ,gebelik sekeri diye bir durum var
Her grip olanda bile kontrol edilir,

Şeker tahlili yaparken sormuyor musunuz neden gerekli diye? Bişeyden mi şüpheleniyosunuz vs diye sormak gelmiyor mu aklınıza? Ailenizde şeker hastalığı olan varsa tedbir amaçlı yapıyordur belki. Doktora soru sormasını öğrenelim. En sağlıklı bilgi doktorda.
Rutin kan tahlilleri arasinda yapiyor ailede yok kontrol amacli

ben doktoruma gitmeden once sorcagim sorulari not alirim sizde oyle yapin doktorunuza sorun

Gebelik şekeri denen durum icindir.rutin olarak kan tahlilinde bakılır açlık kan şekeri.
Şeker yüklemesinde ise şekere olan toleransinız ölćülür.
Sık su içmek sık idrar yapmak diyabetin belirtilerindendir.

Seker yuklemesinde belli miktar glukoz ilik su ve limoinla karistirtilip iciriliyor ,
Saat basi seker olculuyor ,hareketsiz oturuyorsun ,
Tavsdiyem seker yuklemesi yapilmasin ,sekerin yukselirse ters etkisin olabilir ,
Aclik tokluk yapsinlar ,doktorunla bu durumu konus ,
Aclik olcerler az miktar yiyecekle tokluk olculuyor normal kahvalti gibi ,
Seker yuklemesinde verilen glukoz fazla gelebilir,
Gebelikte sekeer kontrolu yapilir ,standart ,gebelik sekeri diye bir durum var
Her grip olanda bile kontrol edilir,
Glukozla yapmicakmi elma suyu bildigin kantinden meyve suyu onunla yapiyomus

İyide her ay rutin kan tahlili olmaz. Doktor sizde şekerden şüpheleniyor muhtemelen şikayetler doğrultusunda. Beslenmenize dikkat etmenizi söyledi mi ?
Hyr soylemedi zaten sekerim falan normal cikiyor yaptiklarinda her ay kontrolde rutin kan ve idrar tahlilo yapiyoruz diger hastalarinada yapiyor

Glukozla yapmicakmi elma suyu bildigin kantinden meyve suyu onunla yapiyomus
Seker yuklemesi baska bisi elma suyu baska
Doktorundan hangisi oldugunu iyi ogren ,
Seker yuklemesinde eczaneden glukoz aliniyor,
Sadece elma suyu iciceksen o aclik - tokluk testin,sorun yok yapilmasinda ,

Bunlar olağan şeyler.
Yani en azından benim de hamilelimde kan ve idrar testlerim her ay yenilenirdi.
Şeker yüklemesi de yapıldı, bir sorun olmadı.
Bahsettiğiniz belirtiler şekeri düşündürebilir fakat hamilelikte çoğu kadının yaşadığı şeydir.
Ama ateşinizi kontrol altında tutun, yüksek ateş çok risklidir.

Şeker yüklemesinde de elmalı bir içecek içiliyor. 75gr glukozunki elmalı idi yani, kantinden alınmıyor ama al iç diyorlar içiyosun yani. Bayaa 330luk kutu işte. Yanlış anlamış olabilirsiniz.

Doktorunuza güveniyorsanız yaptırın, ben yaptırdım,çıktı. Yaptırmasam öğrenme şansım yoktu. Yani açlık normal, tokluk süper. Ama arada uçuyormuş meğerse, diyet yapıyorum. Bana şartmış o yükleme mesela.

Gebelik şekerinin kalıcı olup olmayacağını öğrenmek için de gebeliği bitirmeyi bekliyoruz ama gebelik şekeri varsa yatkınlığımız fazla. Bu gerçek.

Söylediğiniz şeyler de diyabetin belirtisi ama hastalıktan da olabilir. Hızlı kilo alımı, bebeğin iri ve önde olması, yemek sonrası uyuma falan var mı?

Şeker yüklemesinde de elmalı bir içecek içiliyor. 75gr glukozunki elmalı idi yani, kantinden alınmıyor ama al iç diyorlar içiyosun yani. Bayaa 330luk kutu işte. Yanlış anlamış olabilirsiniz.

Doktorunuza güveniyorsanız yaptırın, ben yaptırdım,çıktı. Yaptırmasam öğrenme şansım yoktu. Yani açlık normal, tokluk süper. Ama arada uçuyormuş meğerse, diyet yapıyorum. Bana şartmış o yükleme mesela.

Gebelik şekerinin kalıcı olup olmayacağını öğrenmek için de gebeliği bitirmeyi bekliyoruz ama gebelik şekeri varsa yatkınlığımız fazla. Bu gerçek.

Söylediğiniz şeyler de diyabetin belirtisi ama hastalıktan da olabilir. Hızlı kilo alımı, bebeğin iri ve önde olması, yemek sonrası uyuma falan var mı?
Oglum 2 gun onde kizim 2 gun geri :). Yemktn snra uyku yok

Her ay rutin kan tahlili yapilmaz,ekstra bir durum yoksa tabiiki. Ben seker yuklemesi yaptirmadim cunku zararli oldugunu dusunuyorum.

Ben kendim ölçüyorum, gebelik öncesi hipoglisemi vardı şimdi de hiperglisemi çıktı bi cihaz alıp açlık tokluk şekerini ölçmen gerek 150 den sonrası bebeğe zararlı. Benim şekerim oynuyo ama tahlillerde çıkmıyo açlık tokluk şekerimi ölçüp doktora söylüyorum insülin başlıcaz maalesef. Bebeğim sağlıklı olsun da ben iğneye razıyım. Ek olarak gebelik şekeri diyeti yapabilirsin zaten önce diyet veriyo düşmezse insülin.

Korkma eger şeker cikarsa.. hamileyken bendede cikmisti hatta yazmak zorunda kaldim seker olcme aleti aldim mecburen.. 320ye cikinca bi gece insulin almak zorunda kaldim doguma kadar.. cok sukur dogumla birlikte sekerim gitti ve bebeğimde de çıkmadı sukurler olsun... ben hic aclik sekerimi 120-130un altinda gormemistim insulin almadan once...

Seker yüklemesi hakkında bilgim yok ama bende günde en az 2.5 litre su içtiğim halde ağzım kuruyor. Benimki progestan alimindan dolayı mesela. Belki sizin de kullandiginiz bi ilacın yan etkisi olabilir. Bu arada geniz akintisini doktora sordunuz mu? Bende de var haftaya gidicem doktora ama korkuyorum bebeğe zararı olmuyodur inşallah.

Seker yüklemesi hakkında bilgim yok ama bende günde en az 2.5 litre su içtiğim halde ağzım kuruyor. Benimki progestan alimindan dolayı mesela. Belki sizin de kullandiginiz bi ilacın yan etkisi olabilir. Bu arada geniz akintisini doktora sordunuz mu? Bende de var haftaya gidicem doktora ama korkuyorum bebeğe zararı olmuyodur inşallah.
Sordum doktora 1 bardak suya tuz ve biraz karbonat at hem burnuna hem gargara yap rahatlatr dedi yaptm rhtltti burnumdn nefes alablgm icin su ihtyci cok hssetmedim ve agzm kurumadi:)

Back
X