Gebelikte sigara icen arkadaslarım nasıl bıraktınız ?

Merhaba kızlar . Yaklasik 12 seneden beri cok fazla sigara icen biriyim. Suan hamileyim ama bırakamıyorum vijdan azabı cekiyorum resmen icerken ne yapmalıym ya ésim le de surekli tartışıyorum bu konuda şansma bulantım biseym yok bulantım olsa belki tiksinir bırakırdm . 2 paketten 1 e dustu simdi o 1 paketti de azaltmaya calisiyorm ama olmuyo icen arkadaşlarım varsa nasıl bıraktınız ?
Bende 10senedir kullanıyordum hatta hamile olduğumu öğrendiğimde kalkıp bi sigara yaktım eşim çok kızmıştı doktora gittim geldim yine içmeye devam etmiştim mide bulamtımda yoktu bigün bi kere çektiğim anda midemi bulandırdı o zamandan beri içmeyi bıraktım ilk başlarda istedi canım hatta rüyamda içiyodum canımın istediği günler 😂 sonra işin vicdan kısmıda oluyor en azından günde 3e indirip en sonrada 1 e indirip bırakmayı deneyebilirsiniz hala da vicdan yaparım keşke daha önce bıraksaydım diye Allah kolaylık versin zor şimdi kokusuna bile tahammülüm yok eşim çok içiyor içip gelince o kokuya asla tahammül edemez oldum

Yok aramadm hc ama kendim bırakmaya çalışcam ogrenmeden once yarm saate nerdeyse 10 dk da bir iciyodum ama simdi 2 saat duyabiliyorum kendimi biraz daha sıksam tammen bırakcm .icen arkadaşların nasıl bıraktığını merak ettm bi cogu kendi iradesiyle bebeği icin birakms bende yapabilirim bunu simmdiden paketi attm aksam insallah aglamaya baslamam 😂
Ben kendimi anlatım. Aşırı tiryakiydim. Sigarayı bırakabileceğiz kendim de dahil kimse inanmazdı. Ac karna bile içiyordum. k yaşta başladım sigaraya. Sonra korkmaya başladım hasta olmaktan. Derken bir arkadaşa da kızdım aman boşver iş bıraksan da başlayacaksın dedi diye inat ettim içmedim. Günleri saya saya 8 sene geçti. Tamamen kurtulmuştum. Bu süreçte kızım da oldu. Zaten hep derdim hamile olsamda bırakamam ben diye. Şükür ki öncesinde bırakmıştım.
8 yıl sonunda arkadaşlarında gazına gelerek 1.2 derken paket almaya başladım.sonra bir baktım kaldigim yerden devam. Bıraktığımda nasıl içiyorsam başladığımda da öyle oldu. Peşpeşe yanan sigaralar. Eşimle küslukler tartışmalar.veee 1 yıl sonra tekrar hamile kaldım. Dua ettim yalvardım allahım nolur midem bulansın tiksineyim dedim. Ama mide bulantim olmuyor maalesef. 5. Ve 6. Hafta düşük nikotin oranli sigara ile içmeye devam ettim. 7. Hafta paket almayı bıraktım. Arkadaştan gunluk 2 adet almaya başladım. 12. Haftaya kadar ara ara arkadaştan birkaç nefes aldım. Sonra virüs tatili başladı. 10 gün hiç içmedim. Sonra haftada bir yarım ictim.her içtiğimde vicdan azabım büyüyordu. Pişman oluyordum. Dedimki bir daha içmicem. Icmeyi biraktim. Bu seferhaftada bir arkadaşların yanında pasif icici oldum. Buna da vicdan azabı duydum. Şimdi icenlerden uzak duruyorum. 24 haftalık hamileyim ama artık tamamen uzağım. Canım çok istiyor ama vicdanım izin vermiyor. Kurtuldum şükürler olsun. Yapamam sanıyordum. Ama vicdanım çektiğim her nefes için sızlıyor. Sonuç olarak ben azaltarak bırakmış oldum. Belki cevremde içenler olmasa bu kadar uzun sürmeyecekti. Sizlerde bırakırsınız inşallah.

Yapamam edemem bırakamam diye bişey yok lise çağlarımdan beri sigara içerim bazen ailemden gizli saklı şuanda 7 yıllık evliyim annem babam bazen bana hakkını helal etmiyecek dereceye geldiler utanmadım gene içtim evlenince her nedense bir rahatlık geldi daha çok içtim, 7 sene sonra bu ramazan ayında hamile kaldığımı öğrendim Allaha bin şükür, hamile kaldığımı bilmediğim zamanlarda içtim iftardan iftara,daha sonra hamile kaldığımı öğrendim gene içtim ama tek tük fazla içime çekmeden fazlasını söndürecek şekilde, daha sonra kendi kendime neden hala içip Allahın sana verdiği cana kıyıyorsun ki dedim içimden ve o gün bugün 2-3 aydır ağzıma sigara sürmedim, canım çekmiyor mu çekiyor bazı zaman sigaranın içindeki tütünü yiyesim geliyor ama bebeğimin sağlığı herşeyden daha önemli, şuanda içsem içerim eşim neden içiyorsun diye karışmaz ama kendi dr um kendim olmalıyım, yarın öbür gün bebeğime bişey olsa Allah korusun ben vicdan azabı çekerim, ben sigarayı nasıl bıraktım sigara aklıma gelince fındık ceviz meyve süt yedim içtim,onu içme isteğini unuttum, sonuçta yaşamımızı sürdürtecek bişey değil bize zarardan başka bir yararı dokunmayan zehrin bundan sonra hayatımda yeri yok... İçen herkesin Allah yardımcısı olsun, herşey kafada bitiyor bırakamam yapamam edemem diye boşu boşuna kendilerini kandırmasınlar

Bak canım bizim grupta Bi anne var
Kendisi de hamileliği boyunca bırakmamış sigarayı
Ve plesantası günü gelmeden kopmuş
Ve ölü doğum olmış
Bebeği hayata döndürmüşler
Fakatttt
Hiçbir fiziksel zihinsel aktivitesi yok.
Şuan 1 yaşına yakın
Ve doğduğundan beri hastanede kalıyor
Şimdi cihazlarla beraber eve almaya çalışıyor annemiz bebrğini
Tabiki özel bakım uzmanı eşliğinde

Bunları düşün...
Biliyorum zordur.
Benim de kafein bağımlılığım vardı.
Ama minimuma indirdim hamile olduğum için.
Başka şeyler atıştır
Ceviz fındık fıstık...

Ben biraktiysam herkes bırakır bebeğimi idrar testi ile öğrendim bir daha ağzıma sürmedim 1 yıli geçti oğlum 5 aylık. Eger sigara icseydim ve bebeğe birşey olsaydı ilgisi olsun ya da olmasın vicdan azabından olurdum Allah korusun ya sagligina bişey olsa ciğerlerinde ve bunu ömür boyu taşısa büyüyünce size hesap sorsa ya da anneniz size hamileyken sigara icseydi ve siz hasta olsaydınız. Bunları düşünün ve sabredin bırakın daha yeniymis yol yakınken bebeğiniz O sizin caniniz... İnşallah bırakırsınız Allah yardımcınız olsun

Merhaba kızlar . Yaklasik 12 seneden beri cok fazla sigara icen biriyim. Suan hamileyim ama bırakamıyorum vijdan azabı cekiyorum resmen icerken ne yapmalıym ya ésim le de surekli tartışıyorum bu konuda şansma bulantım biseym yok bulantım olsa belki tiksinir bırakırdm . 2 paketten 1 e dustu simdi o 1 paketti de azaltmaya calisiyorm ama olmuyo icen arkadaşlarım varsa nasıl bıraktınız ?
Merhaba ben de aynı hatayı yaptım. Günde beş tane sigara içtim. Hamilelik sırasında insan anlamıyor bir bebeği olacağını o hissiyatı. Seni çok iyi anlıyorum. Bende 11 yıldır kullanıyorum maalesef bırakmayı bile denemedim o kadar bırakamayacağımı düşünüyordum. Bebeğim doğdu bir haftaya kalmadı bıraktım Sigarayı bunu bebeğime yapamazdım. Sonrası vicdan azabı bebeğime hep borçlu kalacağım. Bazen nefesi hızlı alıyor aklım çıkıyor bir şey oldu benim yüzümden diye, saçma bir şey oluyor sigaradan mi? Kolik bir bebekti sigaradan oldu yani her şeyi sigaraya bağladım bu yüzden lütfen kullanma. Bebeğinin sağlığı ve senin de ruh sağlığın için vicdan azabı en büyük yük.

Aynen benim de sekiz aylık ben de hamile iken kullandım şuan içmiyorum sürekli bir vicdan azabı mahvoldum oğluma baktıkça ağladığım bile oldu nasıl kıydım diye

Ben herseyi denedim bugune kadar ama en sonunda hipnoterapiyle sigara biratim. Cunku psikolojik etkileri gecmeden tekrar tekrar baslaniyor. Bilincaltindan cozmek gerek. Ankarada olanlar icin Esra Yildirimi tavsiye ederim Klinik psikolog ve nefes yasam kocu. Fiyatlari da ucuk degil bence birakip birakip basliyorsaniz benim gibi bu yontemi deneyin.

Back
X