Gebelikte sigara

-mathilda-

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2021
526
332
53
34
merhabalar forumda bu konuyla ilgili birşey bulamadım. Benim bir derdim var şöyle ki. Yaklaşık 1 hafta önce sürpriz biçimde gebe olduğumu öğrendim. 10 yıldır sigara tiryakisiyim. Bırakmadım, bırakmaya teşebbüs bile etmedim. Her beyse gebeliği ilk öğrendiğim günler heyecan ve şoktan yine 1 paket sigara içmeye devam ettim. Sonra 2-3 gündür günde 6-7 tane içiyorum. Bırakmayı bu pislikten kurtulmayı bebeğime haksızlık yapmamayı çok istiyorum. Ama elimden ne geldiyse yapıyorum kendimi durduramıyorum. Bir yandan da o öğrendiğim ilk günler üst üste içtiğim 1 paket sigara minik kuşuma zarar vermiş midir diye uyuyamıyorum korkudan. Nolur bana bir akıl verin bırakmak istiyorum kesinlikle. Ama bu güne kadar içtiklerim zarar vermiş midir ?

Paket almayın azaltarak olmuyor.

Ben bırakali 1.5 sene olacak. Ben tedaviler olumsuz etkileniyor diye bırakmıştım. Koku hassasiyeti filan başlar inşallah biran önce ve tiksinirsin umarım.

Merve sen de sigara kullanıyor musun ? Paket almıyorum da eşim içiyor ondan içiyorum sürekli.
Cnim bende cok icen birisiyim gunde 4 Taneye dusurdum bir kac gundur 2ye bugun bitaneden fazla icemedim bulantilarim baslayinca iyicw tiksindim ins sendr tiksinirsin.cnim korkma ablam hamileykem gunde 1paket iciyordu cok sukur kizi saglikli dogdu ama bunu tesvik amacli soylemedim sadecs icin rahatlamasi icin soyledim

Bende gebelik dusunuyorum sigarada kullaniyorum gebelik olusursa nasil yapacam bende bilmiyorum Allah yrdimciniz olsun. Hemen birakin diyemem cunku zor kendimden biliyorum azaltarak ve cocugum zarar gorecek diye dusunun insallah asarsiniz bu durumu

merhabalar forumda bu konuyla ilgili birşey bulamadım. Benim bir derdim var şöyle ki. Yaklaşık 1 hafta önce sürpriz biçimde gebe olduğumu öğrendim. 10 yıldır sigara tiryakisiyim. Bırakmadım, bırakmaya teşebbüs bile etmedim. Her beyse gebeliği ilk öğrendiğim günler heyecan ve şoktan yine 1 paket sigara içmeye devam ettim. Sonra 2-3 gündür günde 6-7 tane içiyorum. Bırakmayı bu pislikten kurtulmayı bebeğime haksızlık yapmamayı çok istiyorum. Ama elimden ne geldiyse yapıyorum kendimi durduramıyorum. Bir yandan da o öğrendiğim ilk günler üst üste içtiğim 1 paket sigara minik kuşuma zarar vermiş midir diye uyuyamıyorum korkudan. Nolur bana bir akıl verin bırakmak istiyorum kesinlikle. Ama bu güne kadar içtiklerim zarar vermiş midir ?
Azaltma ile olmaz o is net bir şekilde birden bırakacaksın benimde esim iciyodu fakat transferim yapıldıktan sonra evde sigara olmasina rağmen içmedim. Elbette bebise zarar verir organ gelişimi tamamlaniyor ilk aylarda düşün ki kordon bağı ile senin kanından oksijen degil duman soluyor

Ben de içiyodum ama günde 3 4 hamile olduktan sonra yarım yarım 1 taneye düşürdüm sonra kahvaltı yaptıktan sonra kendimi oyaladım baktım akşamüstü olmuş yine aklıma gelince başka şeylere yöneldim. Bırakmalıyım stresi olunca ya da birileri bırak dedikçe olmuyordu bende ters tepiyordu sonra baktım kendiliğinden bırakmışım bayadır içmiyorum. Burda okumuştum ben de o cümle beni etkiledi bebeğinin kucağında olduğunu ve elinde sigara olduğunu düşün aynı etki 3,5 yaşında bi kızım var ilk hamileliğimde bırakmamıştım ama günde 2 yi geçmiyordu ona rağmen çok küçükken ventolin kullanmak zorunda kaldık hırıltı vardı malesef etkiliyo bebekleri minnacık ciğerleri var çünkü. Çok şükür şimdi içmiyorum sen de artık içtiklerinin pişmanlığı yerine içmemeye odaklanmalısın. İnşallah bırakırsın

Çocuğunuza ne kadar büyük bir kötülük yapıyorsunuz. Icmeyin kesinlikle... birden bırakın azalmayla olmaz bence de.

Back
X