Gebelikte Sık Kontrol

adunul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2011
1.941
40
0
İstanbul
8+6 haftalık hamileyim.

22 Ekim kese

02 Kasım
08 Kasım
14 Kasım
17 Kasım
bugün bir doktorum da (21 Kasım )
Cuma da diğer doktorum da (23 Kasım ) ama bunu biraz erteleyebilirim. (26 Kasım'a)

randevum var.

Kontollerim kısa sürüyor, sadece kalp atışını duymak ve rahatlamak için (gebelik kayıplarım var) bu kadar sık dr.a gitmesem endişeden tansiyonum çıkıyor bununda zararlı olduğunu düşünüyorum.

Okuduğum yan etki termal ısı artışı, 1 dk lık kontrollerde oluşan bu termal ısı artışı bebeğe zararlı olabilir mi ?

Son düzenleme:
Termal ısı artışı derken sık ultrasona girmekten dolayı olabiliri mi kastediyorsun bilmiyorum ama benim hamileliğimin neredeyse %80 i hastanede yatarak geçti ...Rahim ağzı dikiliydi çünkü....Her gün sabaha karşı asistan dr.lar seyyar ultrason makinaları ile bebeğin kalbine bakıyorlardı hiç atlamadan her gün...Bazan günde 2 defa baktıkları da oldu...

Şu an nerdeyse 2,5 yaşındalar..

Valla canım bende tüp bebek ikiz hamileyim 8+4.Bende aynı senin gibi uzun süre görmesem korkuyorum helede kalp durma çok okudum bu sitede ama yinede Çok sık gidiyorsun sen ,nerdeyse 3 günde bir,biraz rahat ol canım çok evham yapma psikolojin bozulur böyle yaparsan hamileliğinin tadını çıkar.
Kontrollerin zararı yok diye duydum tv ye kadın doğum uzmanı cıkmıştı kendi hamileliğinde hergün bakıyormuş bebeğine zararsız demişti ama araştırma aşamasında kesin birşey yok dedi.

İkiz annesi olarak size bir tavsiyem var..Muhakkak rahim ağzı uzunluğunuzu ölçtürün..Bu çok önemli...Bu yüzden benim ikiz bebek kaybım var..Şimdi de ikizlerim var gerçi...Rahim ağzının kısalması erken doğuma neden oluyor.............

Son düzenleyen: Moderatör:

rahim ağzını ölçün diye bizim mi dr a söylememiz gerekiyor yani konrole gittiğim doktor bunu yapması gerektiğini atlar mı ki

rahim ağzını ölçün diye bizim mi dr a söylememiz gerekiyor yani konrole gittiğim doktor bunu yapması gerektiğini atlar mı ki

Sen söylemelisin...Dr.ların her zaman rutin olarak yaptıkları bir şey değil...Çok ihmale gelen bir muayene bu ....Bu yüzden kayıp yaşayan çok anne var malesef...Dr.ultrasonda genellikle sadece bebeğe bakıyorlar..Ama rahim ağzının uzunluğu da çok önemli..Ben son hamileliğimde 12+2 de rahim ağzını diktirmiştim...Özellikle çoğul gebeliklerde bu daha fazla oluyor...

Çok sağol canım tavsiyen için çok korkuyorum valla ya hayırlısıyla kucağıma alsaydım.Allah çocuklarına sağlıklı ömür versin.Alttan bakıpmı ölçüyorlar yoksa ultrasonlamı

Çok sağol canım tavsiyen için çok korkuyorum valla ya hayırlısıyla kucağıma alsaydım.Allah çocuklarına sağlıklı ömür versin.Alttan bakıpmı ölçüyorlar yoksa ultrasonlamı

Ne demek ,rica ederim...Vajinal ultrasonla canım....Her muayanede ölçtürmek gerekiyor..İnşallah hayırlısıyla kucağına alırsın kuzularını :)

Rahim ağzı yetmezliği nedeniyle erken doğum yapanlar konularına göz at istersen....

Doktorunuzun terapisi sizi rahatlatmak için sık gebelik kayıplarında benim de uyguladığım bir takip. Sıklığı siz belirleyebilirsiniz. Endişelenmeyin. Sık ultrason bebekleri solak yapıyormuş. Sağlıklı bir gebelik dilerim...

Çok sağolun hocam içimi rahatlattınız bir bir ayrıntı bende solağım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…