Gebelikte tansiyon düşüklüğü

Malatyagelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2014
599
77
0
İçel Mersin
Merhabalar,
Benim sorum şu: Gebelikte tansiyon düşüklüğünün ne gibi sakıncaları vardır? Bilgisi olan yorumlayabilir mi? 34 HAFTALIK HAMİLEYİM ve 1 haftadır tansiyonum düşüyor gün içinde. Özellikle günün ilk saatlerinde ya da son saatlerinde yani ya sabah kahvaltısı vakti veya gece yatmadan evvel. Önceleri aç olduğuma yoruyordum ama bugün karnım tokken de düştü. Baş dönmesi oluyor hafiften. Gebelik sitelerinde bu durumun olabileceği, gebelikte tansiyonun düşebileceği söyleniyor ama ben yine de sizlere danışmak istedim. Belki başına gelen varsa tecrübelerini paylaşabilir diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler.

Gebelikte bebekle daha kolay kan alışverişi olması için tansiyon düşer.bu bebeği korumak için vücudun bir tepkisidir.bazı gebeler bunu daha çok yaşar.YApılacak şey bol su içmek,çok yorulmamak ve az az sık sık yemek yemek.baş dönmen fazla olursa tansiyon düşmesi sonucu bir süre uzan ve ayaklarını yüksek bir yere yaşla.eğer ki baygınlık tarzı durumlar olursa tabi ki doktora danışmak lazım.

Teşekkür ederim arkadaşım, pazartesi kontrolüm var bunu doktoruma sorucam. Bu sabah yine ölçtüm 9/6 çıktı. Ama başım bir tuhaf yine.

Arkadaşlar Merhaba.. Ben 9 haftalık hamileyim.. son birkaç gündür aşırı derecede düşük tansiyon yaşıyorum.. 8-4 ve 9-5 civarlarında seyrediyor.. gözlerim kararıyor, kulaklarımın arkası ve altı zonkluyor.. tuzlu ayran içiyorum, bol sıvı tüketmeye çalışıyorum.. sizce normal midir? Bebeğim zarar görür diye çok korkuyorum Lütfen cevap verin...

Mrb. Benmde ilk haftalarda baş dönmem vardı hepbulantiyla .16.haftalari anlatamam yataktan kalkar kalkmaz kahvaltı yapmaliydim yoksa elim ayağım titriyor gözüm karariyor kulaklarim ugulduyordu. 3 kez toplu taşımada baygınlık geçirdim neyseki yalnız değildim. Doktorum yapabilecek tek şey o an oturup yada sırt üstü yatıp dinlenmek. Su icmekte fayda ediyor o an. Kısa süreli olup geçiyordu ama feci dakikalar. Yüksek tansiyondan daha iyiymiş. Bebek etkilenmiyor ama o anda bebeğe kan yavaş gidiyormuş sadece. Korkulacak durum değil sinir bozuyor sadece. Ben daha yalnız başıma yeni yeni çıkıyorum dışarı o dönemden kaldı ya baygınlık gecirirsem diye.

c

Çok geçmiş olsun.. Ayrıca bilgileriniz için de çok teşekkür ederim.. Ben maalesef ki çalışıyorum, iş yerim stresli.. umarım hayırlısıyla atlatırım bu günleri..

c

Çok geçmiş olsun.. Ayrıca bilgileriniz için de çok teşekkür ederim.. Ben maalesef ki çalışıyorum, iş yerim stresli.. umarım hayırlısıyla atlatırım bu günleri..
Rica ederim sizede geçmiş olsun. Olabildiğince o an dinlenmeye çalışın. Birkaç dk ortaminizi değiştirin temiz hava alın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…