Herkese merhaba
Bu konu altında daha önce gebelikte tansiyon problemi yaşamış, yada şuan yaşamakta olan arkadaşlar ile birleşelim istedim.
Gebelik öncesi de tansiyon hastasıydım. Gebeliğin ilk zamanları tansiyon düşük seyretse de 12. Haftada uterin arter çentik vardı. 20. Haftalarda da geçmedi. Kan sulandırıcı ve 2 doz alfamet ile devam ederken 20. Haftalardan sonra tansiyon artmaya başladı. Önce 3 doza çıktık 3 hafta idare etti. 4. Doz ise sadece 10 gün düşürmeye yetti. Sat a göre 28+0 ultrasona
göre 29 haftalığım.
Geçmişte yaşamış sağlıklı doğum yapmış arkadaşlar nelere dikkat ettiniz, bu konuları takip eden çok kişi de olacaktır. Hem birbirimize destek, hemde ileride okuyacaklara bir faydamız olur belki.

ben inş süreceğimi burada paylaşacağım.
08.09.2025
2 hafta da bir doktor kontrollerim oluyor. Bugun ki kontrolde bebek 28+2 ultrasona göre 29+1. Kilosu 1275 gr. Bebek haftası ile uyumlu.
Tansiyon 150-103 civarı çıktı. Evde genelde 125-85 civarı çıkıyor . Uterin arter dirençleri artmış gözüküyor. Doktor 38. Haftayı belkide 36. Haftayı bulmadan alabiliriz, tansiyon ne kadar müsade ederse dedi. Tablo şuan iyi gözüksede sürekli takip gerekli. Haftaya yine 24 saatlik idrar toplayacağım.
12.09.2025
Süregelen baş ağrılarımın sebebi b12 eksikliği olabilir mi bir kan tahlili yaptırayım diye üniversite hastanesine gittim. Tansiyon 16-10 larda çıktı ve direk doğumhaneye yatış yapıldı. Kan tahlilleri temiz ama idrar da protein 2 hafta önce 120 iken şuan 190 a yükselmiş. 4 doz alfamet kullanırken şuan 5 doz alfamet +1 doz Adalat başlandı. Hastanede tansiyon takipleri en çok 13-9 larda olunca 3 gün sonra taburcu oldum. Artık her hafta kontrol olacak.