gebelikte tetanoz aşısı

Bende 20 haftalık gebeyim ilk dozumu bugün sağlık ocağında oldum hemşire iğneyi yapmış kolumu kapattı farkına varmadım.
şimdi 2 saat geçti aradan iğne batırıyorlarmış gibi acı var oda ara ara giriyor.
bakalımburda denildiği gibi ateş olcakmı bende.

Ben ilk dozumu dün vuruldum kızlar ilk 1 saatte hiç birşeyim yoktu iğneyi dahi duymadım. 2. saatte kolumda bir ağırlaşma her kımıldattığımda iğne batar gibi olmaya başladı. Hadi onu idare ederim önemsizde gece bir gram uyuyamadım ateş,çarpıntı,halusilasyon görmeye başladım. Bütün kaslarım bel çevremde aşırı ağrı kasıklarıma kramplar girdi. Bunların hepi aşıdan olur mu bilmiyorum ama mahfoldum bütün keyfim huzurum kaçtı. Şuan bile çok keyfisizz çocuklar gibi öyle yatıyorum. Çarpıntımda geçmedi ara ara geliyor yine ateşimde bi iniyo bi çıkıyo off bebeğim kımıldıyor ama çok şükür o iyi sanırım akşam eşim gelene kdar geçmese bi şikayetlerim bi acile giderim. :50:

Bende 20 haftalık hamileyim. Tetenozu iki gün önce oldum,olduğum gün bişi yoktu, ertesi hün hafif ateş , halsizlik ve kolumda ağrı oldu. Yan etkiler kişiden kişiye değişiyor sanırım. Benim bünyem biraz hassas ondan belkide...

Ilk dogumda 5doz yapildi bAnada.bakalim bundada yapalim diyeceklermi.her hamilelikte yaptiran varmi?

Kızlar yardim edin ben geçen çarşamba asi oldum eve geldim yarim saat agirdi gecti dun gece iğne yapilan yer agriyor kolumu oynatamiyorum bile cok fenayim ne yapmam lazım yarin dr gotsem

Back
X