- 27 Ocak 2018
- 490
- 452
- 23
- 29
- Konu Sahibi Asetilkolin
-
Kızlar merhabalar. Size bişey danışacaktım. Benim görümcem hamile. Geçen hafta kanaması oldu hastaneye gitti doktor progesteron hap vermiş kullanıyordu. Ama kanaması hala devam ediyordu ve acayip derecede sancısı vardı. Bugün doktora gitti tekrar doktor tiroidin var kesen olması gerekenden büyük ama içinde bebeği göremiyoruz demişler. Geçen hafta gittiğinde 6+4 demişlerdi bugün 6+0 demişler. Pazartesi kürtaj olucaksın demişler. Böyle bişey yaşayan var mı? Tiroid yüzünden bebek gelişmiyormuş bide zehirleniyormuş lütfen yardım edin
Cevap yazdığınız için çok teşekkürler.Bende de knama var günde 3 kere progestan alıyorum ve sürekli yatıyorum. Kese görndü ama bebek daha görünmedi. Benimde hamilelik için tiroit yüksekmiş Dahiliye ye yönlendirdi. Bence başka bir doktora daha gitsin derim hemen öyle bir şey yapmasın
Cevap yazdığınız için çok teşekkürler.
Peki sizinde aşırı bir sancınız var mı? Görümcem sağdan sola dönemiyorum diyordu. Kanaması da o kadar çok yok yani bazıları fışkırır tarzda oldu diyor ya öyle değilmiş. Şimdi başka hastaneye gidiyorlar. Doktor görünebilir dedi mi size
Amin inşallah. Araştırırken görmüştüm bende bazı kadınlarda kesede bebekte geç görünebiliyormuş inşallah bir sorun yoktur allah yavrularımızı bize bağışlasın inşallahAra ara birden kramp giriyor kasıklarıma ve karnıma, bazen biraz sürüyor ama çok aşırı da değil. Görünür dedi inşallah ama benımde lekenlemelerm var pembe kahverengi o yzden düşük riskim yüksek Allah hayırlısını versin inşallah
Çok teşekkürler cevabınız için. Valla bende ilk defa duydum ama yanlış ve eksik bilgi vermemek adına yazdım herşeyi. Böyle durumlarda gebelikte ilaç kullandırıyorlar diye duydum. Şimdi gittikleri doktor hiç tiroidden bile bahsetmemiş. Anlamadım ki ben bu doktorları. 6 haftalık olduğu için görünmemesi çok normal demiş. Allah hakkımızda hayırlısını versinBenim iki gebeliğimde de 15 lerde idi troid ilk kez dediğiniz birşeyi duydum ki benim doktorum riskli gebelik uzmanı. Çok iyi takibi yeterli, ilk oğlumda aynıydı şimdi Tekrar hamileyim yine aynısını yaşadım dediğim gibi ilk kez sizden duydum. İlk hamilelikten önce bir doktora gitmiştim kadın doğumcuydu oda troidlerimden bahsettim, bana dediki “ 100 lerde olan var değeri hepsinin bebeği sağlıklı idi”. Dilerim görümcenizde sağlıkla tekrar bir gebelik yaşayıp kucağına alır.
Benim iki gebeliğimde de 15 lerde idi troid ilk kez dediğiniz birşeyi duydum ki benim doktorum riskli gebelik uzmanı. Çok iyi takibi yeterli, ilk oğlumda aynıydı şimdi Tekrar hamileyim yine aynısını yaşadım dediğim gibi ilk kez sizden duydum. İlk hamilelikten önce bir doktora gitmiştim kadın doğumcuydu oda troidlerimden bahsettim, bana dediki “ 100 lerde olan var değeri hepsinin bebeği sağlıklı idi”. Dilerim görümcenizde sağlıkla tekrar bir gebelik yaşayıp kucağına alır.
Amin çok teşekkür ederim, olur mu hiç ilaç kullanmalısınız bebek ilk üç ay sizden tiroid hormonu alıyor. Zaten sizin de ihtiyacınız var buna. Sadece düzenli takiple ilacın devamlı dozu değişiyor.Merhaba Allah tamamına erdirsin. Yani ilaç bile kullanmıyor musunuz, sadece takip yeterli olabiliyor mu?
Hormon önemli ama tek başına bir etken değil, genetik test çok önemli kak pıhtılaşması bunlarada bakılmalı.bazı doktorlar 2-3 düşükten sonra bakıyor buna ama saçma o kadar kayıp çok kötü. Görümceniz talep edebilir bunu.Çok teşekkürler cevabınız için. Valla bende ilk defa duydum ama yanlış ve eksik bilgi vermemek adına yazdım herşeyi. Böyle durumlarda gebelikte ilaç kullandırıyorlar diye duydum. Şimdi gittikleri doktor hiç tiroidden bile bahsetmemiş. Anlamadım ki ben bu doktorları. 6 haftalık olduğu için görünmemesi çok normal demiş. Allah hakkımızda hayırlısını versin
Bahsettiğiniz tsh değeri mi?Benim iki gebeliğimde de 15 lerde idi troid ilk kez dediğiniz birşeyi duydum ki benim doktorum riskli gebelik uzmanı. Çok iyi takibi yeterli, ilk oğlumda aynıydı şimdi Tekrar hamileyim yine aynısını yaşadım dediğim gibi ilk kez sizden duydum. İlk hamilelikten önce bir doktora gitmiştim kadın doğumcuydu oda troidlerimden bahsettim, bana dediki “ 100 lerde olan var değeri hepsinin bebeği sağlıklı idi”. Dilerim görümcenizde sağlıkla tekrar bir gebelik yaşayıp kucağına alır.
Evet tsh değeri zaten ben kronik troid hastasıyım.Bahsettiğiniz tsh değeri mi?
Benim de değerim 5 küsür bayağı endişeliydim. Doktorum cumartesi gerekli görürse ilaç yazacak. Ama yorumunu okuyunca içim rahatladı birazEvet tsh değeri zaten ben kronik troid hastasıyım.
Valla 5 değeri görünce seviniyordum ben :) hiç korkma bebeğe ve sana zararı yok aksine faydası var vücut yeterince troid üretmez ve tedavi edilmezse sıkıntı. İlk 3 ay anne den troid alıyor bebek. Sağlıkla kucağına al inşallah :)Benim de değerim 5 küsür bayağı endişeliydim. Doktorum cumartesi gerekli görürse ilaç yazacak. Ama yorumunu okuyunca içim rahatladı biraz
Sağol canımValla 5 değeri görünce seviniyordum ben :) hiç korkma bebeğe ve sana zararı yok aksine faydası var vücut yeterince troid üretmez ve tedavi edilmezse sıkıntı. İlk 3 ay anne den troid alıyor bebek. Sağlıkla kucağına al inşallah :)
Amin çok teşekkür ederim. Valla hızla geçiyor zaman anlamazsın bile telaştan :) tadını çıkarSağol canımBizim daha yolumuz uzun. Allah herkese nasip etsin Rabbim sana da sağlıklı doğum yapmayı nasip etsin inşallah
Amin çok teşekkür ederim, olur mu hiç ilaç kullanmalısınız bebek ilk üç ay sizden tiroid hormonu alıyor. Zaten sizin de ihtiyacınız var buna. Sadece düzenli takiple ilacın devamlı dozu değişiyor.
Canım dereotu bende yapacaktım ama o da başka bir hormona etki ediyormuş süt ile ilgili hatırlayamadım şimdi ama onu yükseltiyormuş. bence araştır derim4.2 idi tsh dahiliyeye yönlendirdiler, Tam ilaç yazacak bir doktor bulmuştum dereotu kürü yapınca düşük çıktı bu hafta tsh 2.3ilaç daha garanti bir yol sanki.. yoksa hep dereotuna mı devam etsem..
Buldum canım bak. Tsh azaltırken diğer hormonu yükseltiyor canım ve o hormonun yükselmesi de gebeliğe engel. Dikkatli kullan lütfen4.2 idi tsh dahiliyeye yönlendirdiler, Tam ilaç yazacak bir doktor bulmuştum dereotu kürü yapınca düşük çıktı bu hafta tsh 2.3ilaç daha garanti bir yol sanki.. yoksa hep dereotuna mı devam etsem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?