Gebelikte ton balığı tüketiyor musunuz?

NurTopum

Annesinin can damarı..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
844
13
318
İstanbul
Arkadaşlar,kendi gittiğim dr'uma sordum 'balık bulmak zor,malum yaz mevsimi.'Ton balığı tüketebilir miyim' diye..
'Konserve olduğu için tüketme' dedi bana ve şaşırdım.Diğer gittiğim dr ise 'haftada bir kez tüketebilirsin' dedi.
Nettede araştırdım mesliğinde gayet iyi dr'lar tüketilmesini tavsiye ediyor ama haftada bir kere gene.Siz yiyor musunuz ton balığı?

Ben yiyorum canım. Zararlı olacağını düşünmüyorum ama balığı çeşitlendirmek sadece ton balığıyla sınırlandırmamak gerek.
Dr. Alper Mumcu'nun bir yazısını ekliyorum:

"Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.

Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.

Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.

Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır."

Evet Dumaaam,bende bu bilgilere güvenerek yemiştim..ama kendi dr umuzada güveniyorum,yemeyincede üzülüyorum.

Evet Dumaaam,bende bu bilgilere güvenerek yemiştim..ama kendi dr umuzada güveniyorum,yemeyincede üzülüyorum.

Valla Allah'a emanetiz NurTopum. Her doktor başka birşey söylüyor. Örneğin tokluk şekeri 150 çıkan bir arkadaşıma doktoru insülin vermek istedi. Benim 176 çıkmıştı, doktorum biraz hamur işine, tatlıya dikkat et dedi. Hepsi farklı hocalardan ders aldıkları için savundukları görüşte farklı oluyor ne yazık ki. Bizde orta yolu bulmaya çalışıyoruz işte.

Geçenlerde idrar testi yaptırmıştım.Bunun tekrarı olmalı kontrol için.Çok az enfeksiyon görüldü.
Fakat tekrar gittiğim dr bir tahlil tekrarı bile istemedi..Allah korusun ya geçmediyse?O kadar Allah'a emanetiz ki anlatamam.

benim doktorum hazır meyve sularını bile yasakladı çok istiyorsan kendin sık çok zor değil dedi bende hiç yemedim şimdiye kadar ton balığı ... omega3 vermişti bana ek olarak onu içiyorum zaten.bulabildikçe mevsime uygun balık ye diye uyardı özellikle somon balığı diyede eklemişti

Selam kızlar ben normalde ton severim arada yerim ama ben de hamile kaldığımdan beri yemedim.onun yerine balık çorbası içiyorum içinde bir sürünbalık var daha güzel oluyor bana göre.

ben de içindeki cıvadan dolayı yenmesinin zararlı olduğunu biliyorum, o yüzden hiç yemedim

Canım ton balığında tehlikeli miktarda civa yok. Yani haftalık dozu aşmassan. Tavsiye edilmemesinin en önemli nedeni aslında "konserve" olması. Bu durumda hazır salça dahil bir sürü gıdanın da yenmemesi gerek aslında. Bu da imkansız gibi birşey.

Son düzenleme:
konserve olduğundan değil,dip balığı olduğundan civa içermesinden dolayı yememeye çalışıyorum ancak 2-3 haftada birkaç gram yerim o kadar

Benim annem 6 buçuk haftalık hamile guatrı var test fln yatırdık iyi durumdaydı.. iki üç gün önce hamsi almışlardı bende hemen baktım hamsi zararlımı diye zarasız olanlardanmış. Ertesi gün akşam annemin biraz kanaması oldu.Hastaneye gittik balık yüzünden troidleri fazla çalışmış ondan kanaması olmuş. Guatrı olanlar dikkat edin doktorunuza sormadan balık yemeyin en azından ilk haftalarda uzak durun. Yada ne biliyim türüne çok dikkat edin. Annemin düşük riski var şuan kanama durdurucu ilaç verdiler. Bide guatr için test yapıldï sonuçlarını bekliyoruz.. Allah kimseye yaşatmasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…