gebelikte tsh hormanlarinin yuksekligi

Safa8merva

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
447
2
118
İstanbul
mrb arkadaslar aranizda gebelikte tsh hormonlari yuksek cikan varmi ve bunun dusukle bir ilgisi olur mu cevaplarinizi bekliyorum...

tsh yüksekse en kısa zamanda bir dahiliyeci yadagidebilirsen endokrin doktoruna görün derim, düşük ile alakasını bilmiyorum ama çocuğun zeka gelişimini ciddi derecede etkilermiş, benim de tsh değerim yüksek, bu halde hamile kalırsan çocuğun cidden gerizekalı olabilir demişti doktorum bana, hipotiroidi hastasıyım ve ömür boyu(hamilelik sürecim de dahil) yapay tiroid hormonu kullanmak zorundayım yani sadece her sabah aç karnına ufacık bir ilaç... doktorun sana muhtemelen ilaç verecek, geçici kalıcı bilmem ama hamileliğin sürece sık sık kontrole gitmen çok önemli tsh değerlerini kontrol içinde...

Benim gecen ayki kan testinde tiroid hormonlarimda bir sorun oldugunu soylediler, yuksek mi dusuk mu bilmiyorum ve daha dun doktora gittim ve eger ki onemli bir problem vars internetten aradigim kadariyla, daha tedavi olmaz, cunku ilk 6 ayda tedavi olmazsa geri donulmez sonuci olabiliyormus. bir de hamilelik sirasinda ciktiysa bu sorun sekerini de bir kontrol ettir derim cunku bunun sebebi hamilelige bagli diyabet de olabiliyor. Benim doktorumun dedigi cok onemli bir sorun beklemiyorum dedi, kan testi hatali da olmus olabilir dedi, bu yuzden haftaya bogazdan ultrason cekilecek. Ben iki hamileligimde boyle bir sorun yasamamistim, bunda seker olma olasiligim da var kesin sonuc acisindan ucuncu seker yukleme testine gidecegim haftaya. Insallah senin de onemli bir problemin yoktur. Allah bebeklerimize akil ve vucut sagligi yerinde dogmayi nasip etsin en onemlisi de onlar

doktorların farklı farklı konuşmasını hiç sevmiyorum... ben tiroid hastasıyım, bu yüzden benimki kesin ama hamilelikte ortaya çıkan bir tsh oynaması dolayısıyla da ilaç kullanımının gerekebileceğini söylemişlerdi, kafam karıştı şimdi... umarım sağlıklı sıhhatli alırsınız bebeklerinizi kucaklarınıza...

Ben yıllardır tiroid hastasıyım.. ve ilaç kullanıyorum..hamile kalmadan önce doktorum hormonların normale döndüğünü ve ilacı bırakmamı söyledi.bende bıraktım.arkasından hemen hamile kaldım..ve gebelikteki tahlillerimi elime aldım birde ne göreyim..12 ye fırlamış tiroidim..doktor hemene ilaç takviyesine yine başladı. ama maalesef ben bebeğimi kalp atışları olmadığı için kürtaj olmak zorunda kaldım..

ilgisi varmıydı yokmuydu bilemiyorum.. ama kesinlikle iyi bir doktora görün ve ialçlarını sakın ihmal etme..

tesekkurler cevaplariniz icin benim tsh degerim 0.301 cikti. ben 5 kez hamile kaldim ve 3 tane dusuk yaptim 1 tane saglikli oglum var simdi hamileyim 2 dusugumde kalp atislari duyulmadi. 8 haftalikken alindi. diger dusugum 5 aylik sezaryenle alindi. simdi bundada dusuk tehlikesi var simdiye kadar cok doktora gittim ve hic biri tshden supelenmemisti. simdi moskovada yasiyorum ve doktorum cok iyi haftaya bogazdan ultrasona koyacak benim hic aklimdan cikmiyo rabbim hepimizin cocuklarini bize bagislasin AMIN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…