Az önce geldim doktordan 25 mg levotiron verdi gebelik boyunca kullanmam gerekiyormuş yanında herhangi bir ilaç birşey kullanma dedi folik asitte buna dahil mi ?İyi de ilaç yazmadı mı hala
Bugün yeniden verdim dediniz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Az önce geldim doktordan 25 mg levotiron verdi gebelik boyunca kullanmam gerekiyormuş yanında herhangi bir ilaç birşey kullanma dedi folik asitte buna dahil mi ?İyi de ilaç yazmadı mı hala
Bugün yeniden verdim dediniz
levotiron yazdıEuthryox yazar büyük ihtimalle. Gebelikte tsh değeri çok önemlidir mutlaka kullanmanız lazım bir zararı da çok bebek için. Ben 10 yıldır haşimoto hastasıyım gebelikte özellikle çok dikkat ettim.
O da aynı etken madde.levotiron yazdı
Yok folik ile alakası yok.Az önce geldim doktordan 25 mg levotiron verdi gebelik boyunca kullanmam gerekiyormuş yanında herhangi bir ilaç birşey kullanma dedi folik asitte buna dahil mi ?
Ben de 4 haftalık gebeydim tsh yüksek çıktı 6 küfürdür doktor aynı ilacı verdi ilaca başlamadan ertesi güne düşük yaptım ki zaten tsh geliştirmiyormuş bebeği, ilaçlar içiyorum ama gebeliğe göre vermişti sizce devam etmeli miyim 1 ay sonra kontrole çağırmıştı 15 gün oldu ilaçları kullanmaya devam ediyorum bi zararı olur mu acabaİlac kullanırsınız aylik kan verirsiniz sıkıntı olmaz bende kullaniyorum levotiron. Ama ihmal etmeyin ilaci duzenli ve saatinde kullanın gecmis olsun
Merhabalar. Benim de tsh 5.7 çıkmıştı. İlaç kullandım düzene girdi. 7 aylık hamileyim kullanmaya devam ediyorum korkmayınMerhaba 6 haftalık hamileyim tsh değeri 5,56 çıktı. Sağlık ocağındaki doktor bu sorun olabilir doktoruna göster dedi ne gibi sorunlar olabilir
Tsh ın düşmesi lazımBen de 4 haftalık gebeydim tsh yüksek çıktı 6 küfürdür doktor aynı ilacı verdi ilaca başlamadan ertesi güne düşük yaptım ki zaten tsh geliştirmiyormuş bebeği, ilaçlar içiyorum ama gebeliğe göre vermişti sizce devam etmeli miyim 1 ay sonra kontrole çağırmıştı 15 gün oldu ilaçları kullanmaya devam ediyorum bi zararı olur mu acaba
Evet yüksekti o zaman da endokrinoloji ye gittim gebeliği öğrenir öğrenmez ama kurtaramadım bebeğimiTsh ın düşmesi lazım
Tabi ki kullanmaya devam etmelisiniz
Ama içinize sinmiyorsa yeni baştan kan verin belki doz değişikliği olur
Gebelik öncesi de yüksekmiş demek ki TSH değeriniz. 4 haftalık gebelikte birden 6 ya çıkmaz
Yeni bir gebelik öncesi normal değerine dönmeli ve gebeliğin her ayında kontrole gitmelisiniz
Evet öyleymiş bilmiyordum ben. Gebelikte kaç olması gerekiyor sınırlarBende tiroid ilacı kullandım hamilleğimde. Her ay saglık ocağında degerlerime baktırdım doğum olana kadar. Dahiliyeye göründüğümde doktor öyle demişti artış veya azalma durumuna göre ilaçların dozlarını değiştirebiliriz diye. Önemli şeyler bunlar
Siz bi endokrine gidin gebelik istediğinizi ve bir kaybınız olduğunu söyleyinEvet yüksekti o zaman da endokrinoloji ye gittim gebeliği öğrenir öğrenmez ama kurtaramadım bebeğimi
Teşekkür ederim randevu almıştım ayın 15 ile bakalımmSiz bi endokrine gidin gebelik istediğinizi ve bir kaybınız olduğunu söyleyin
O size yeniden tahlil alıp değerinizi normale döndürür
Ama hamile kalınca yine gitmeniz gerekir her ay.
Normal değer maksimum 2 ye kadar olmalı veya 2,5 diye bilşyorum
Her hastanenin referans aralığı farklıdır