gebelikte uykusuzluk

diyala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2009
180
4
96
Ankara
kızlar 10. haftamı doldurdum hamilelikte...Yaklaşık 8-10 gündür geceleri uyuyamıyorum..Hatta anksiyete bozukluğumu başladı acaba dedim...Ama bu gece birden aklıma kullandığım Folidoce folik asit ilacının uykusuzluk yapabileceği aklıma geldi...Bu sorunu yaşayan varmı...Ya ben uyuyamıyorum...

aynen canım ben de hiç uyuyamayanlardanım ne gece ne gündüz.zaman geçmek bilmiyor.ben 18.haftadayım aşırı bulantı kusma ve buna bağlı psikolojik sorunlar etkili ben de sanırım...

slm kızlar bende aynı dertle başım belada sanırım ilaçlardan gece uyuyamıyorum kafayı yicem

siz böyle ilaçlardan şikayet edin ileriki haftalarda da bebişler sizi uyutmayacak bu sabah işe gözüm şiş ve uykusuz geldim çünkü bütün gece oğlum dans etti içimdebu günlerinizin kıymetini bilin

Ben folicasiti gebeliğimden önce kullanmaya başlamıştım, ne öncesin de ne de gebeliğim de uyku problemi yaratmadı.

Bazılarına kabız yapar ama muz sakinleştiriyor. Ve yoğurtta süper uyku yapıyor sade yiyemiyorsanız reçelle felan tadlandırın. 15 olduk şükür bulduğum yere kıvrılmak istiyorum yaaaa Ama rüyalarla başım dertte...

bende 14 haftalık hamileyim.. dehşet bi baş ağrısı cektim sabaha kadar uyutmadı bende haftada bir iğne oluyorum.. iğnenin ertesi gün inanılmaz bir baş ağrısı Allah hepimizin yardımcısı olsun

Elimdeki folik asiti kesip başka bir ilac denicem...Yoksa delirecem uykusuzluktan...

Folik asit ilacınıda değiştirdim...Yok olmuyor uyuyamıyorum. Psikiyatriste mi gitsem acaba...10 haftalıkken uyuyamamak normal miiii anlayamadım...Çıldırıcammm yaaaa

yatmadan önce ılık süt içmeyi dene sabaha kadar mışıl mışıl uyursun yalnız süt ılık olsun!

13+6günlük hamileyim.iki haftadır uyku problemi yaşıorum geceleri.oglene kadar uyuyorum yada gün içindede bi uyku problemim yok.ama geceleri en az6-7 kere kalkıorum.folik asite suç atmayın.bn ilaç kullanmayıp dogal yollardan vitamin alanlardanım.ilacın bi suçu yok.ama bi yerde okumuştum.beden kendisini dogum sonrasında geceleri bebek çok kalkacagı için şimdiden hazırlıomuş uyanmaya.birden bünyemiz çökmesin die allahın bi hikmeti kaç ay önce başlatıo demekki.sinirlerinizi bozmayın.

Ama ben çalışıyorum ve gece 1 den önce uykuya dalamıyorum ve 3 gibide uyanıp bir daha iç uyuyamıyorum. ve günde 8 saat calışıyorum

ne iğnesi oluyorsun haftada bir? sanırım benim de kan sulandırıcı olmam gerekecek de. o yüzden soruyorum lütfen yanlış anlama

6 haftalıgım ve kaç gündür uykusuzum bi ara bayılıp kalmayı umuyorum ne yapsam olmadı. gebelik öncesi anksiyete ve okb tedavisi görüyordum ilaçları kestik hamile oldugumu anlayınca. daha hamileliğin tadını cıkaramadım sevinemedim. gündüz bi şekilde vakit geçirmeye calışıyorum yarım gün çalışıyoum sonrasında da evde oyalanıyorum. ama akşam oldu mu mide bulantısı üşüme terleme titreme hepsi birleşiyor yapamayacağım diye başlıyorum. nasıl olacak bilmiyorum. önceki rahatsızlıgım da bıraz etkiliyo galiba. ölücem galiba kızlar. psikolog pasiflora verdi iç dedi. kullanırken suçlanıyorum da. ne yapacagım siz nasıl üstesinden geliyorsunuz ben gelemiyorum

canım yaa senin gibi olan bir sürü insan var. ben hep böyle düşünüp kendimi teselli etmeye çalışıyorum. ve sonunu düşün. bebeklerimizi kucağımıza alınca hepsini unutucaz..bende bazen çok sıkıntı yaşıyorum. evde yalnız duramıyorum. yalnız uyuyamıyorum. hergün anneme yada bi arkadaşıma gidiyorum. evde yemek bile yapamıyorum. çünkü canım hiçbişi yapmak istemiyo. bol bol dua ediyorum. bi kaç gündür daha iyiyim. artık yavaş yavaş kabullenmeye başladım.bu geçici bi durum sonuçta diyerek telkin ediyorum kendimi..sende öyle yap ne olur. sonuçta senin psikolojin kötü olursa bebekte bundan etkilenir.

ben de dediğin gibi yapmaya çalışıyorum forumda okuduklarımı aklıma getiriyorum daha bile kötüleri varmış diyorum. şükür biraz daha iyiyim ama ne zaman biraz daha iyiym desem kötülüyorum. resmen diken üstünde yaşıyorum. önceki sıkıntılasrın bi kısmını atlattık ama her an gelecek diye korkuyorum zaten kaygılı bi insanım galiba hamilelikle daha da artıyor ya da ne bilim. neden oldugunu sorgulamaktan yoruldum. bu gece yine sabah ettim ve şimdi korkuyorum ya yarın da böyle olursa diye biliyorum illa ki geçecek ama işte bi kere kaygılandım şimdi herşey üstüme geliyor hergün yaptığım işi bile beceremeyecekmişim gibi geliyor. biliyorum hepsi hepsi kaygı düzeyimin biraz artmış olmasından kaynaklanıyor ama bilmek yetmiyor. inş en kısa zamanda hepimiz sıkııntılarımızdan kurtuluruz. Allahım hepimize yardım etsin evlatlarımızı sağ salim elimize almak nasip etsin

hanımlar hepinizin hamileliği hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah...

bu uyku problemlerinizin folik asitle hiç bir alakası yok. tamamen hormonel... nasıl ki hamilelik hormonları bulantı, halsizlik, baş dönmesi yapabiliyorsa uykusuzlukda yapabiliyor...ayrıcsa heyecanınız ya da kafanızın sürekli bebekle meşgul olması ve bu sürece alışma gayretleriniz de uyku sorunu yaratabilir. ilerleyen haftalarda geçecek.

sabredin... şükredin...

o haftalarda saydığım sebeplerden dolayı uyuyamıyordum,şimdi ağrılardan uyuyamıyorum ama olsun,of demeden herşeye katlanıyor insan merak etmeyin...

Seni çok iyi anlıyorum. Bende gün içinde o kadar değişken oluyorum ki...bazen çok iyiyken birden bire kendimi çok kötü, kaygılı, endişeli, mutsuz , hasta gibi hissediyorum. Gece olacak diye korkuyorum hatta.. özellikle kendi evimde çok zor uyuyorum.. annemde kalınca daha rahat uyuyabiliyorum sanki..bir an önce bu günlerin geçip gitmesini istiyorum..bir de şimdi geceler uzadı..iyice gerilip, kaygılanıyorum..İnşallah biran önce geçer.. her Allah a dua ediyorum ''beni bu endişe ve kaygılarımdan kurtar '' diye...

Bu arada sen hangi şehirde yaşıyorsun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…