gebelikte vajinal enfeksiyon

bengu_ck

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
863
1
96
44
İstanbul
merhabalar Bora bey.gebelikte bu tür bir enfeksiyon yaşanırsa herhangi bir antibiyotik kullanımında bir sakınca var mıdır?bebeği olumsuz yönde etkiler mi?

Gebe misiniz? Netür bir enfeksiyonunuz var? Hangi antibiyotiği kullanacaksınız? Kaç haftalık hamilesiniz? Soruyu neden sorduğunuzu açıklarsanız size daha iyi yardımcı olabilirim...

mrhb doktor bey.ben 9+5 günlü hamileyim .özelikle bu hafta vajinada yanma vardi tahminimce kizariklikta mevcuttu
idrar testi yapildiginda temiz cikti iltihap veya enfeksiyon olsaydi idrar testinde cikardi yanilmiyosam bu konuda cvbnizi bekliyorum simdiden tsk ederm

Vajinal muayene ve gerekirse kültür ile anlaşılabilir. Di li geçmiş zaman kullandığınıza göre geçmiş olduğunu varsayıyorum. Devam ediyorsa vaginal mantar enfeksiyonu açısından değerlendirilmeniz uygun olacaktır

doktor bey merhabalar ben 12+2 haftalık hamileyim ama dün muaneye gittim bebek 10+5 haftalık dedi herangi bi sorunu yok kalbi güzel atıo ama hala 11 günlük küçük dio ve ben hamilelik testinden mnce vajinal kültür testi yaptırmıştım doktorum hem mantar ve biraz bakteri oldunu söyledi 10 gün sonra kullanmam için dün bir ilaç yazdı vajinal test sonucum söyleboyasız direkt mikroskobik inceleme CANDİDA :2-3 LÖKOSİT :3-4 ERİTROSİT : GÖRÜLMEDİ EPİTEL HÜCRE 10-15 BAKTERİ GÖRÜLMEDİ YAZDIĞI İLAÇDA GYNA CONESTEN VY okuyabildiğim bu durumla ilgili beni bilgilendirirseniz sevinirim çocuğuğa bi zararı olurmu ve eşiminde sonuçta birşey kullanması gerekir o ne kullanmalı bu rahatsızlık için tekrar bulaştırmamak için

1. Adetleriniz düzenli miydi? Örn. 28 günde bir adet görüyor muydunuz?
2. Doktorunuz bu sorularınıza cevap veremiyor mu?
3. Şikayetiniz var mı?

doktorumda bişi demedi fazla bu boyle gidicek dedi adetlerim normalde düzenli değildi ama 1 sene yasmin kullandıktan sonra bırakınca hamile kaldım ozamn düzenli geliodu akıntı ve koku konusunda şikayetim var bunun haricindede şikayetim geöçen hafta başlayan kap çarpıntılarım ve kuyruk sokumunun sol bacağa baskısı doktorum çocuk küçük die kan ilacı ve demir hapıda yazmadı

Yine de ilaç kesilince eskisi gibi geç yumurtlama olmuş ve gebelik te buna denk gelmiş olabilir. Muayene edemediğim için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum...

Back
X