gebelikte varis.

Ejemeym

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
596
95
118
merhaba...aksam bacaklarımın arkasında kocaman morluklar gördüm ve bir yere çarpma ihtimalim yok.biraz araştırdıktan sonra varis başlangıcı olduğunu farkettim.belirtilerini okudum. doktora cıkmak için saat sayıyorum resmen.
belirtileri:

* Bacakta, özellikle ayak bileğinde şişme (giyilen çorabın izinin kalması). Şişme özellikle uzun süre ayakta kalındığında veya uzun süren yolculuklardan sonra belirgindir.
* Varisin üstünde veya genel olarak bacakda ağrı. Bu ağrı genellikle bacak yükseltildiğinde veya yüründüğünde hafifler niteliktedir.
* Baldırlarda ağırlık, yorgunluk, gerginlik, karıncalanma hissi. Bazen genel vücut yorgunluğu.
* Ayak tabanında yanma hissi.
* Uyurken bacakları sürekli hareket ettirme, yorganın dışına çıkarma isteği, uyku sorunları.
* Geceleri baldır kaslarında sık ve şiddetli kramplar.
* Bacaklarda travma olmaksızın kendiliğinden oluşan morluklar.
* Varisden kanamalar.
* Varis içinde kanın pıhtılaşmasına bağlı kızarıklık, ağrı, damarın ip gibi ele gelmesi (tromboflebit).
* İlerlemiş vakalarda bacakda cildin sertleşmesi (lipodermatoskleroz), kahverengi renk değişimi (hiperpigmentasyon), ciltte beyaz lekeler (atrophie blanch) ayak bileği etrafında iyileşmeyen yaralar (venöz ülser).

bu belirtilerden 5 tanesi bende var :(

Back