• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte vitamin kullanımı

AnneeeOlmakistiyorum

Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
22 Temmuz 2025
Mesajlar
106
Emoji Skoru
8
Puanlar
11
Yaş
28
Gebelikte d vitamini damla dısında hap olarak kullanan var mı magnezyum vb b12 hangı ılacları aldınız ( doktor kontrolu ile ) kac ay kullandınız
 
Ben henüz magnezyuma başlamadım ama doktorum 20den sonraki kontrolde vereceğim dedi. Bunun dışında multivitamin, d vit, b12 ve demir kullanıyorum. Şu an 21. haftadayım.
 
Gebelikte d vitamini damla dısında hap olarak kullanan var mı magnezyum vb b12 hangı ılacları aldınız ( doktor kontrolu ile ) kac ay kullandınız
Ben d vitaminini hap kullanıyorum haftada 2 içiyordum 20. haftadan sonra haftada 3 kullanmamı söyledi. Magnezyuma 16 haftada başladım çünkü kasık kamplarım oluyordu magnezyum eksikliğinden olduğunu söyledi ve kullanınca geçti. Solgar in magnezyumunu kullanıyorum. Demir kullanıyorum bağırsaklarımı bozduğu için gün aşırı içiyorum. Demiri ilk aylardan itibaren içiyorum. Bunlar doktorumun başlattıları.
Bunların dışında doktorumun bilgisi dahilinde kendi kullandıklarım var. Balık yağı hamileliğimden öncede içerdim devam ediyorum. B12 için dil altı spreyim vardı haftada 2 bazen 3 beslenmeme nekadar dikkat edebildiğime gören değişen dozlarda kullanıyorum hamilelikte B12 ihtiyacı artar diye.
 
Back
X