• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte yemek ve hurafeler

Artık hayırlısı olsun. Bir de sanki kasıtlı ya da bilerek ya da o anda ondan korkarak yendiğinde bir şey oluyor. Annem bize hamileyken çok zayıfmış. Kan yapsın diye hep ciğer yedirmişler. Kendi de kesmiş doğramış. Hiçbirimizde yok iz vs. Sorduğumda bilmezdik öyle bir şeyi diyor
Benim annem bilerek yapmış
Bakalım olacak mı diye hususi denemiş parmağıyla bastırmış ve gerçekten var 😂
Ama diğerlerini bilmiyorum kasıtlı mi yapmışlar.
Mesela benim kızımın ensesinde tam saç bitiminde gül var.
Ama hiç hatirlamiyorum hamileyken güle dokunup ensemi elledigimi falan ama olmuş.

Yani bilemiyorum ama hep balık ağızlı kızım diye severdim 😂🙈
Ya işte o balık nasıl oldu da almadım bilmiyorum ki.ama en az 1 ay ağladım eminim 😂
Ondan önce çilek ve erik as ermistim.o zaman da kış mevsimiydi ama bı şekilde bulduk yedim.
Zaten erik,çilek birde balık aş erdim.
Balik travmasi olmus accuk 🤣🤣 bir de 1 ay yani az da degil, usenirim ben aglamaya da ondan alirim gene alirim ahshshshs neyse simdi doya doya yersiniz en azından 🤭

Hamileyken saçımı kestirdim.normalde kestirme derler.bisey olmadı ama öyle dediler bende korktum.
Arkadasimin yüzünde minik çilek izi var.cilek zamanı belirgin oluyor

Bir başka arkadaşımda ve kızımın ensesinde gül var.gul zamanı gül şekli oluyor ve kızarıyor belli oluyor yani.

Ama en can alıcı yere geliyorum 🙈
Bende ciger var.
Annem hamileyken bu hurafeleri duymuş.tam o anda da ciğer yiyormuş.bi deniyeyim olacak mı demiş 😡
Ve baş parmagini bastırmis.neyse ki görünmeyen yere 🙈
Tam orada doğduğumdan beri ciğer var.ameliyatla alınıyor ama aldırmadım ben.

Birde ben kızımda aşırı balık aş erdim.esim de yanımda değildi.kv den yalvardım aylarca almadı.sonra denk geldi yedim ama nasıl yemek.ve bebekken özellikle kızımın dudaklarını,ağzıni balığa benzetirdim şuan öyle bir durum yok.

Eğer çocuğum olursa bir daha hamile kalırsam ayva deniyecegim.yanaklarina gamze olsun diye bakalım 😂
Annem bana hamileyken ayva yemiş gamzelerim var kesinliklee ye:))

Balik travmasi olmus accuk 🤣🤣 bir de 1 ay yani az da degil, usenirim ben aglamaya da ondan alirim gene alirim ahshshshs neyse simdi doya doya yersiniz en azından 🤭
Simdi yaz kış balık sevdalısıyım
Tekrar evlendim.
Eşim şimdi balıktan bıktı,kızım ayrı sevmez.ama ben kendime mutlaka her hafta balık alır yaparım 😂
Resmen travma aman şimdi hamileler mutlaka ne isterse yesinler.
Çok lafını yaptık inşallah benim yüzümden kimsenin canı çekmez 🙈

Tekrar evlendim.
Eşim şimdi balıktan bıktı,kızım ayrı sevmez.ama ben kendime mutlaka her hafta balık alır yaparım 😂
Yok cekse bile yarin filan alirlar bence 1 ay beklemez kimse sanmam 🤣🤣 afiyet olsun 🥰🥰

Aşırıya kaçmamak kaydıyla her şeyden tadın derim. mesela maydonoz iltihap söküyor, keza ananas da. Akşam ananas yedim. Sonra bi acaba deyip nete baktım. Bülent tıraş çok güzel açıklamış. “Şehir efsanesi” demiş. Başka bir sitede de düşüğe sebep olması için 7-8 tane ananas yemek gerekir demişler. maydonoz da öyle. Oturup yarım kilo maydonoz yiyeceksin ki zararlı olsun.

şarküteri ürünlerinin mantığı da bir bakteri varmış, çiğ tüketilirse o bakteri vücutta sıkıntı yaratıyormuş. iyce pişmemiş yumurtada da varmış o bakteri. Canın çok sucuk çekti diyelim, iyice kızart tadımlık ye Ya da yumurtayı iyice haşla mesela.

ayrıca ben hamile olduğumu öğrendiğim gibi saçımı kestirdim, Allah’ın verdiği canı benim saç kestirmem mi alacak? Saçma…

bir de doğum lekesi birinden “habersiz” bi şeyler alıp yediğin zaman oluyor diye biliyorum. Benim bacağımın arkasında resmen zeytin var. Annem, babaannemden gizlice alıp bilerek yiyerek bacağına sürmüş. yani her yediğinden Sonra iz olacak diye bi şey şey de yok.

Arkadaşımda çilek mevsimi gelince çenesi kızarir. Annesi çilek yiyip çenesine sürmüş hamileyken🙈

Benim annem bilerek yapmış
Bakalım olacak mı diye hususi denemiş parmağıyla bastırmış ve gerçekten var 😂
Ama diğerlerini bilmiyorum kasıtlı mi yapmışlar.
Mesela benim kızımın ensesinde tam saç bitiminde gül var.
Ama hiç hatirlamiyorum hamileyken güle dokunup ensemi elledigimi falan ama olmuş.
O gül lekesi geçmiyor mu yani? Benim de oğlumda var ama ben gule dokunduğumu hatırlamıyorum. Doktor 1yasina kadar geçer hafif kalır izi diyor. Bir de böyle lekeler varsa surekli karaciğeri de kontrol ettir orada da varsa sıkıntı dedi. Tabi oğlumda çıkmadı şükür.

Ya işte bak bunu duymak istiyorum 😂
Ne güzel gamzeli gamzeli 😍
Keşke benim annemde ayva deneseymis ne o öyle ciğer 🙈
İnşallah hayırlısıyla bir hamile kalayım hemen ayva yicem,sürekli ayva denemesi yapcam 😂
İnsAllah Allah nasip etsin canim 🤲♥️😍 bende yiyorum şimdi 🙈♥️ olsun diye, bana çekerse olur gerçi de ben yine riske atmayım yiyim 🤣🤣

O gül lekesi geçmiyor mu yani? Benim de oğlumda var ama ben gule dokunduğumu hatırlamıyorum. Doktor 1yasina kadar geçer hafif kalır izi diyor. Bir de böyle lekeler varsa surekli karaciğeri de kontrol ettir orada da varsa sıkıntı dedi. Tabi oğlumda çıkmadı şükür.
Şimdi 14 yaşına geldi canım.ama hala yazları gül lekesi var.
Benim eşim gül alirdi bana ama enseme dokunduğuma falan dikkat etmedim.belki ben dokunduysam olmuş olabilir
Ama küçükken daha belirgindi şimdi de belli tamamen geçmedi
Ama kızımi doktoru yılda bir kez kontrol eder,testler yapar herşey normal karaciğerde alakalı değil bizimkisi

Şimdi 14 yaşına geldi canım.ama hala yazları gül lekesi var.
Benim eşim gül alirdi bana ama enseme dokunduğuma falan dikkat etmedim.belki ben dokunduysam olmuş olabilir
Ama küçükken daha belirgindi şimdi de belli tamamen geçmedi
Ama kızımi doktoru yılda bir kez kontrol eder,testler yapar herşey normal karaciğerde alakalı değil bizimkisi
Yani bakınca anlaşılıyor mu o leke yoksa dikkatli mi bakmak gerekiyor?

Selamm kızlaaaar 🥰

Hamilelikte sizin duyduğunuz saçma veya doğru olduğunu düşündüğünüz hurafeler var mı? Veya yemek yerken siz de internette yemeli miyim? Diye araştırıyor musunuz?
Mesela ben hamileyken kekik, maydanoz yenmemesi gerektiğini duydum. Saç kestirme, boyatma, saçını örme diyenler de oldukça fazla 😂

Sizde neler var?
Bizim oralarda et ürünlerine dokununca elinizi yıkamadan bi yerinize sürmeyin doğum lekesi olur derler. Benim de Göbeğimde doğum lekem var. O da şöyle olmuş Annem merak etmiş ciğer doğrarken ellerini yıkamadan parmağının ucuyla göbeğini kaşımış. Bende olmuş 🤣 Ablam da bacağında denedi onun cocuğunun bacağında da var. Bende gebeliğimde bakalım doğru olacak mı diye tavuk doğradıktan sonra parmağımın ucuyla belimi kaşıdım. Kaşıdığım yerde oğlumun da doğum lekesi oldu 🤣 valla efsane mi hurafemi bilmem oluyo yani.

Tavukta kırmızı leke, ciğerde beyaz leke, kırmızı ette kahverengi leke. Balığı bilmiyom 😁

Tekrar evlendim.
Daha hamileliğimin ortasındayım ama canım hiçbir şey çekmiyor. Böyle devam eder inşallah:)
Ama çekse de kimse 1 ay beklemez sanırım😂

Bizim oralarda et ürünlerine dokununca elinizi yıkamadan bi yerinize sürmeyin doğum lekesi olur derler. Benim de Göbeğimde doğum lekem var. O da şöyle olmuş Annem merak etmiş ciğer doğrarken ellerini yıkamadan parmağının ucuyla göbeğini kaşımış. Bende olmuş 🤣 Ablam da bacağında denedi onun cocuğunun bacağında da var. Bende gebeliğimde bakalım doğru olacak mı diye tavuk doğradıktan sonra parmağımın ucuyla belimi kaşıdım. Kaşıdığım yerde oğlumun da doğum lekesi oldu 🤣 valla efsane mi hurafemi bilmem oluyo yani.

Tavukta kırmızı leke, ciğerde beyaz leke, kırmızı ette kahverengi leke. Balığı bilmiyom 😁
Denemeye nasıl cesaret ettiniz ya:) Allahtan sık görünmeyen yerlermiş

Daha hamileliğimin ortasındayım ama canım hiçbir şey çekmiyor. Böyle devam eder inşallah:)
Ama çekse de kimse 1 ay beklemez sanırım😂
Yaaa bende şuan asla beklemem de o zaman ne olduysa beklemisim 😂
Bende 7. Ayda falan balık istemiştim.
İnşallah rahat,keyifli,sağlıklı bitirirsin hamileliğini 🙏

Back
X