Gebeyim. Duygular karışık..

Bende şuan aynı duyguları bize sürpriz olan 2. gebeliğim için yaşıyorum . İlk çocuğum 4,5 yaşında tam bitti artık kendi işini kendi görüyor annaneyle teyzeyle kalıyor arada kendimize vakit ayırıyoruz eşimle ( demek fazla vakit ayırmışız :KK59:) , bide kreşe başlarsa derken ben şok 6 haftalık hamileyim ama bir yandan da içim kıpır kıpır hadi bakalım ruhum tam 35 yaşına gelmişken gene çocuklaşıcam :KK54:
Ayy ayni seyleri ben soyledim ikinci hamileligimde.
37 yasinda 2. Kez anne oldum resmen ruhun cocuk gibi oluyor inan mukemmel bir duygu.
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin.

Kızlar iyi giden bi evliliğim var çok şükür. 6 yıllık evliyiz. Sadece 1 kez korunmasız ilişki yaşadık ve bugün gebe kaldığımı öğrendim. İnşallah sağlıkla gelir.

Sorun şu ki çok garip hissediyorum . Mutlu olamadım sanki çok.. ben sağlık sektöründe olduğum için gebeliğin ne kadar zor elde edilen bi şey olduğunu da biliyorum . Ama çok çok modum düştü... benim gibi hisseden oldu mu? (Yaşım da genç değil çok. 30 üzeri)
Böyle hissetmeniz çok normal. İlk seferde olduğu için şaşkınlık yaşamışsınızdır. Ben de ilk seferde isteyerek hamile kaldım. Ona rağmen hamile olduğumu öğrendiğimde bir canlı bedenimi ele geçirmiş gibi hissettim 🙈 Çok korktum, ağladım saçmasapan tepkiler verdim. Bilmediğiniz bir duygu olduğu için nasıl davranacağınızı, nasıl hissedeceğinizi bilemiyorsunuz. O da insanda endişe yaratıyor. Kimi çiftler yıllarca denedikten sonra bebeklerine kavuştukları için daha yüksek tepkiler veriyorlar, daha mutlu görünüyorlar. Siz de ben niye böyle hissetmiyorum diye kaygılanıyorsunuz. Korkmayın ben de hepsini yaşadım daha yeni yeni kendime geliyorum. Zamanla bu hislerin hepsi geçiyor. Sadece bebeğinizi ve kendinizi düşünmeye başlıyorsunuz 🤗

Valla 3. Evladıma gebeyim benim de duygu durumu karışık, ama gebeliğin ilk 3 ayı bu iniş çıkışlar normal. Hormonlar beni mahvediyor, her yer hormon kokuyor 🤦🏻‍♀️🤣🤣

Kızlar iyi giden bi evliliğim var çok şükür. 6 yıllık evliyiz. Sadece 1 kez korunmasız ilişki yaşadık ve bugün gebe kaldığımı öğrendim. İnşallah sağlıkla gelir.

Sorun şu ki çok garip hissediyorum . Mutlu olamadım sanki çok.. ben sağlık sektöründe olduğum için gebeliğin ne kadar zor elde edilen bi şey olduğunu da biliyorum . Ama çok çok modum düştü... benim gibi hisseden oldu mu? (Yaşım da genç değil çok. 30 üzeri)
İlk zaman öyle oluyor
Normal

Bende supriz bebis bekliyorum. Ilk 3 ay cok fena ya. Duygular karisik korkulu endiseli annelik sak diye inmiyo bi de😂
Ben ilk 3 ay her gece mide rahatsizligi erken uyuma aksam 8 den sonra huzursuz mutsuz zivir zivir bir haldeydim. Yataktan cikamayip insan kendi kendini hasta eder mi halime bak aciyorum kendime. Resmen hayatimi engelledim heryerim aciyo diye agliyodum 😂😂😂 annem e ya insan bi soyler bu kadar kotu oldugunu bilsem nasil dikkat ederdim diye aglamisligim bile var. kolik anne olmusum sanirim
Ama 12 haftadan sonra iyilesiyosun, 16. Haftada bebis hareketlenmeye basliyo. Allahim bu kadar guzel bir duygu mu olur icinde minicik bebek tepisiyo geriniyo 🥰🥰🥰🥰 yavrum annem diye basliyosun aglamaya sevincten. Suan agrim sizim umrumda degil. Gercek aska kavusuyo insan. Eskisi gibi olmicak cocukla hersey zor diyenlere bebisimle guluyoruz 😂🧿 olmasin zaten artik minik annemle olsun hersey 😇

Hikayemiz o kadar aynı ki :) Geçen sene tam da bu zamanlar gebelik haberi aldım. 9 yıllık evlilik ve 34 yaşa rağmen mutlu hissedemedim. Bu durum sürdükçe daha da üzüldüm. Hatta derim ki ben lohusalık depresyonunu hamilelikte yaşadım tükettim diye. Bence bunlar haklı kaygılar, sorumluluk büyük ama tünelin ucu güzel bir yere çıkıyor, merak etmeyin. Tadını çıkarın.

Ben de gebe kalabilmek için 8 aydır uğraşıyorum ve bir bebeğe sahip olabilmenin mucize gibi birşey olduğuna inanıyorum. Kıymetini bilin bence ve heyecanla mucizenizi bekleyin ❤️ yok yapamayacak, sevemeyecekseniz günahına da girmeyin.

Vallaha ben planlanan gebelikte hamile kalinca bile sanirim inanamadigim icin kac test yaptim ve inanamadim pek. Planlanmadik gebelikler hep süpriz oldugu gibi sarsici da oluyor, cok normal. Süküt iyi bir evliliginiz var. Allah bebeginizi sag selim kucaga almayi nasip etsin :emir_bebek:

Ben de gebe kalabilmek için 8 aydır uğraşıyorum ve bir bebeğe sahip olabilmenin mucize gibi birşey olduğuna inanıyorum. Kıymetini bilin bence ve heyecanla mucizenizi bekleyin ❤️ yok yapamayacak, sevemeyecekseniz günahına da girmeyin.
Size de nasip olsun inşallah . Ben bunu %100 sahiplenicem, içime düşer düşmez mutluluktan ölücem. Yoksa olmasın desek emin olun kimse doğurmaz. Teşekkürler

Aynı durumdayız. Ben 4 yıllık evliliğim sonucu hamile oldugumu ogrendim. Planlayarak oldu. Ama çevre etkisi sağolsun, " Çok zor, sen şimdi göreceksin esas, doğar doğmaz 2.ciyi yap da aynı bakıcı baksın" ve daha nice maydonoz olmalar. Belirsizlik beni kaygılandırıyor.

Cok normal cunku su an henuz hamileliginizin farkina varmamissiniz. Karniniz buyuyup tekmelerini hissedince duygulariniz degisecektir. Ancak sunu soyleyebilirim ki herkes ayni yogunlukta yasamiyor bu duygulari. Bu sizin cocugunuzu daha az sevdiginizi gostermez. Surece alismak herkes icin farkli zaman alabilir. Ben dogumdan sonra dedikleri gibi ilk görüşte ask yasamadim. Zamanla alistim bebegime. Hem iyilesmeye calisip hem de butun varliginizla bir bebege yetebilmek hic kolay degil. Zorlu bir süreç ama tirnagina diken batsa icim yanar. Ikisi cok baska seyler. O yuzden hic kaygilanmayin. Her sey zamanla rayina girecek.

Böyle deli gibi bı annelik yüklenmiyor zaten ilk zamanlar bişey hissetmiyosun bulanti vs hasta gibi olunuyo hareket edince herşey değişiyor ama bence buyuttukce sevgi kat kat artıyor doğurmak mi büyütmek mi buyutmek kesinlikle yaşantı bağlıyor zaten sizi suçlu kotu hissetmeye gerek yok herşey rayına girecek

Back
X