merhaba bende 22+4 gunluk hamıleyım dedıgın gibi karnımda sertleşme bende de oluyor ara ara. dun ayrıntılı ultrasonagırdım her hngı bır problem yok allah a in şükür olsa dr um soylerdı. sanırım bebek tek bır yere toplandıgı ıcın oluyor.ama bana rahatsızlık vermıyor acı hıssetmıyorum senıngıbı uzanıp yatınca bıraz gecıyor
renklı ultrason renklı doopler diye de geciyor. bebekle ilgili herşeye bakılıyor damarlar organlar eller ayaklar beyın omurilikgöbek kordonuaklına ne geliyorsa.
Benimde oluyor..21. Haftamdayim.. tüm karnimda degilde, karnımın belirli bolgesinde. Doktoruma sordum.. tum karninda olursa kasılma olabilir ama belirli bir yerdeyse bebegindir dedi.. seninkide belirli bir bolgedemi ?arkadaşlar ben 22 haftalık hamileyim gün içerisinde karnım bazen acayip sertleşiyor ve göbek deliğim ağrıyor resmen yırtılcak gibi ben gaz olduğuna yoruyorum ama bu konuda bilgisi görüşü olan varsa paylaşabilirmi lütfeeenn ....
birde bazen karnıma batmalar oluyor iğne değer gibi batıyor karnıma bişeyler sankii???
deneyimli gebeler anneler fikirlerinizi bekliyorumm..
valla tüm karnımda oluyordu canım ama şu sıralar iyi çok şükür onun üstüne muayeneye de gittim bişey demedi doktor gaz sancısı olabilir diye düşünüyorum.Benimde oluyor..21. Haftamdayim.. tüm karnimda degilde, karnımın belirli bolgesinde. Doktoruma sordum.. tum karninda olursa kasılma olabilir ama belirli bir yerdeyse bebegindir dedi.. seninkide belirli bir bolgedemi ?
Peki sende karninin yuzeyinde bebegini hissediyomusun ?valla tüm karnımda oluyordu canım ama şu sıralar iyi çok şükür onun üstüne muayeneye de gittim bişey demedi doktor gaz sancısı olabilir diye düşünüyorum.
Cnm senindemi karnının belirli bir bölgesindemi oluyor. . Sanki oraya bebiş gelmiş gibi.. bende sordum doktoruma bebektir dedi ama... ayrintili ult.dada bişey çikmadi çok şükür. . Rabbim sagsaglim kucagimiza almamizi nasip etsin inş...merhaba bende 22+4 gunluk hamıleyım dedıgın gibi karnımda sertleşme bende de oluyor ara ara. dun ayrıntılı ultrasonagırdım her hngı bır problem yok allah a in şükür olsa dr um soylerdı. sanırım bebek tek bır yere toplandıgı ıcın oluyor.ama bana rahatsızlık vermıyor acı hıssetmıyorum senıngıbı uzanıp yatınca bıraz gecıyor
belirli bir bölgede olduğunda hissediyorum evet canım yani bebeğin bi uzvu var gibi bir sertlik oluyor.Peki sende karninin yuzeyinde bebegini hissediyomusun ?
arkadaşlar ben 22 haftalık hamileyim gün içerisinde karnım bazen acayip sertleşiyor ve göbek deliğim ağrıyor resmen yırtılcak gibi ben gaz olduğuna yoruyorum ama bu konuda bilgisi görüşü olan varsa paylaşabilirmi lütfeeenn ....
birde bazen karnıma batmalar oluyor iğne değer gibi batıyor karnıma bişeyler sankii???
deneyimli gebeler anneler fikirlerinizi bekliyorumm..
Doktorun da söylemiş canım.. Belli bir yerde oluyorsa bebek bir yerde kendini topluyor o anda pozisyonun neyse değiştir, oturuyorsan kalk azcık yürü, yürüyorsan biraz otur.. Ama sakın karnını bebeğini okşama öyle durumlarda bebekler uyarı olarak algılayıp doğum kanalına girebiliyorlarmış.. Hani ebeler doğumda karnına bastırıyor ya o yüzden... Ama karnının her tarafında sertleşmeleri hissediyorsan aynı zamanda ağrı kasıklarında hafif de olsa sancı vuruyorsa muhakkak doktoruna söyle...
evet gaz çok oluyor daha içten sıkışma gibi bir sertleşme oluyor kabızlıkta var zaten ama yinede dikkatli olmak istiyorum bu kasılmayla beraber oluşan bel ve kasık ağrısı çok mu fazla olduğunda dr.a başvurmalıyım çünkü kimi zaman kasıklarımda hassasiyet hissediyorum ve arkasındanda beyaz prçalı sıvımsı akıntım geliyor kimi zaman sırtıma vuran bel ağrımda oluyor ama devamlı değil bunlar???Cok normal canim yasadiklariniz. O dinemlerde basliyor gaz problemi. Gaz yapan seyler yemeyin. Lahana brokoli sohan karnibahar asitli icecekler vs. Benim gaz hala devam ediyor. Ona dikkat etmekten baska cozuk yok maalesef. Bebis rahat rahat iceride hareket edebildigi icin o yana bu yana toplanabilir. Ama surekli sertlesme bel agrisiyla olursa dr'a muhakkak gidin. Sagligiyla kucagimiza aliriz insallah.
evet gaz çok oluyor daha içten sıkışma gibi bir sertleşme oluyor kabızlıkta var zaten ama yinede dikkatli olmak istiyorum bu kasılmayla beraber oluşan bel ve kasık ağrısı çok mu fazla olduğunda dr.a başvurmalıyım çünkü kimi zaman kasıklarımda hassasiyet hissediyorum ve arkasındanda beyaz prçalı sıvımsı akıntım geliyor kimi zaman sırtıma vuran bel ağrımda oluyor ama devamlı değil bunlar???
anladım canım çok teşekkür ederim inşaallah sağlıkla alırsın bebişini kucağınaBak ben 36 haftalık gebeyim 2 haftadır genel kasılmalar ben de sıklaştı tabi bu normal... Kasılmayla beraber ben de kasıklarıma da ağrı giriyor artık çünkü günüm ilerledi.. Doktoruma söyledim şiddetli olmadıkça artık normal dedi... Ama o kasıkların ve belindeki hassasiyetten sonra yoğun akıntın gelmesi normal ondan oluyordur benim de öyle oluyordu çünkü.. Adet sancısı gibi belime ve kasıklarıma çook hafif bir sanci gibi de değil yani anlamıştırsın sen onun peşine akıntım gelirdi.. Kabızlık problemi çok zor onun çözümüne bakarsan çok daha rahat edersin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?