gebeyken bunu yaşayan var mı (çok korkuyorumm) lütfen okuyun

sessizgemiler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
383
13
48
Ankara
kızlar sabah kurban falan kesildi et haricinde hiçbir sakatata dokunmadımm. fakatt biraz rahatsızlık gecirdim uyuşma gibi onun üzerine kaynanam dualar okuyarak elini yüzüme sürdü ama ondan 20dk falan önce dalak ciger falan dogramıstı. birşey iz falan cıkarmı nolur bişiler yazın.. sorduklarım senin dokunmanla olur diyor ama içim rahat etmedi

Canım korkma hiçbir şey olmaz..
Senin birinden habersiz bir sey alıp yemen elını bir yerine sürmenle olur diye bılıyorummm..
Gerçi hiçbirinede inanmıyorum hurafe gibi geliyor bana

anlamaıdm ben bu efsaneyi kurbana elinle dokunup elini bi yerine sürüdğünde orda leke mi çıkıyor . vücutta direkt değişiklikleirin olması için genlerin değişmesi lazım anca dışardan bir etki böyle bişi yapamaz .halk efsanesi bunlar

hamileler için uydurulan hurafelerden biriymiş buyrun açıklamalı hali

''* Aman; çiğ ete dokunma!
Çiğ ete dokunup o elinizi vücudunuzun herhangi bir yerine sürdüğünüzde, bebeğin o bölgesinde leke olurmuş. Yediğiniz, dokunduğunuz veya içtiğiniz hiçbir şey bebeğinizde doğum lekesi bırakmaz. Sadece bebeğe zarar verebilecek sakatat, salam, sosis ve sucuk gibi zararlı etlerden anne adayının uzak durmasına yardımcı olacak bir kandırmaca. ''

Hamimeligim boyunca bu sacmasapan uydurmalar yüzünde ne zorluk cektim anlatamam!
Bunlarin hepsi yalan dolan allah askina inanmayin ya.
Dokunmadan bisey oldugunu ilk kez duydum benim bildigim
sakli gizli bisey yersen olurmus.
Ben cikolata canim cekmisti 1 tane vardi evde kücük bi parca
zaten hamileligim boyunca hicbisi yiyemiyordum 9 ay bulantilarim ve kusmalarim vardi..
Kirk yilin basi canim bisey cekmis, herseyden tiksinirken onuda
tam yerken kücük yegenim gelmisti.
kücücük bir parca kalmisti onu sakladim.
Isirdigim seyi cocugami yedircektimki?
Cani cekmesin baska yok diye sakladim.
Hamileligim boyunca bu yüzden hep üzüldüm, üzüldüm azap cektim resmen.
Allahima sükür bisey yok!

Eskilerin uydurmasi.. Lütfen tadini cikar. Mutlu ol

Ben toksoplazma gibi birseyden bahsediyorsunuz gibi algiladim. Kac aylik hamilesiniz? Hamile kalan bayanlar bilir. TORCH diye bir test var. Bunun T ile baslayani bu dedigim. Yani cig ette bulunan toksoplazma mikrobunun yaptigi enfeksiyon. Ben 10. haftada yaptirmistim ve pozitif cikmisti. Yani bu mikrop daha önce vücuduma girmis ve bagisikligim savasarak yok etmis. Yani hamilelikte bile tekrar karsilassa mikrop hemen yok ediliyor ve bebege zarar veremiyor.

Pozitif cikmasi gereken toksoplazma CMV IgG ve rubella CMV IgG. Bunlar zaten standart ve yapilmasi zorunlu testler. Takibinizi yapan dr. negatif ciksaydi kesin size söyler ve müdahale ederdi. Siz bir kontrol edin tahlil sonuclarinizi. Olmadi doktorunuza telefonla sorun.

Bunu mu kasdettiniz emin olamadim ama yine de bilgi vermek istedim. Yok sordugunuz diger arkadaslarin dedigi gibiyse ben hic inanmam öyle seylere.

bana da narı kendin ayıklama çocuğun her yeri leke olur dediler. bu hesaba göre tüm kış her gün bir nar yediğim ve narları ayıklatacak adam tutmadığım da düşünülürse çocuğumun tamamen kırmızı doğması lazımdı. doğum lekesi olmayan bebek görmedim, çoğu ilk birkaç ayda kaybolur. yenidoğanın derisi ince olduğundan kılcal damarlar görünür, olay bundan ibarettir. yaşadığımız yüzyıl 21. yüzyıl. hurafelere değil bilime inanmayı deneyin, daha huzurlu olursunuz.

bende pek inanmam ama arkadaşımın annesi ciğer yemiş ve bacağına sürmüş merakından tam aynı yerde leke var siyaha yakın,,,

mantığım almıyor. ben ciğer yiyeceğim, kat kat içimdeki çocukta leke çıkacak. sadece elimi kendi bacağıma sürdüm diye. tesadüftür, belki sadece inandığı içindir. beyin bu, neler yapmıyor ki! o lekeler sadece pigment yoğunlaşması değil mi?

Doğum lekesi.. Benim de var :) annem böyle şeylerin saçma olduğunu düşündüğü için olmayacağını göstermek için,
sahibinden habersiz bişey alıp bi yerine koyuyor sürüyor, sonuç ; benim o bölgemde o şeyin izi var. Rengi şekli birebir..
Bir de bi akrabam yazlıkta ağaçtan dut alıyor yedikten sonra elini üstüne sürüyor, çocuğunun o bölgesinde aynı leke var. Rengi şekli birebir..

Sncak öyle başkası dokundu vs gibi şeyler ilk kez duyuyorum. Bir şey olmaz..

saçmalamayın lütfen.hamileliğin tadını çıkarın sonra bu tip saçmalıklarla niye hamileliğimi rezil ettim diye üzülürsünüz.

Üzmeyin kendinizi Allah aşkına hurafe bunlar, milyonlarca hamile kadın, yemek pişiriyor, ete de dokunuyorlar başka şeylere de, dediğiniz gibi olsa dünyada cildi normal olan çocuk kalmazdı =)

Kalbinizi ferah tutun, evladınızı sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

Son düzenleme:
ben eti hiç duymamıştım ama hamileyken aşerdiğiniz bişeyi yiyemezseniz çocuğun bir yerinde onun izi kalırmış diye duydum :)
teyzemin kızının da burnunda hafif bir kırmızılık var, annem canı çilek çektiği ve yiyemediği için o lekenin olduğunu söylüyo ama kesin bişey yok tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…