canım benim çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca inşallah görmediğin tüm mutlulukları şimdi ve sonrasında yaşarsın buda senin imtehanın demekki güzelim Allahım yolunu açık etsin herşey gönlünce olsun bebeğini benim için öpŞeniz
allah bagıslasın bebeğini takma kafana allaha havale et herkesi bak eşinden yana şansında varmıs herşey 4 4lük gitmiyo işte sen öyle bir olki evladına ver yasayamadıgın güzellikleri.
Rahmetli annemin meshur laflarindan biri geldi aklima...Bir Kadinin ve bir Erkegin en büyük sansi..halinden ve dilinden anlayan bir Esi olmasidir kizim...
Allah kimseyi ailesi ve evladi ile imtihan etmesin:Saruboceq:...esinle kizinla ömür boyu mutlu olmani dilerim...
Dün babalar günüydü ve telefonuma mesajları kaç kez yazıp sildim hatırlamıyorum..her defasında geri kapadım mesaj bölümünü..hatta bi ara tam babamın numarasını onaylıyordum ki geri adım attım..hepiniz beni harcadınız,bütün kapıları suratıma çarptınız ama sen babamsın..babalar günün kutlu olsun yazmıştım..yapamadım..cesaret edemedim belkide..ah bu gurur yokmu??? 10 ay oldu sesini bile duymadım..ne halde bilmiyorum..tek başına yaşıyor,ablam ayrılmış yanından..o da beni merak etmiyor,çocuğumu merak etmiyor..offffffffffffff (
gözlerim doldu cevaplarını okurken . . insanoğlu nankör diye boşuna dememişlerrr. . .bu zamanda kimsenin kimseyi hayrı yok.ancak bi çıkarı olcak o zman gör yakınlığını . o zamn can ciğer olur herkes.eee menfaat dünyasında yaşıyoruz . . herkes payını düşeni aldıktn snra hemn köşesine çekiliyr.arkasına dönüp bakmk aklına bile gelmiyor. ablana abine bişey diyemiyorumm . ama annen ve babanın yaptığı gerçktn çok acı .ama sen çok şükür ailenle mutlusun .Allah'ın Sevdiği kuluymuşsunki sana değer veren bi eşin war . . . Bebeğin ve eşinle bi ömür boyu sağlk ve mutluluk diliyorumm. . . :çok üzgünüm:
bugün kandil olması nedeniyle tüm cesaretimi toplayıp babama şöyle bir mesaj attım ve aramızdaki bu çok resmi diyoloğu sizinle paylaşmak istedim..(10 aydan snra ilk kez iletişime geçtik..):1ninca:
ben-Kandilin mübarek olsun baba..Kızın Çiğdem.. babam-Sizinkide mübarek olsun..Kimsiniz?Çıkaramadım!Özürdilerim..Çok eskilerde bir kızımın olduğunu söylemişlerdi.Demekki doğruymuş. ben-Benim aklımdan çıkmıyorsunuz ama!Hergün sizlerin taraından nasıl harcandığım gerçeğiyle uyandığım için unutmak mümkün olmadı!Saygılar hürmetler.. babam-Herkimsen belki haklısın..Ben evlatları tarafından o kadar çok istismar edilmiş bir babayım ki... ben-beni hatırlamamana hiç şaşırmadım nedense!Hafızan büyük kızın ve torunlarınla o kadar doluki,bize yer kalmadı doğal olarak..neyse..
Öncelikle geçmiş olsun diyorum a.s.
Çünkü kolay değil bu aile bireylerinden bunca şeyi görmek hiç de kolay değil :1no2:
Kan bağın olan insanlar bunu yapıyorsa insan çoğu kişiye karşı güvenini yitirebilir.
Eşinize gücenmeniz birbirinize bağlanmanız çok güzel.
Allah her daim bu şekilde devam ettirsin inşqllah :Saruboceq:
Fakat aşırı derecede bu güveninizi belli etmeyin. Allah korusun sonradan kötü şeyler olursa hayatınız daha da kötüleşebilir.
Anladınız sanırım demek istediğimi.
İnşallah evinizin huzuru bir gün dahi eksilmez. :Saruboceq:
Herşey gönlünüzce olsun opuyorumnanaktan
Öncelikle geçmiş olsun diyorum a.s.
Çünkü kolay değil bu aile bireylerinden bunca şeyi görmek hiç de kolay değil :1no2:
Kan bağın olan insanlar bunu yapıyorsa insan çoğu kişiye karşı güvenini yitirebilir.
Eşinize gücenmeniz birbirinize bağlanmanız çok güzel.
Allah her daim bu şekilde devam ettirsin inşqllah :Saruboceq:
Fakat aşırı derecede bu güveninizi belli etmeyin. Allah korusun sonradan kötü şeyler olursa hayatınız daha da kötüleşebilir.
Anladınız sanırım demek istediğimi.
İnşallah evinizin huzuru bir gün dahi eksilmez. :Saruboceq:
Herşey gönlünüzce olsun opuyorumnanaktan
Canım çok sağol iyi dileklerin için..a.s.Eşime karşı hissettiklerimin üçde ikisini sadece burada sizlerle paylaşıyorum..Yüzüne karşı bu kadar yüceltmem onu,hak etmesine rağmen..çünkü dediğin gibi ilerde ne olucağı belli değil..bana eksi olarak geri dönebilir,bunun farkındayım..öpüyorum canım benim..:1hug:
newlife, yorumların hepsini okumadım ama nasıl birşey olabilirki aile fertleri arasında onları bu denli uzak tutabilen, bu denli kıran. Hiçmi birbinizi özlemiyorsunuz, hiçmi geçmiş günler aklınıza gelmiyor, hiç miirtibat kurmak istemiyorsunuz. Bakınız babanızın size kandil için çektiğiniz mesajda söyledikleri çok düşündürücü."Herkimsen belki haklısın..Ben evlatları tarafından o kadar çok istismar edilmiş bir babayım ki..."
newlife, yorumların hepsini okumadım ama nasıl birşey olabilirki aile fertleri arasında onları bu denli uzak tutabilen, bu denli kıran. Hiçmi birbinizi özlemiyorsunuz, hiçmi geçmiş günler aklınıza gelmiyor, hiç miirtibat kurmak istemiyorsunuz. Bakınız babanızın size kandil için çektiğiniz mesajda söyledikleri çok düşündürücü."Herkimsen belki haklısın..Ben evlatları tarafından o kadar çok istismar edilmiş bir babayım ki..."
Özlem olmaz mı tabiki var..Onları bilemem ama benim onlarla irtibata geçmemi engelleyen gururum ve onurum..babamın bana neden bu denli uzaklaştığını bilmiyorum..biranda kesti herşeyi..meşgule verdiği çağrımızdan sonra ne aradı ne sordu..ben aradım onu ama nasılsın baba dediğimde iyi diyip kapatmak için bi bahane söyledi hep..ona mesaj atabilmemin sebebi birazda, küskünlüğünün sebebini bilmediğimden kaynaklanan bi merak hali..geçmiş günler hiç aklımdan çıkmıyor..uzak geçmişim de,yakın geçmişim de..yakın geçmişte yediğim kazıklar,uzak geçmişteki yaşanan güzel günleri sorgulatmaya bile başladı..babamın istismardan kastı heralde ablamın yaşattıklrıdır..çünkü benim "beni harcadınız" dememe karşılık,haklısın belki diye başlamış cümleye..tabiki benimde hatalarım olmuştur ama torununun yüzünü dahi hiç görmemesine neden olucak kadar bi hatam olmadığından adım gibi eminim..
Ablamla abime çok kızgınım..çok kırgınım...Annemi ara sıra arıyodum ama geçen ay öyle bi vurduki bizi,artık adını dahi duymak istemiyorum..son bi şans vermiştim ona..24 yıldan sonra bari artık annem ol,artık başımda dur,buda torunun bunada anneannelik yap diye yanımıza almıştık..öyle bi oyun oynadıki bize..ahh ahhhhhh...
Kuzum cum herşeyi çok açık anlattım ben topiğin başından beri..hiçbi detay kalmadı atladığım..sadece annemin son yaptığını yazamadım az önce çünkü uzun sürücek..Kızım uyandı şimdi vaktim yok pek..kafamı toparlamam lazım zaten ..