geç döllenme/geç gebelik yaşayan var mı?

okyanus1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2012
94
4
36
Nevşehir
arkadaşlar daha önce geç döllenme yaşayıp hamile kalan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi lütfen? kafam çok karışık sormak istediğim çok şey var saçma sapan bişey yaşıyorum şuan ve ne olduğunu bilmiyorum.. doktor randevum 3 gün sonra ama saatler geçmiyor.. bir de polikistik over sendromu olan var mı? varsa bunun belirtilerini kaç yaşında yaşamaya başladınız? bunun ne gibi belirtileri var öğrenebilirmiyim.. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

geç döllenme yaşamadım ama galiba pko var bende. hayrola ne sorcaksın. sorunu direkt sorsan daha ii bence

ben de pcos hastasıyım ve benim bebeğim de geç döllenme sonucu oluştu. polikistik yüzünden 28 günde bir regl olmuyorum, bu yüzden 14. gün değil 21. gün yumurtlama olmuş ve döllenme de geç gerçekleşmiş. son adet tarihine göre hep 1 hafta gerii bebek geriden geldi gelişimi . haftaya bir yaşına girecek bile. dilerim senin bebeğin de sağlıkla gelir.

Son düzenleme:
şimdi arkadaşlar son 7 aydır yaşadığım düşükten sonra düzensiz adet görüyorum öncesi hiç şaşmazdı.. ama bu gecikmeler 35 günü geçmiyordu ben hep adet gecikmesi nedeniye doktora gidiyordum fakat biraz araştırdımki 35 güne kadar olan adetler gecikme deiğilmiş aslında bu normalmiş.. en son hastaneye gittiğimde 1 ay önce doktor sağ tarafta gelişmemiş yumurtalıklar var dedi başka da bişey söylemedi doğum kontrol hapı önerdi ama gebe kalmak istiyosan kullanma dedi... sonra ben bunu araştırdım polikistik over diye bişey buldum bunun belirtileri bende çok fazla yok ama gelişmemiş yumurta diye araştırnca karşına pko çıkıyo..daha sonra gittiğim doktor da hafif pko var dedi şimdi en son 13 ne adet oldum ve bugün 44. gün hala olmadım.. ilk defa bu kadar uzun sürdü bu defa gerçekten gecikti 1 hafta önce kanda gebelik çıkmadı ama sonra geç döllenme diye bişey duydum.. şimdi diyorum acaba olabilir mi.. bunu yaşayanlardan ricam ne yaşadınız kanda ne zaman çıktı.. normal gebelik belirtileri ne zaman başladı.. bende 2 gündür kasık ağrısı var gidip gidip geliyo....?

şimdi arkadaşlar son 7 aydır yaşadığım düşükten sonra düzensiz adet görüyorum öncesi hiç şaşmazdı.. ama bu gecikmeler 35 günü geçmiyordu ben hep adet gecikmesi nedeniye doktora gidiyordum fakat biraz araştırdımki 35 güne kadar olan adetler gecikme deiğilmiş aslında bu normalmiş.. en son hastaneye gittiğimde 1 ay önce doktor sağ tarafta gelişmemiş yumurtalıklar var dedi başka da bişey söylemedi doğum kontrol hapı önerdi ama gebe kalmak istiyosan kullanma dedi... sonra ben bunu araştırdım polikistik over diye bişey buldum bunun belirtileri bende çok fazla yok ama gelişmemiş yumurta diye araştırnca karşına pko çıkıyo..daha sonra gittiğim doktor da hafif pko var dedi şimdi en son 13 ne adet oldum ve bugün 44. gün hala olmadım.. ilk defa bu kadar uzun sürdü bu defa gerçekten gecikti 1 hafta önce kanda gebelik çıkmadı ama sonra geç döllenme diye bişey duydum.. şimdi diyorum acaba olabilir mi.. bunu yaşayanlardan ricam ne yaşadınız kanda ne zaman çıktı.. normal gebelik belirtileri ne zaman başladı.. bende 2 gündür kasık ağrısı var gidip gidip geliyo....?

benimde adet siklusum uzundu. pko değildim ama. 38-40günde bir olurdum bu da benim vücudumun normaliymiş. neyse bir sonraki adetimi beklerken 40.günü.. 41.gün yok 42.de yok gecikmeye başladı buarada kasıklarım ağrıdı çok fena. içimede doguyordu yalan yok sabrettim biraz daha vee 56.gün test yaptım Pozitif . :) bu şekilde yumurta geç büyüyüp ve ya geç çatlayan geç döllenme yaşayan çok var benim gibi..

Merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum foruma
Bendede pko var yaklaşık 7-8 yıl oldu tanı konalı ve adetlerim hep düzensizdi son 5 aydır aşırı düzensizleşmeye başladı ve kilo almaya başladım 48. günü bile gördüm.1 yıldır evliyim 2 aydır deniyorum yine geciktiği için umutlanıorum ama bu ay ilk defa progesteronum 30. gün yükselmeye başlamış ve 32.gün progesteronum yine yükselmişti şimdi ben geçmi yumurtlamış oluyorum.

Merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum foruma
Bendede pko var yaklaşık 7-8 yıl oldu tanı konalı ve adetlerim hep düzensizdi son 5 aydır aşırı düzensizleşmeye başladı ve kilo almaya başladım 48. günü bile gördüm.1 yıldır evliyim 2 aydır deniyorum yine geciktiği için umutlanıorum ama bu ay ilk defa progesteronum 30. gün yükselmeye başlamış ve 32.gün progesteronum yine yükselmişti şimdi ben geçmi yumurtlamış oluyorum.

evet geç yumurtluyorsun normalde 14. gün olur yumurtlama ve progesteron 21. gün yükselir.şu durumda 11 gün geç yumurtlamışsın. eğer endokrinoloğa ya da dahiliyeye gidipinsülin direncine baktırırsan iyi olur. google'da arayabilirsin "pcos ve insülin direnci" diyerek.

Biraz önce progesteronuma tekrar baktırdım yine yükselmiş acaba hamile kalmış olabilirmiyim bugün siklusumun 34. günü ve progesteronum 10.04 olmuş ama beta hcgde bi kıpırdama yok kasıklarımlarımda müthiş bi ağrı, göğüs hassasiyeti ve su gibi akıntım mevcut geç yumurtlamayla umarım geç döllenme gerçekleşirmi dersiniz???

ahh..ahhh... ne olacak bizim bu halimiz her ay aynı şey.. olmuşmudur acaba.., yoksa değil mi aslında belirtilerde var gibi ama.. hcg negatif yoksa geç döllenme mi, bu kanama yerleşme kanaması olabilir mi... gelişmemiş yumurtalıklar ne demek.. adetim neden gecikti.. idrar testinde silik çizgi çıkar arkasından kan testi yaptırırsın negatif çıkar... her doktor başka bişey söyler.. kimi adam yerine koyup hiç bişey söylemez... ve yine hüsran yine hüsran..... son 10 gündür psikolojim allak bullak.. bütün bunların sonucunda aslında bugün gittiğim yine o eşsiz doktorlardan biri test yaptı değerler normal... fsh 5.5 pko ile ne alakası var bu değerin.. ben niye kendimi bu hallere soktum.. bilmiyorum...ve artık böyle bir durumda doktora gitmemeye karar verdim.. sağlık ocağında yaptır testlerini sonucuna kendin bak en güzeli... herşeyi bulabiliyorsun internette zaten...
arkadaşlar size tavsiyem lütfen benim yaptığım gibi yapmayın.. sabırlı olun bekleyin, zamanı geldiğinde ne olduğunu öğreniyosun zaten.. sonrasında hayal kırıklığı yaşamamak için ve ruh sağlığı açısından fazla önemsememek zamanını beklemek sessizce, takıntı yapmadan, acaba deyip durmadan en güzeli... kendimize zarar veriyoruz... hem ben öğrendim artık o geleceği günü biliyor.. ben ne yapsam ne kadar istesem uğraşsam nafile.. gereğini yap ve bekle... biliyorum allah en doğru en güzel zamanda nasip edecek anne olmayı.. sanırım biraz teslim olmak gerek.. allah tüm isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin bebeklerini kucaklarına almayı...

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diliorum sana...ne olursa olsun önce şu pskolojini düzelt... benimde gebe kalamama gibi problemim var prolaktinim 27.08 çıktı dr normalin üzerinde dedi ve gebe kalamıorum 7 aydır korunmuorum yumurtlama günlerimi dolu geçiorum ama kalamıorum döllenme gerçekleşmior. drum ecopirin ve folik asit verdi onları içiorum şuan. ve dostinex die prolaktin düşürücü ilaç daha verdi bu hafta içi onada başlıcam inş hayırlı sonuçlar alırım :( dr um sadece bu ecopirin ile gebe kalanlar dahi var dedi RABBİM isteyen dileyen herkese evlat sevgisini tattırsın

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diliorum sana...ne olursa olsun önce şu pskolojini düzelt... benimde gebe kalamama gibi problemim var prolaktinim 27.08 çıktı dr normalin üzerinde dedi ve gebe kalamıorum 7 aydır korunmuorum yumurtlama günlerimi dolu geçiorum ama kalamıorum döllenme gerçekleşmior. drum ecopirin ve folik asit verdi onları içiorum şuan. ve dostinex die prolaktin düşürücü ilaç daha verdi bu hafta içi onada başlıcam inş hayırlı sonuçlar alırım :( dr um sadece bu ecopirin ile gebe kalanlar dahi var dedi RABBİM isteyen dileyen herkese evlat sevgisini tattırsın

canım senın prolaktının nrmal benım 57 lerde ve 7 aydır ıcıyyorum dostınesx i ben ..
senınkı normal yanı aslında ıcmesende olur normal deger 35 lerde yarım ıcıyorsundur ınsallah?
rabbım hayırlı evlatlar versn hepımıze

cnm bazı tanıdıklarım dostinex kullandıkları ay hamile kaldı cok etkılı bı ılacmıs ıse yarıyo yanı sen ona basla bıan once bence..

evet canım yarım içicem başlamadım daha ptesi başlıcam allahın izniyle.... banada çok yüksek gelmediii burada arkadaşlarda okuyunca birçok kişiden bayağı düşük ama kişiden kişiyede değişiomuş... sanada geçmiş olsun yaaa.. ALLAHIM inşallah şu mubarek günler hürmetine bizleri evlatsız koymasınnnnn :(

canım senın prolaktının nrmal benım 57 lerde ve 7 aydır ıcıyyorum dostınesx i ben ..
senınkı normal yanı aslında ıcmesende olur normal deger 35 lerde yarım ıcıyorsundur ınsallah?
rabbım hayırlı evlatlar versn hepımıze

aminn cnm inşallah hepimizn gönlünden geceni bu mubarek ayda versin Rabbim...

aminn cnm inşallah hepimizn gönlünden geceni bu mubarek ayda versin Rabbim...
amin canımmm ınsallah
evet canım yarım içicem başlamadım daha ptesi başlıcam allahın izniyle.... banada çok yüksek gelmediii burada arkadaşlarda okuyunca birçok kişiden bayağı düşük ama kişiden kişiyede değişiomuş... sanada geçmiş olsun yaaa.. ALLAHIM inşallah şu mubarek günler hürmetine bizleri evlatsız koymasınnnnn :(

yarım al evet gercekten cok etkılı bır ılac ben 7 aydır ıcıyorum ama daha olcturmedım prolaktınımı bu ay baktırıcam bır dusmusmu bakalım zaten ne kadar cok strest yaparsak okadar cok yukselıyor cunku prolaktın = strest hormonu demek canım beyınle alakalı oldugu ıcın rahat olmamız lazım

çok geçmiş olsun arkadaşım.. sakın umudunu kaybetme.. hayıt tohumu diye bişey varmış bende yeni öğrendim.. intenetten de bi araştır istersen yumurtlamaları ve hormon sorunlarını düzenliyormuş.. bi dene istersen.. 3 ay düzenli kullanınca faydası oluyormuş..bununla hamile kalanlar varmış.. bende denicem.. bize düşen üstümüze düşeni yapmak ve beklemek.. bu arada şu da komik dün adetimin 3 günü doktora hormon testlerini yaptırmak için gittim sadece fsh ye baktırmış.. gel de çıldırma.. ben niye hamile kalamıyorum niye bu kadar gecikmeli ve kısa süreli adet yaşıyorum bilmiyorum.. öğrenmeye gidiyorum ama doktor da bilmiyor :) şu testleri yapalım diyorum sadece elime fsh sonucunu veriyor.. bıraktım artık kendi yöntemlerimi kullanıcam şimdi.. biraz kilo verip bitkisel kürler denicem..

Öncelikle vermiş olduğun cevaplar için teşekkürler sedase.Vermiş olduğum tahliller arasında prolaktin yok maalesef.Bugün yine progesteronuma baktırdım 8.13 çıktı eğer hastalanacaksam daha düşük çıkması gerekirdi aslında çünkü araya haftasonu (72 saat) girdi.Progesteronu 48 saatte bir takip ettiğimde 3.5 olarak katladığı için o kadar da gerilemesi gerekiyodu yani 3.... falan çıkması gerekirdi.Senin dediğin gibi 1 hafta sonra tekrar baktıracağım umarım betahcg yükselir.

Öncelikle vermiş olduğun cevaplar için teşekkürler sedase.Vermiş olduğum tahliller arasında prolaktin yok maalesef.Bugün yine progesteronuma baktırdım 8.13 çıktı eğer hastalanacaksam daha düşük çıkması gerekirdi aslında çünkü araya haftasonu (72 saat) girdi.Progesteronu 48 saatte bir takip ettiğimde 3.5 olarak katladığı için o kadar da gerilemesi gerekiyodu yani 3.... falan çıkması gerekirdi.Senin dediğin gibi 1 hafta sonra tekrar baktıracağım umarım betahcg yükselir.

Back
X