Geç döllenme

Laallaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2018
190
56
98
31
Arkadaşlar ben 3 hafta geç döllenmeyle hamile kaldım. Sat a göre 3 hafta geriden geliyordu ama 25 inci haftayi geçtikten sonra devlet hastanesine kontrole gittiğimde gec döllenme yok sat a göre doğru suanda 32 haftalıksîn dedi özele gittiğim de ise evet kilo ve boy 32 haftalik bebege ait ama ben kayıtlarımı degistiremem bende 29 haftalik görünüyor suan dedi ben simdi hangisine göre doğum yapacağım böyle bisey başına gelen var mı derdimi anlatamadıysam soru sorabilisiniz şimdiden teşekkürler

Şimdi şöyle erken/geç döllenmeye ilk 8-10 haftadaki ultrason görüntülerine göre karar veriliyor. İlk haftalar her bebeğin gelişimi aynı oluyor, organlar oluştuktan sonra artık genetik faktörlere göre ilerliyor. (Uzun boylu olması, kilolu olması vs)
İlk haftalarda buna göre zaten son adet tarihi ileri veya geri çekilir doktor tarafından.
Bu doktorun belirlediği tarihe göre doğum zamanı belirlenir (son adet tarihini bilmeyen veya geç döllenme olanlarda)
Yani gelişimin önce veya geride olması önemli değil; her şekilde son adet tarihine göre beklenir.

Ben de size geç döllenme ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Benim de bu ay ilk defa yumurta çatlama günüm iki hafta geç oldu. Tabi regli günümün de iki hafta geç olması gerekiyordu. Yeni regli olacağım gün gebelik testi yaptırdım. >15000 çıktı. Bu değer 6 haftaya göre normal ama 4 haftaya göre çok yüksek. Şimdi ben sat'a göre 6 haftalık, yumurtlamaya göre 4 haftalık hamileyim. Aslında 4 haftaya göre bir değer çıkması gerekmiyor muydu? Sizde Bhcg nasıldı?

Hayır sata göre hesaplanıyor yumurtlamaya göre değil yani 6 haftalık oluyorsunuz.

Iste benim doktorumun belirlediği tarih ile son adet tarihim arasinda epey bi fark var

Iste benim doktorumun belirlediği tarih ile son adet tarihim arasinda epey bi fark var
Canim.benim de gebeligim.adet tarihime gire tam bi hafta geriden geliyor. Yasadigim.yerde devam ettigim.doktorum bir dahaki gelisinde dogum.tarihini tekrar hesaplayacagiz dedi yani ultrasondaki olcume gore adet tarihimde duzenleme yapacak. Tatildeyim simdi burada da devlet hast gittim.o da ayni seyi soyledi ultrason olcumu gecerlidir dedi. Yani calisan biriyim ve ultrason olcumundeli haftaya gore izinlerimi kullanacagim ve dogumu ona gore yapacagim. Ultrason olcumunun daha guvenilirsonucverdigini soyledi her ikisi de.

Normal doğumu bekleyeceginiz için ne sat ne de ultrason belirlemeyecek nasılsa. Gelişimi gayet iyi demek ki öne bile geçmiş. Yavrunuz en hayırlı vaktinde sağlıcakla gelsin inşallah :) kalp atışlarını ne zaman dinlemiştiniz? Şu an ben de geç döllenmeyle hamileyim sanırım. 8.haftamdayım bugün görebildik bebeği o da vajinal ultrasonla. Kalp atışı için haftaya tekrar gideceğim ama endişeliyim sağlıksız gebelik olmasından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…