Doğuma Hazırlık Geç yumurtlama olursa bebeğin durumu nedirrrr yardım lütfennn

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

metuu

Guru
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
352
4
296
kızlar selamlarrrr ben kısmetse nisanda doğum yapacağım inşallah. şu anda 13+5 teyim. kafam karıştı biraz sizinle bişey paylaşmak istiyorum. son adet tarihim 27 haziran bu tarihe göre bebeğimin 2 hafta daha büyük olması gerekiyor. ilk doktora gittiğimde bebek daha büyük görünüyor demişti muhtemel doğum tarihi önce 13 nisan sonra 16 nisan dedi ilk doktorum. şimdi özel hastaneye gittim 2 hafta geç yumurtlama olmuş dedi ve bebek küçük dedi. ilk hamileliğim hiç bir yorumda bulunamıyorum böyle bir tecrübesi olan var mı yada fikri olan? çook teşekkür ederim.

slm canım öncelikle Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin hayırlı evlat olsun inş benimde durumum sana benziyo ben
mde aslında 23 nisan son adet tarihimm ama doktor çok küçük geç döllenme dedi 7 mayıstan saydı şimdide bebek iri diyo 12 gün ilerden gidiyo benimde aklım karıştı bir kaç arkadşaım ultrasonda olurr sen takma desede acaba diyorum 23 nisanda olduğu içinmi 2 hafta ilerde görüyo yoksa geç döllenmedee iri bebekmi anlamadım doğumum 11 şubata denk geliyo ama bu gidişimde 31 ocağa çekti aklım karıştı bende özelee gidicem cinsiyet için bakalım ordaki ne diyicek seni okuyunca şimdi merak ettim bende:18::18::18:

canım hiç ama hiç korkma
benım de son adet tarıhim 29 nisandı ama ben de bir hafta kadar geç yumurtladım
ilk kontrolde mayıs ayından saymıştık ultrasonda küçük çıkmıştı bebğim
doğumda 15 şubat dendi
sonra bebğim arayı kapattı şuan adet günümle tam uyumlu ve doğum 3 şubat kısmetse
hiç korkma bu çok normal bir durum
sağlıkla kucağına al inşallah
hepimmiz

aminnn kızlar çok teşekkür ederim inşallah sağlıkla,kolaylıkla bebeklerimizi alırız kucağımza. ben öze hastaneye gittim ama inanın hiç memnun kalmadım ne muhtemel doğum tarihi nede tam olarak gelişimi ile ilgili bişey söylemedi. geç yumurtlama da bebeğin gelişimi de geriden gelir diye okuyorum heryerde ama bişey demedi bilemedim:26::26::26:
şimdi bebeği 27 hazirana göre değilde 2 hafta sonrasına göre mi düşünmeliyim ben? birde çokta ilgilenmedi cinsiyeti sorduğumda pekte ciddiye almadı göremedim böyle durumlarda kız diyoruz dedi. öyle midir sizce? ilk bebeğim ikisi de bizi çok mutlu eder ama meraktan çatlamak üzereyim ben

canım geç döllenme çok normal bir durum
bak benım bebeğim sata uygun hale geldi
ve doktorum asla gelişi geri gibi bir şey demedi
bazı doktorlar moral bozmayı çok seviyorlar
göremedim böyle durumlarda kız diyoruz diye bir şey olur mu töbe töbeeee
göremediysen göremedim dersin kapatırsın konuyu
benım doktorum12+3 te erkek dedi ama emin olmaylalım yine de,erken bir hafta dedi
ama bebeğim erkek doğru söyledi yani

canım bence sen kız üzerinde durma genelde göstermiyosa kız derlerki benim kardşeimde 8 ayına kadar göstermedi kız oldu ama banada bu zamana kadar tam göstermiyo büyük ihtimalle kız dedi şimdi erkek diyoo bence sabret kesinleşşin kız dese beklee 5-6. ayına kadarrr değişebiliyo tam emin olmadan diyebiliyolarr birde ilgilenmemiş güvenme derim birde doktorunu değştir bence sonuna kadar bu şekilde güvenemzsinki hamileik ve doğum bu kolay değil doktorun güvn vermesi çok iyi oluıyo bencee

içim rahatladı kızlar yaa demekki normal bi durum bu. sağlıklı dedi inş öyledir zamanla normal sürecine girer. kesinlikle değiştireceğim zaten doktoru. güya özel hastaneye gidiyorum 5 dakika da sepetliyor beni. 4 boyutlu ultrason olan diğer özel hastaneye gidicem bayramdan sonra 16. haftamız bitmiş olacak o zaman cinsiyet belli olur belki. hayırlı evlat olsun inş yavrularımız gerisi önemli değil. sonsuz teşekkürler

amin canım
sen sıkma canını
bu arada benım oğlumun adı kısmetse Mehmet Tuna olacak ve biz ona METU diyoruzz

aa ne güzel olmuş öyle. eşimin ismi mehmet benimde tuğba ordan metu olmuştu sağlıkla gelsin inş bebişin, bebişlerimiz..

korkma canım ciddi birşey değil öyle oynamalr oluyomuş ama benimde aklıma takılan geç döllenme değilsee işte doğum tarihindeki oynamalr hayırlısı hakkımızda sen doktorunu değiştir içinde rahat edicektir merak etmee kendiene bebeğğinede ii bak strese sokma annesi Allaha emanet yavrularımızzz

canımmm çok sağol aminnn inşallah sağlıkla gelsin evlatlarımız. İnşallah problem yoktur hiç. sen kaçıncı haftadasın cinsiyeti belli mi?

canımmm çok sağol aminnn inşallah sağlıkla gelsin evlatlarımız. İnşallah problem yoktur hiç. sen kaçıncı haftadasın cinsiyeti belli mi?

ne demek canımm benim rahatlabildiysem snei ne mutlu bana bende 23. haftamdayım cinsiyeti 10 gün öncesine kadar kız dedi şimdi erkek dei benimd ekalım çorba oldu o yüzden özele gidicem o ne der bakalım hayırlısı hakkımızdaaa

aaa 23. haftaya kadar netleşmiyor demekki durum. aslında 16. haftadan sonra kesinleşir diye okuyorum ama. ben bu ara çok taktım bunu kafama. aslında farketmez diyorum hep ama ne bileyim çok merak ediyorum belirtiler vs herşeyi okudum nette. sence belirtiler güvenilir midir? yada sen en baştan beri ne hissediyordun canımmm cinsiyetini??

aslında netleşmesi lazım ama olmadı canım pipi göstermiyo dedi 5. ayıma kadarr sonra erkekddei sonra başka doktor kordonu olabilir dedi bende birkezde özel gideyim dedim ama ondanda emin olamam sanırım şüphe kalırr canım aslındaa belirtiler çoğu kişilerde tutmuştur bende inanırım ama yinede insan kesin emin olamıyor meselaa ben olduğu günden kız dedim öyle hissettim halada kız hissi varr ama bellide olmaz beni gören herkes gennilemişşin kalçaların falan karnın yayık derler kız bu derler hiç tatlı yemem ama bu belirtilerde oluğpda erkek doğuran vamdır bilemiyorum sen ne hissediyosun

inşallah gönlüne göre sağlıklı, hayırlı olsun canım. ben bişey hissedemiyorum ya normalde de kalçadan kilo almam üstten alırım hep şimdiye kadar kilo almadım zaten ben o yüzden tahminde edemiyorum. birkaç arkadaşımın kızı oldu heralde benimde kızım olacak diyordum başlarda şimdi de erkek geçiyor içimden hamd olsun baştan beri pek bulantım falan olmadı tuzlu ekşi çok yiyorum bu belirtiler erkek diye okudum nette ama emin olamıyorum keşke net bişey olsa. sağlıklı olsunda hiç farketmez.

sağolasın canım Allah razı olsunn rabbim cümlemizin bebeklerini sağlıklıhayırlı nasip etsinn fark etmiyo tabilki ama tatlı da heyecanı bu meraklar olsun belli olurr er yada geç yeterki sağlıklı olsunlarrr canım ben çıkıyorum tanıştığma mennun oldum gelirim ben arasıra sende benim topiğime gel istersen hamileik yolunda birlikte ilerleryelim kızlar topiğimin adı merak ederim ben şimdi senin cinsiyetidee hayırlı geceler görüşmek üzere Allaha emanet olun

hayırlı geceler canım bende çok memnun oldum görüşelim inşallah mutlaka bende gelirim topiğine.sende Allaha emanet ol.

selammm kızlar ben geldm kmse yok bnde hamilelikle ilgili nette bulduğum biligiler paylaşıyım

ANNE OLUNCA HAYATINIZDA OLAN 24 DEĞİŞİKLİK :)

Acaba anne olunca insanın hayatınızda neler değişiyor? Şüphesiz ki cevabınız ”çok şey” olacaktır. İşte, bu ”çokları” maddelendirildi veee o uzun liste

1) Artık çiçek koklamamaya başlarsınız. Bunun yerine bebeğinizi koklamaya başlarsınız,
2) Hiçbir şeyden korkmadığınızı düşündüğünüz anda yepyeni korkuların sahibi olmaya başlarsınız,
3) Nihayet kendi vücudunuza saygı göstermeye başlarsınız,
4) Anne-babanıza daha fazla saygı göstermeye başlarsınız,
5) Bebeğinizin ağrılarının, sizin kendi ağrılarınızdan daha yaralayıcı olduğunu hissedersiniz,
6) Kalbinizin daha kolay kırıldığını görmeye başlarsınız,
7) Hayatınızın yeni anlamını günde ”bir milyon kez” düşündüğünüz olur,
8 ) Her yeni günün size yeni bir sürpriz getirebileceğini görürsünüz,
9) Aynaya bakarken kendinize değil de, kucağınızdaki mucizeye baktığınızı farkedersiniz,
10) Sabahın erken saatleri olduğunu da keşfedersiniz(!),
11) İşlere nasıl yetiştiğinize kendiniz dahi şaşırıp kalırsınız,
12) Cumartesi akşamı saat 21.00′de de uykuya dalınabileceğini öğrenirsiniz,
13) İşlerinizi saate göre değil, bebeğinizin programına göre ayarlamaya başlarsınız,
14) İşe geç kalacağınızı bilseniz de küçücük bir öpücük için zaman harcarsınız,
15) Dünyayı değiştirme istekliliğinizdeki güce, inanamazsınız,
16) Göğüslerinizin asıl anlamının ne olduğunu en sonunda anlarsınız,
17) Çocuğunuza baktıkça ”ne büyük iş başarıyorum, Allahım” diye haykırmak istersiniz,
18) Bebeğinize daha iyi bakmak için kendinize daha iyi baktığınızı görürsünüz (Emziren annelerin kocaman bir helva tabakasını mideye bir seferde indirmeleri gibi!)
19) Sorumluluklarınızın artışına şaşırırsınız,
20) Günlerce uykusuz da yaşayabildiğinizi öğrenirsiniz,
21) Her şeye bir de çocukların gözüyle bakmaya başlarsınız, örneğin balonların ne kadar eğlenceli olabileceğini yeniden anlarsınız,
22) Çocuğunuz, göğsünüzde uyuyunca çift değil, tek bir yürek sesi duyarsınız,
23) İçgüdünün ne olduğunu anlarsınız,
24) Sevginin aslında sınırı olmadığını öğrenirsiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…