• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece 3te calisan makine!!

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Nefret ediyorum görgüsüz insanlardan. Gece 1de süpürge açan üst komşu şimdide 3te çamaşır makinesi çalıştırıyor.
Toplu yerlerde kaldım.pansiyon yurt vs. Belirli kurallar vardı akşam 10dan sonra makine süpürge calistiramazdiniz. Genel kabul görmüş kural budur. Apartman icin de bana gore gec saatte bujlarin calismamasi gerekir.Ben akşam 10dan sonra arkadaşımı bile aramam çünkü zorunlu olmadıkça acil olmadıkça aranmaz o saatte insan. Ama iş yerimdeki müdür aciliyeti
yokken gece 12 30 da gruptan duyuru yapıyor
Eski çalıştığım yerde mesai saati dışında is gruplarında paylaşım yapılmazdi kural oydu.
İnsanlar niye bu kadar düşüncesiz......

Her daim yaşam alanımızda hayatımızda düşüncesiz insanlar da olacak. Bence çözüm getirecek birşey varsa o da susmamaktır. Rahatsız olduğunuz konuları çekinmeden dile getirin çünkü söylemeyince bazı insanlar anlamıyor. Bir de söyleyip de anlatamadığın bir insanlar versiyonu var. Dilerim onlarla muhatap olmak zorunda kalmazsınız.

Sadece kendimizi,kendi önceliklerimizi,kendi isteklerimizi düşünen bir toplum olalı çok oldu malesef..
Empatiden yoksunuz eleştiriye geldik mi ama mangalda kül bırakmayız malesef..
Uygun bir dille konuşun. Bu saatte oyle çamaşır makinası çalıştırılmaz.

o görgüsüzde bi tane bende var. kafasini suya sokup cikarmak istiyorum. saat kac olmus gelmis odada birsey ayarliyor. dirt dirt ses cikario. yaaa gündüz aklin nerde millet ya duyarsa. bisi olmazmis. sirf kavga cikmasin diye cvp vermedim

Nefret ediyorum görgüsüz insanlardan. Gece 1de süpürge açan üst komşu şimdide 3te çamaşır makinesi çalıştırıyor.
Toplu yerlerde kaldım.pansiyon yurt vs. Belirli kurallar vardı akşam 10dan sonra makine süpürge calistiramazdiniz. Genel kabul görmüş kural budur. Apartman icin de bana gore gec saatte bujlarin calismamasi gerekir.Ben akşam 10dan sonra arkadaşımı bile aramam çünkü zorunlu olmadıkça acil olmadıkça aranmaz o saatte insan. Ama iş yerimdeki müdür aciliyeti
Eski çalıştığım yerde mesai saati dışında is gruplarında paylaşım yapılmazdi kural oydu.
O yine iyi. Eski apt .da sabah 8 de matkapla iş yapan komşum vrdi.. malesf aldığım evde de böyle çıktı alttaki kaidn 4-5 de çamaşır makinası çalıştırıyor .. yüksek sesle kavga yapar süpürge çalıştırır kimseyi de takmıyor yöneticiye söyledim.. ne yapsın kalabalıklar işlerini o saatte anca yetistiyordur dedi.

!! Ne yapacağım ben de bilmiyorum . Benim makina odam en üst katta evim dublex ve yanımda sağımda solumda kimse yok o odanın ona rağmen çalıştırmiyorum 10 dan sonra falan makina

Bız ev sahıbıydık.altımızda kıracımız otururdu.babam kızardı bıxe kapıları sert kapatmayın derdi . tv sesini actırmazdı aksamları. Makıen falan zaten calısmazdı evde. Simdi ben kıracıyım ama ustu dekı aynı bu ornektekı gibi gece elektrık supurgesı calıstırıyor.cocugu yurutecte kafamızı sisiriyoe.senın de olunca gorursun dedi. Halılı yerdr gezsın cocugun banane yanı sast gece ıkı vekmek zorunda kalıyoruz. Insanlsrın cogu gorgusuz kaba anlayıssız oldu.

Sizi rahatsız eden ses onu nasıl etmiyor hayret. Benim çamaşır makinemle eletrik süpürgem sessiz ona güvenerek istediğim saatte çalıştırıyorum da sizin üsteki neyin kafasında acaba saat 3 de bir de
Eski üst katımdaki pislik ev hanımı olmasına rağmen gece 12 de ev süpürür, 1-2 gibi makine çalıştırırdı. Balkondan tepemize halı silkeler, şarıl şarıl balkon trabzanı yıkardı. İyilikle dedik olmadı kocasına dedik olmadı kavga ettik yine olmadı. Taşındı defolup gitti çok şükür şimdi başka yerde milletin başına bela oluyordur nalet kadın

E insanlar böyle işte... Gece 10.30’da 11’de hocam çocuk ağlıyor diye arayan veliler var :) başkalarının hayatlarını önemsemiyorlar. Saygı duymuyorlar...

Bir konu vardı GelenKutusu GelenKutusu senin miydi yanlış mı hatırladım bilemedim

Gece mesaj atmış sabah 6 da cevap yazmış birisine diye adamın çok hatalı olduğunu düşünmüştük

Tüm kk ne var canım istediği saatte mesaj atar watsap yazar sonra bakarsın o zaman uyuyorsan dedi

Hatta ne olacak uyanacak mısın bile dediler

Bizim apartmanda da gece sabaha karşı vs makina çalışıyor sordum ben duyuyorum sen nasıl uyanmıyorsun diye

Ben atıp yatıyorum sıkmaya geçene kadar uyumuş oluyorum dedi elektrik tasarruflu oluyormuş vs

Bazen ben de bulaşık makinası çalıştırıyorum gece, o sessiz ama su boşaltma sesi gidiyordur belki de ama kimse bir şey demedi

Kibarca söylemek lazım diyeceğim gece ev süpüren pek takmaz gibi

Şu virüs zamanı kimseye ses etmeyin. Ne kadar temizlik o kadar iyi. Benim makine günde 3 - 4 kere çalışıyor bu aralar. Napalım mecbur.

Gece tarifesinde elektrik daha ucuz çünkü. İnsanlar bütçelerini düşünüyorlar. Yatarken banyonun kapısını kapalı tutarsanız rahatsız edecek derece ses gelmez.

Allah kimseye cahil gorgusuz anlayissiz komsu vermesin.ust katimda duran insan kişisi beni hayattan soguttu.konustum kavga ettim ne yaptiysam anlamadi.allaha havale ettim sabir cekiyorum

Bir konu vardı @GelenKutusu senin miydi yanlış mı hatırladım bilemedim

Gece mesaj atmış sabah 6 da cevap yazmış birisine diye adamın çok hatalı olduğunu düşünmüştük

Tüm kk ne var canım istediği saatte mesaj atar watsap yazar sonra bakarsın o zaman uyuyorsan dedi

Hatta ne olacak uyanacak mısın bile dediler
Evet doğru hatırlamışsın.

konu sahibine önerim, komşular konusunda yok. Çünkü bende var bir tane. Kurutma makinesi sesi gece 1’de evimde. Apartman toplantısında söylemek lazım belki. Ya da yöneticiye.

İş grupları bizde de var. Bazıları sessizde. Acil şeylerin yazıldığı bir grup var sadece o sessizde değil. Ama telefonumun “rahatsız etme” özelliği var, gece 10:30’dan sonra kendini aktifleştiriyor. Bildirim gelse de telefon elimde değilse sesi çıkmıyor, titreşmiyor. Arayan olursa çalmıyor. 3 dk içinde tekrar ararsa o zaman çalıyor. Ya da acil aramalar listeme kaydettiğim kişiler var (annem, kardeşim, erkek arkadaşım) onlar ararsa çalıyor. Aksi takdirde sabah görüyorum bildirimleri. Ya da uyanıksam ve telefonu elime alırsam...
Mesajı atan cevap alamazsa arar zaten üst üste.
Tabi bunlar geçici çözümler. Kalıcı çözüm Cem Yılmaz’ın dediği: Eğitim şart :)

Gece 1de uyuduğum için bana ulaşamayan müdürüm ailemi ailemde arkadaşlarımı uyandırarak bana ulaşmıştı sabah yapılabilecek bir işe. (Hatta normalde kendi yapması gereken ama ben işi anladığım için yıllar içinde üzerime kalan iş yüzünden) iş arkadaşım gece 3te bilmem kaç tane mesaj göndererek mesaj sesine uyanırdım hiç alakam olmayan işleri yazardı o da.
Hey gidi günler.
Saygı kavramı çoktan yok oldu. Özellikle bununla ilgili iş yerlerinde apartmanlarda kurallar konuşulsa bile insanları içten güdümlemek lazım. Kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi bir başkasına yapma bu kadar.
Öğrenciyken arkadaşlarımla kaldım çalışırken kaldım. Bir çok insan saygılı iken bazen pürüzler oluyor. Bir arkadaş asla kapı gıcırtısı bile istemezdi çalışırken uyurken ama ben uyurken maç izlediği ve höykürdüğü seslerle uyanıp bağırdığımı hatırlıyorum sonra uyku sersemi olunca bir daha ne o yaptı bende içimdekileri sayıp uyudum. Şimdilerde de yakın arkadaşlarımdandır bir de

Allah sabır versin demeye geldim, benim de üst komsum israrla gece yarisi-sabaha karşı arası bi yerlerde acar çamaşır makinesini. Hali çırpar deli gibi kapı pencere açık... defalarca uyardım artık kötü olmak istemiyorum kötü insanlar değiller aslında ama, canıma yermek üzere benim de...

Back
X