Bebek Beslenmesi Gece beslenmesi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Doktorum ve sağlık ocağındaki ebeler hemşireler bana 6. Ayda bir bebeğin gece beslenmesi kesilebilir dedi
Tabii her Bebek farklı kimi Bebek gece beslenmek istiyorsa zorlamamak lazım
Uyuyan bebeği uyandırmak mantıksız bana göre yemek yemeye ihtiyacı olan bebiş uyanır zaten
Kısacası 6 Aydan sonra uyuyorsa Bebek uyandırıp beslenmesine gerek yoktur
Bebeğin uykuya da ihtiyacı vardır uyuyarak büyür :)
Doktorlarin da ne dedigi belli degil. Bana da doktorum 9 aya kadar geceleri mutlaka 3 saatte bir emzirmemi. Cunku buyume hormonlarinin gece daha cok salgilandigini. Bu salgilanma sirasinda Beslenmenin buyumeyi olumlu etkiledigini soylemisti. Bir de gece sutu gunduz sutunden daha faydaliymis. Uykunun buyume uzerinde ki etkisini katlamis oluyoruz yani. Olumsuz etkilemiyoruz.
Saglik ocaginda da ozellikle kalkmasa bile alip emzirmemi soylediler.

Bebegi beslemek icin zorla uyandirmayacak kadar vicdanimiz var elbet bizimde. Uykuda kucagina alip emzirip koyunca giki bile cikmaz kimisinin.
Asil mantiksiz olan 6 aylik cocugun ac uyandigi halde karnini doyurmamaktir bana gore

Doktorlarin da ne dedigi belli degil. Bana da doktorum 9 aya kadar geceleri mutlaka 3 saatte bir emzirmemi. Cunku buyume hormonlarinin gece daha cok salgilandigini. Bu salgilanma sirasinda Beslenmenin buyumeyi olumlu etkiledigini soylemisti. Bir de gece sutu gunduz sutunden daha faydaliymis. Uykunun buyume uzerinde ki etkisini katlamis oluyoruz yani. Olumsuz etkilemiyoruz.

Bebegi beslemek icin zorla uyandirmayacak kadar vicdanimiz var elbet bizimde. Uykuda kucagina alip emzirip koyunca giki bile cikmaz kimisinin.
Asil mantiksiz olan 6 aylik cocugun ac uyandigi halde karnini doyurmamaktir bana gore
Yok artık 9 aya kadar 3 saatte bir uyandırmak saçma
6 aya kadar 3 saatte bir uyandırıp emziriyordum bende
Her doktor farklı konuşuyor sanırım. Ama ben 34 yıllık doktoruma güveniyorum sağlık ocağındakilerde aynı şeyi söylemezdi diye düşünüyorum mantıksız olsa :cool:
Hem merak etme vicdansız değiliz 7 buçuk aylık kızım ara sıra uyanınca yat kız sen 6 ayı geçtin gece memesi Yok demiyorum aç bırakmıyorum emziriyorum :KK70:

Ve şunu unutma emziren annenin de uyumaya ihtiyacı vardır uyku süt yapar.
9 ay boyunca emziren annenin 3 saate bir uyandığını düşünemiyorum
Zaten ek gıdaya geçmiş Bebek uyanmıyorsa emzirme ne zorun var kendinle yahu yat uyu
Sürekli uyanıp uyanmakta strestir anne için :)

Yok artık 9 aya kadar 3 saatte bir uyandırmak saçma
6 aya kadar 3 saatte bir uyandırıp emziriyordum bende
Her doktor farklı konuşuyor sanırım. Ama ben 34 yıllık doktoruma güveniyorum sağlık ocağındakilerde aynı şeyi söylemezdi diye düşünüyorum mantıksız olsa :cool:
Hem merak etme vicdansız değiliz 7 buçuk aylık kızım ara sıra uyanınca yat kız sen 6 ayı geçtin gece memesi Yok demiyorum aç bırakmıyorum emziriyorum :KK70:
Bizde doktora sorduk mahalle bakkalina degil tabi ki. :)
Kim neye inaniyorsa neyi dogru buluyorsa onu yapar.
Elbette ki kimsenin bebegini bilerek ac birakmayacagini biliyorum. Gece zorla uyandiriyormuşuz gibi bir cumle kurarsaniz alacaginiz cevapta ayni mantikta olur. Bizdeistemeyen bebege zorla veriyo degiliz heralde.
Empati kurun istedim biraz. Bi kadin anneligi uzerinden elestiri yaparken daha dikkatli olmak lazim. Bakin karsi bir cumle yazinca nasil savunmaya gectiniz hemen. Azicik empati.

Bizde doktora sorduk mahalle bakkalina degil tabi ki. :)
Kim neye inaniyorsa neyi dogru buluyorsa onu yapar.
Elbette ki kimsenin bebegini bilerek ac birakmayacagini biliyorum. Gece zorla uyandiriyormuşuz gibi bir cumle kurarsaniz alacaginiz cevapta ayni mantikta olur. Bizdeistemeyen bebege zorla veriyo degiliz heralde.
Empati kurun istedim biraz. Bi kadin anneligi uzerinden elestiri yaparken daha dikkatli olmak lazim. Bakin karsi bir cumle yazinca nasil savunmaya gectiniz hemen. Azicik empati.
Allah allah
Ben sana bebeğini zorla uyandırmışsın emzirmişsin tüh vicdansız kadın mı demişim ?
Hiç hatırlamıyorum
Senin anneliğine de laf ettiğimi hatırlamıyorum
Uslübüm yumuşaktır kimseye kötü birşey yazmam dostane bir insanımdır bilgi alışverişi yapmak için yazdım sana ama sen yanlış anladın savunmaya geçtin ve sert konuştun
Bende şaşırdım o yüzden
Neyse mesajımı tekrar oku istersen

Ve şunu unutma emziren annenin de uyumaya ihtiyacı vardır uyku süt yapar.
9 ay boyunca emziren annenin 3 saate bir uyandığını düşünemiyorum
Zaten ek gıdaya geçmiş Bebek uyanmıyorsa emzirme ne zorun var kendinle yahu yat uyu
Sürekli uyanıp uyanmakta strestir anne için :)
Anne sutunu en cok etkileywn seyin psikoloji olduguna inaniyorum. Hic bir zaman uykuya duskun olmadim.Gunde 4-5 saatlik uyku bana hep yetmistir. Bu donemde de yetti. Sutumu olumsuz etkileyecek olsaydi 27 ay boyunca dolu dolu dolasmazdim ve Biraktirma sonrasinda da kesmek icin o kadar ugrasmazdim heralde.

Allah allah
Ben sana bebeğini zorla uyandırmışsın emzirmişsin tüh vicdansız kadın mı demişim ?
Hiç hatırlamıyorum
Senin anneliğine de laf ettiğimi hatırlamıyorum
Uslübüm yumuşaktır kimseye kötü birşey yazmam dostane bir insanımdır bilgi alışverişi yapmak için yazdım sana ama sen yanlış anladın savunmaya geçtin ve sert konuştun
Bende şaşırdım o yüzden
Neyse mesajımı tekrar oku istersen
Oyle yazdiniz demedim zaten. Uyuyan bebegi uyandirmak mantiksiz demediniz mi ? Zorla uyandirmayacak kadar aklimiz var sukur.
Neyse kisura bakmayin kizim hasta gerginim ates nobetindeyim yanlis anlamis abartmis olabilirim

Anne sutunu en cok etkileywn seyin psikoloji olduguna inaniyorum. Hic bir zaman uykuya duskun olmadim.Gunde 4-5 saatlik uyku bana hep yetmistir. Bu donemde de yetti. Sutumu olumsuz etkileyecek olsaydi 27 ay boyunca dolu dolu dolasmazdim ve Biraktirma sonrasinda da kesmek icin o kadar ugrasmazdim heralde.
Uykusuzluk stresi beraberinde getirir
Herkesin yapısı farklı ben 8 saat deliksiz uyuyamazsam kendimi stresli ve yorgun hissederim
Çoğu kişide de var
8 saat uykunu almak psikolojini düzeltir stresi azaltır anne sütünü de olumlu etkiler
Yani yemek, içmek kadar uyumakta süt yapar kısaca
Bu yüzden anne için önemli bir faktör uyuyan bebişi 6 Aydan sonra 3 saatte bir uyandırıp kendini yormaya gerek yoktur bebeğin ihtiyacı yoktur çünkü
İhtiyacı olduğu zaman uyanır zaten

Oyle yazdiniz demedim zaten. Uyuyan bebegi uyandirmak mantiksiz demediniz mi ? Zorla uyandirmayacak kadar aklimiz var sukur.
Neyse kisura bakmayin kizim hasta gerginim ates nobetindeyim yanlis anlamis abartmis olabilirim
Uyuyan bebeği uyandırmak derken emzirmeye kalkmak demek istemiştim canım yanlış cümle kullandım herhalde bende biliyorum emzirince bebeğin uyanmayacağını ama kendine eziyet demek istedim
Geçmiş olsun neyi var bebişin

Uyuyan bebeği uyandırmak derken emzirmeye kalkmak demek istemiştim canım yanlış cümle kullandım herhalde bende biliyorum emzirince bebeğin uyanmayacağını ama kendine eziyet demek istedim
Geçmiş olsun neyi var bebişin
Istesemde 8 saat uyuyamam ben. Bi iki saat fazla uyusam bas agrisiyla kalkarim. Bunye meselesi sanirim.
Grip dermansiz derdimiz yok sukur ama ates cok yukselince telas basiyo haliyle.
Doktorlara da zerre guvenim kalmadi zaten. Birinin a dedigine biri b der. Biri bi ilac verir digeri onu verme sakin bunu ver der. Verdigine bakarim icinde 4 yasin altina kullanmayin yazar vs

Back
X