Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
pımpığın annesi
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaslar 8 aylık bır oglum var...dr gece beslenmesını kesmemı onerdı ama kıyamıyorum...gece uyandıgında emzırmeden uyumuyor ayrıca...nasıl alıstı sızınkıler...kendılıgınden mı sız mı zorladınız...ayrıca kac aylıklardı...cvplar ıcın tesekkurler
benim oğlumda yaklaşık 8 aylıkken gece kalmasını bıraktı ama ben bişi yapmadım kendiliğinden kesti.doktor bebekler 6 saat bişi yemeden durabilir kalkıyosa ver demişti.ama alışırlarsa da büyüselerde kalkıyolar.benim arkadaşımın kızı 5 yaşında hala gece kalkıp süt içiyo.acıktığından değil tabi alıştığı için.o yüzden biraz daha idare et sonra yavaş yavaş kesebilirsin.her akşam azalt verdiğin miktarı.uyandığı zaman ayağında sallıyorsan öle uyutabilirsin. ya da kucağında sallayabilirsin.
pamuk şekerlerim....
Kayıtlı Üye
gece kalmadığı zaman en son kaçta yedirmiş oluyosunuz...ben saat 8-9 arası muhallebi veriyorum...sonra 12-1 arası biberon maması veriyorum..bazen hiç almıyo..acıkmıyo olabilir mi...sabaha karşımı versem...sabah 6 gibi bi daha veriyorum...en fazla 5 saat aç kalıyo..dün gece hiç yemedi tam 12 saat aç kaldı...
kızlar benim oğlum daha 10 günlük..ben gece 2 saatte bir onu uyandırarark emziriyorum..ama bazen çok zor uyanıyor...acaba bu uyandırma işini ne zamana kadar yapacağım?
benım kızım 1 yaşına girdi.gece sürekli emmek için uyanıyor..cok sinir bozucu olmaya başladı artık..keşke bıraktırabilsem..ama nasıl?
gece kalmadığı zaman en son kaçta yedirmiş oluyosunuz...ben saat 8-9 arası muhallebi veriyorum...sonra 12-1 arası biberon maması veriyorum..bazen hiç almıyo..acıkmıyo olabilir mi...sabaha karşımı versem...sabah 6 gibi bi daha veriyorum...en fazla 5 saat aç kalıyo..dün gece hiç yemedi tam 12 saat aç kaldı...
benimkide 8-9 gibi sütünü içip yatıyo.bi daha sabaha kadar kalkmıyo.kaç aylık senin bebişin?8-9daki muhallebiden sonra 12-1de mama bence sık.küçükse olur tabi de o kadar kısa aralığa gerek yok bence.acıkmadığı için almıyodur bence de.zaten neden gecede 2 kere yediriyorsunki.12-1 yerine 2-3 gibi yemesi daha mantıklı sabaha kadar da yeter ona o mama.uyanmıyorsa sen zorla uyandırma zaten.acıkırsa o kalkar.normalde biz gece kalkıp yemek yiyormuyuz.onlarda öle bebeklik dönemleri geçtikten sonra bence bıraktırılmalı gece kalkmaları.aç kalmazlar merak etme.ama bebekken ayrı tabi.
kızlar benim oğlum daha 10 günlük..ben gece 2 saatte bir onu uyandırarark emziriyorum..ama bazen çok zor uyanıyor...acaba bu uyandırma işini ne zamana kadar yapacağım?
bence uyandırma acıkınca o uyanır kendiliğinden.hiç açlıktan bişey olan bebek gördünüzmü?bırak o seni yönlendirsin acıkınca zaten ortalığı kaldırır ayağa.hayırlı olsun bebişin güle güle sağlıkla büyüt

mis kokulumm...
Kayıtlı Üye
10 günlük bebeğiniz eğer çok dalgın uyuyorsa sarılılığına baktırmanızı tavsiye ederimm.
mis kokulumm...
Kayıtlı Üye
benim oğlan 1 yaşını geçti ama hala gece süt içmek için uyanır

( eskiden 7-8 kere uyanırdı şimdi 1-2 kere şükrediyoruz.dün gece mesela 2 kere süt içti.alışmış artık galiba bilmiyorum ne zaman bırakcak.ben baykuş oldum artık
mis kokulumm...
Kayıtlı Üye
geçen gün tv de bi doktor bebeklerin büyükler gibi davranmasını beklemek saçmalık diyodu.eğer bi bebek gece kalkıyorsa buna ihtiyacı olduğu içinmiş ve vermek gerekmiş.bu yaşlardaki bebekler öyle kesintisiz 6-8 saat uyuyamazlar dedi.biz de her ay kontorole gideriz doktorada soruyosum istediği sürece vereceksin diyo.
canım bana da doğum yaptğım yerdeki hemşireler söyledi..acıktığını anlamaz daha dedi.bazen çok zor uyanıyor. e uyanınca da uymuyor haliyle........bir de her emzirmeden sonra gazını çıkartıyor musunuz?bazen emzirirken uyyakalıyor.ben gazını çıkartırken uyanıyor...sonra tekrar meme istiyor...bu kızır döngü böyle sürüp gidior.....
1 aylık olana kadar 2-3 saati geçmesin demişti doktorum uyandırmaya devam et. Sonra da 5-6 saat uyanmazsa yine uyandır demişti.
pamuk şekerlerim....
Kayıtlı Üye
benimkide 8-9 gibi sütünü içip yatıyo.bi daha sabaha kadar kalkmıyo.kaç aylık senin bebişin?8-9daki muhallebiden sonra 12-1de mama bence sık.küçükse olur tabi de o kadar kısa aralığa gerek yok bence.acıkmadığı için almıyodur bence de.zaten neden gecede 2 kere yediriyorsunki.12-1 yerine 2-3 gibi yemesi daha mantıklı sabaha kadar da yeter ona o mama.uyanmıyorsa sen zorla uyandırma zaten.acıkırsa o kalkar.normalde biz gece kalkıp yemek yiyormuyuz.onlarda öle bebeklik dönemleri geçtikten sonra bence bıraktırılmalı gece kalkmaları.aç kalmazlar merak etme.ama bebekken ayrı tabi.
oğlum 7 aylık...dr gece12 ile sabah 6 arası bişey verme artık dedi...onun için 12-1 gibi açsa veriim diyorum..yoksa saat 2-3 gibi uyanır ister...gece kalkmaya alışır dedi dr...valla ne bileyim yaa...aslında ne zaman uyanırsa o zaman vermeli...
Annesinin Bitanesi DEFNE
Kayıtlı Üye
benim kızım 6 aylık. çok şükür düzen tutturuyoruz artık. ilk baslarda 3-4 gibi kalkardı. sonra 4-5 e kaydı. şimdi ise 6dan önce mama istemiyor. bazen 7yi bile görüyoruz. yatmadan 9-10 gibi besliyorum ve yatıyor. ama o kadar alışmışım ki gece sık sık kalkıyorum.. o uyanmazsa bile malum kontrol :))
kızlar benım oğlumda tam 8 aylık hiç dert etmeyin kendi düzenleri otomatik oluşuyor zaten benım oğlum son 1 haftadır sabha kadar uyuyo onlar şuan beyin geliştiriyorlar ve büyüme hormonlarıda gece çalışıyor bence siz rahatınıza bakmayın istedikçe verin zaten alışırsa demekki çocuk yapısı bu ..Bir süre sonra en ufak problemde kendinizi suçlarsınız vicdan azabından iyidir yesinler içsinler tosun gibi olsunlarr yeterki mutlu olsun onlar öpüyorum hepinizi sağlıcakla
pımpığın annesi
Kayıtlı Üye
tesekkur ederım cvplar ıcın...gece beslenmesını dr kesmemı soyledı...yoksa uyanmaktan sıkayetcı falan degılım...yesınde buyusun yeterkı ben 10 kere bıle kalkarım...dr tavsıyesı uzerıne kesen var mı
nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
doktorumuzun tavsiyesi üzerine 1 yadır gece sadece 2-3 gibi besliyorum..
akşam yaratke 19.30 gibi muhallebisini veriyorum..
20.00 de yatıyor ve gece 2-3 gibi devam sütünden veriyorum
sabahda 08.00 den önce bişey yemiyor istemiyor zaten......
7 ay 2 günlük oğlum gece beslenmesini kendi bıraktı ..bu güne kadarda zor getirdim desem yeridir..kaç biberon mama dökülmüştür kimbilir..en sonunda pes ettim kalkıyor azcık su içiyor ve geri uyuyor..suyun yerine gece çayı alıp vermeyi düşünüyorum..yanlız 21.30 gibi muhallebi veriyorum 22.00 de yatıyor..ses olmazsa veya terlemezse uyuyor ..ama 3 gecedir filan böyle..yeni başladı önceleri 2 biberonu zorla 4 saate bir kalıkınca veriyordum..sonra teke düşürdü şimdi hiç almıyor...
Konuyu hortlatayım çok zaman geçmiş ama soru aynı soru:) bizde 6aylık olduk gece çok sık uyanıyor ben artık her uyanıp ağladığında vermiyorum bağımlı oldu çünkü bu durumda beni çok yıpratıyor her seferinde emmiyo bile ama korkum şu ki hani tamamen bırakır mı gece ikiye çekmeyi düşünüyorum benzer sıkıntı yasayanlar buyrun