Tuvalet Eğitimi Gece cise kaldirmalimiyim???

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

zasa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
4.689
17
158
39
İstanbul
Merhaba anneler. Ben kızıma yaklaşık 2 hafta önce wc egitimi vermeye başladım şükür suan iyi alıştı gece sadece 1 kez kaldırıyorum, tamamen uyandırıyorum bilincinde oldun diye tuvalete götürüp CIs yaptırıyorum, çevredekiler kaldırma alisir diyorlar, nasıl yapicaz el kadar cocuk o kadar saat cisını tutarmiki?yardim edin bize lütfen fikirlerinizi tecrubelerinizi bekliyorum.

ben kaldırmıyorum.gece uyumadan 1,5 saat önce sıvı vermeyi kesiyorum.yatarken biraz su içiyor o kadar.o gün fazla sıvı almışsa kendisi kalkıyor zaten.öbür türlü gayet güzel tutuyor valla.bence uykusunu bölmeye gerek yok.

Ben hep 1 kez kaldırdım dün gece şarjım bitince alarm çalmamış sabah 8 de kalktım baktım yapmamış 9 a kadar kendimi yedim ve kaldırıp yaptırdım sanırım bu gecede uyandirmiyacagim. Bu arada Sagolun cevabınız icin bana cesaret verdiniz:)

merhaba ben henuz baslamadım tuvalet egıtımıne kızım 17 aylık yaza baslıyacagım ama merak ettıgım gece uyandırınca tekrar uykuya dalması zor olmuyor mu? benım kızım bı uyandımı cın gıbı oluyor sabaha kadar bır daha nasıl uyuturum bılemıyorum

Ben sabah karsı 6 da kaldırıyorum artık gece kaldırmıyorum ilk zamanlar tutma süresi kısaydı şimdi daha uzun tutuyor ksldirdigimdada zaten anne cismi yapicaz. Diye soruyor evet tatlım diyorum yapıyoruz ve tekrar yatıyor, bazen sıvı fazla alırsa gecede kaldırıyorum yatağına gidince devam ediyor uyumaya. Sanırım seninkide böyle olur.

ilk zamanlar bende 2 kez kaldırdım geceleri
ama sonrasında kendi kalkıp tuvalete gitmek istediğini söyledi

ben cvplıyım benımde 3 yasında oglum var bırakınca cısı gece gunduz bıraktık ama gece yattıktan1 sonra kaldırıyorum o bırdaha yapmıyo aradan uzun zaman gectı gece kaldırınca yapmamaya basladı suan artık kaldırmıyorum kendı bıraktı gelınce zaten kalkıyo zamanla bırakır

Tuvalet egitiminde 9.gunumuz ilk günler cok kötü gecti halılar koltuklar çarşaflar her yer batıyordu ilk gün oğlum rekor kırdı '1'kez tuvalete '6'kez yerlere etrafa yaptı. 2.gun '2'kez tuvalete 3.gun '3'kez tuvalete 4.gun salona gitmiş oynuyor beben bebekle ilgileniyom baktım kaka yapmış eline aliyo yere atıyor tabi kızdım ona
5.gun olayı çözdüm ne olursa olsun tuvalete yapmıyor ağlıyor inat. Ediyordu tuvalette. Şu mİnik kör sinekler var hadi işe de korkutalım onu diyorum ve yapıyor gece 2gibi bide sabah 6-7gibi kaldırıyorum yapıyor bugün uyuya kaldım saat
5te kalktım yine sirilsıklam değiştim tuvalete götürdüm yapmadı giydirdim uyudu
Hic söylemedi daha yapınca söylüyor cisim geldi diyo kiziyom olmuqyo seviyom olmuyo sinirlerrim harab oldu ne yapayım bilmem nasıl kendi söyler acaba bı fikri olan yardımcı olun bana. Da
Bu arada Enes. 27aylik

çok zor.. allah kolaylık versin.

biz, ödüllerle ve acayip abartılı sevinç gösterileriyle hallettik bu konuyu.
kaçanlara hiç kızmadık.
hatta, kaçan çişler için, kızım kendisi kızıyor kukuşuna. ''bi daha kaçırma kukuş, bak annemiz bize bez bağlar sonra'' şeklinde kendi kendine kızma yolu geliştirdi.

ben, kendi adıma, çocuğu gece kaldırmayı yanlış buldum.
çişi yoksa, güzel uykusunu bozmayı, uygun görmedim açıkçası.
uzmanlar ne derler, ne yaparlar.. bilemiyorum, hiç araştırmadım. kendim, kızım için, gece kaldırmamayı uygun buldum.

birkaç kere, gece çişi kaçtı. kaçmak falan değil, esmen şarıl şarıl yapmış olarak buldum.
ama sorun etmedim, uyandırmamaya devam ettim.

çünkü, o da gece kas kontrolünü yapmayı öğrendi zamanla. gece kaçanlar artık hemen hemen hiç kalmadı.
yatmadan önce çişini yaptırıyorum muhakkak.
sonra sabah sütü içi uyanıyor, saat 6 gibi... o zaman çiş yapıyor, süt içiyor, uykuya devam ediyor.

ama buna rağmen, bazen gece çişi geliyor, akşam saatlerinde çok su tükettiyse, gece çişi geliyor.
kendisi uyanıyor. gidip yapıyoruz. dönüp, uykuya devam ediyor.

ama gece tuvalete giderken, lamba açmıyorum. evimiz zaten çok zifiri karanlık değil allahtan. gece lambamız da var koridorda. banyoda, benim görebileceğim ve onun uyanmayacağı kadar bi aydınlık oluyor.
uyuyarak yapıyor çişini, hemen toparlayıp yatırıyorum.
tuvalet zaten temiz sürekli, gece kalkınca elini yıkamakla falan uğraşmıyorum açıkçası, o zaman uyanır ve uyuması zor olur.

Ben geceleri kaldirmadim hala da kaldirmiyorum. Neden derseniz kizima digdugundan itibaren gece alt degistirmedim.Boylelikle kizim geceleri yapmiyordu.bi yerde okymustum.kizimdan esas gece eminim Ben gunduzleri cok zorlandim AMA atlattuk cok şükür.bu arada kizim26 aylik suan.22 aylikta basladik...

Slm 3'ay öne yazmıştım yukarıdakileri
1.5 ay uğraştım ilk 2 hafta kötüydü ama sonra alıştık bayağı kolaylamıştık sonra bi gece tam eğildim beşiğe kaldırmak için belim tutuldu bayramdı . Fıtık oldum 2 aya fenalaştım felç durumuna geldim acil ameliyat oldum tabi Enes'i bezlediler annemle kaynanam baktı şimdi ben bakıyom

Bugün alt komşum geldi kendileri pedagok Enes bütün bezleri çöpe atalım aaa tuvalete gideceksin filan onla konuştuk bi sevinçle attık bezi 4 kez götürdüm hepsinde de çişini yaptı az önce uyandırdım yine yaptı uyudu burya kadar iyi ama
NASIl Kendi Söyliyecek bi fikri olan varnı

Lütfen önerilere ihtiyacım var

öncelikle çok çok geçmiş olsun, inşallah şimdi iyisinizfîr. Oğlunuza gelince bence 1 ay zaman tanımalısınız, uykuda da bezlemeyin ve kaldırmayın da.inşallah sorunsuz atlatırsınız..iyigunler.

annelerimiz bizi hiç gece kaldırmamış bende yatmadan bır saat once sıvı vermedım aksam 9 da yatıp sabah 7 de kalkıyo hemen tuvalete goturuyom yapıyo..bızde tuvalet egıtımımızın 6.gunu bıttı ama bır turlu kakasını lazımlıga yapmıyo ne yapacagımı bılmıyorum off ya sız ılk kakasını nasıl yaptırdınız

benim oğlum 24 aylık. bazı nedenlerden dolayı geç başlamak zorunda kaldık. şu anda 2 haftadır hiç bez bağlamadık, ama hala çişini söylemiyor. ben gece 11 de kaldırıp yatırıyorum bir de sabah 6 da. 11 de kaldırmazsam altına yapıyor. acaba birkaç kez bıraksam altına yapsa da bırakır mı o saatte yapmayı? ne kadar uğraşırım bilmiyorum. gündüz 3 4 saatte bir ben götürüyorum. nasıl yapsam da söylese acaba? yoksa sizlerde beklediniz mi diyene kadar. siz mi götürdünüz hep böyle?

benim oglımda ılk 2 hafta hıc soylemedı amaben hep abı olacaksın cısın varmı dıye sureklı hatırlattım..ama bırkere gece altına yapsın cunku cocuklar deney yapıyomus altıma yaparsam nasıl olur dıyomus o yuzden ben altınada yapsa kakada yapsa hıc kızmadım cısle elını yuzunu bıle yıkadıgı olduı hıc kızmadan ızah ettım.alllahıma cok sukur 27.gundeyız cısınıde kakasınıda soyluyo ama gece hıc kaldırmıyorum..cışı gelınce gece benı zorla kaldırıryo anne cıss kalk kalk dıye ...bız sanırım atlattık darısı dıger annelere

bence uykusunu bölme. bende çiş öğretiyorum. o uyuyunca bez bağlıyordum. dün unutmuşum bağlamayı ve hiç yapmamış gece maşallah.

Bayıldım kızışına. Bİzde kızalım oğlumunkine bundan sonra

33 aylık oğlum.Bir kaç ay önce denemelerimiz oldu öğrenemeyince yaza erteledik ve şimdi 6. günümüzdeyiz. Ben götürürsem tuvalete azar azar yapıyor. küçük ve büyük tuvaletin oraya yapılacağını üzerine yapılmayacağını biliyor. Gündüz iki saatlik uykusundan kuru kalkıyor Bizim sıkıntılarımız: Kendi geldiğini söylemiyor, hep ben götürüyorum ; gece bez bağlıyprum uyuttuktan sonra bezi ıslak kalkıyor; büyük tuvaletini tenhalarda kilotuna yapıyor. Bu durumlardan nasıl kurtulabilrim. Pes etmeyi düşünmüyorum. çünkü kaslar gelişmiş. Tutup bırakabiliyor tuvaletlerini. Konuştuklarımı da anlıyor, kendini ifade de edebiliyor.
Bu gece bağlamayı düşünmüyorum. Son iki gecedir kendi kendine uyanıyor. Bezli olmasına rağmen acaba çişi mi geliyor.

Geceleri ne yapabilirim. Gece ve gündüzü bir arada öğrense ne kdar güzel olur.

kızım 28 aylık bizim de 2 hafta oldu başlayalı. gündüz hiç sıkıntı yaşamadık. annem alıştırmaya başlamıştı kendi de söylüyor. benim sıkıntım geceleri bazen hiç yapmıyor bazen de sabaha kadar yatakta kuru yer bırakmıyor. yatmadan önce yaptırıyorum. gece kaldırmaya gittiğimde bir bakıyorum yapmış. ya da yaptıktan sonra anne çişim geldi buraya yaptım diyor. nasıl bir yol izleyeceğimi şaşırdım. tekrar beze mi dönsem diyorum. gece yapsa da kaldırmayın diyen arkadaşlar bu ne kadar devam edecek ki?

Bugün ilk defa klozette otururken önündeki leğende plastik hayvanlarını yıkarken büyük tuvaletini yaptı. Çok dasevindik. Şaşırdı bizim o kadar sevinmemize. Umarım devamı gelir. 10. günü bekliyormuş bunu yapmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…