Gece gece çok sıkıntılı bir durumla geldim...

_kybele_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2020
537
373
33
34
Bir arkadaşım ailesinden kaçıp (aşıro baskı vardı uzerınde ıntıhar etmesinden korkuyordum) doguda bir şehrin ilçesine yerleşmiş. 1 aydır oradaymış yeni iş bulmuş falan. Buna çok sevındım. Ama sorun su ki benden bir miktar maddi yardım istedi daha önce burda da konu açmıştım nişan vs. şu an elime 50 lira geçse uzerıne 50 lira koyup bişey alma modundayım. Kaldı ki üzerimde olsa kesin verebileceğim biri. İstediği miktar çok değil ama olmayınca olmuyor. Hastaneden saglık raporu ıstemısler ve ucretı az degılmıs. Bunu ücretsiz almasının bir yolu var mıdıır? Ben elime para geçerse yardım edeceğim (yeme içme için belediyeye de başvurmuş) ama şu an bende dediğim gibi destek çıkamıyorum
Bu konularda ne yapabılır ne yapabiliriz? Şu an aciliyeti saglık raporu bu arada ana saglıktan al dedım kabul etmemısler

Bir arkadaşım ailesinden kaçıp (aşıro baskı vardı uzerınde ıntıhar etmesinden korkuyordum) doguda bir şehrin ilçesine yerleşmiş. 1 aydır oradaymış yeni iş bulmuş falan. Buna çok sevındım. Ama sorun su ki benden bir miktar maddi yardım istedi daha önce burda da konu açmıştım nişan vs. şu an elime 50 lira geçse uzerıne 50 lira koyup bişey alma modundayım. Kaldı ki üzerimde olsa kesin verebileceğim biri. İstediği miktar çok değil ama olmayınca olmuyor. Hastaneden saglık raporu ıstemısler ve ucretı az degılmıs. Bunu ücretsiz almasının bir yolu var mıdıır? Ben elime para geçerse yardım edeceğim (yeme içme için belediyeye de başvurmuş) ama şu an bende dediğim gibi destek çıkamıyorum
Bu konularda ne yapabılır ne yapabiliriz? Şu an aciliyeti saglık raporu bu arada ana saglıktan al dedım kabul etmemısler
Benim bildiğim hiçbir hastane sağlık raporunu ücretsiz vermiyor ama sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonundan Ayrıca maddi yardım talep edebilir

Devlet hastanesinden alabilir sanırım ama eğitim araştırma olması şart mı emin değilim
Yok normal hastane olurmus. Zaten bulundugu yerde araştırma hastanesı oldugunu sanmıyorum. Akcıger fılmı gıbı seyler ıstemısler.

Bizde işe yeni giren personelden sağlık raporu istiyoruz. Mutfakta çalışacaksa ayriyetten hijyen belgesi. Anlaşmalı olduğumuz bir şirket var. İş yerine geliyorlar, kendileri yapıyorlar. Masrafı biz ödüyoruz.
Sağlık ocağından da alabilir bu raporu.

Bizde işe yeni giren personelden sağlık raporu istiyoruz. Mutfakta çalışacaksa ayriyetten hijyen belgesi. Anlaşmalı olduğumuz bir şirket var. İş yerine geliyorlar, kendileri yapıyorlar. Masrafı biz ödüyoruz.
Sağlık ocağından da alabilir bu raporu.
Aynı raporlar degil malesef. Saglık ocagından olanı kabul etmemişler. Ben kendim için direk ordan alıyorum ama onda akcıger fılmı falanda ıstemısler.

Nasıl yapıldıgı konusunda fıkrınız var mı?
Kişi kendisi başvuruyoruz ilçe kaymakamlığında bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına bu iki kurum ortak hareket eder başvuran kişinin herhangi bir sigorta girişi ve mal varlığına bakılır yoksulluk sınırında olduğu anlaşılırsa gıda yardımı yakacak ve maddi yardım yapılır

Etrafınızd yardım yapmak isteyen arkadaş,eş dost,akraba yada kendi anneniz babanız vs varsa durumu anlatıp bir miktar yardım yollayabilirsiniz.

Saglık raporunu devlet hastanesinden de alabilir..
Neden özele gitmiski parası yoksa:(

Heyet raporu istenmiş sanırım. Maalesef ücretsiz vermiyorlar devlet hastaneleri de. Ben 6 sene önde 200 lira vermiştim. İşe başlayacağı yerden avans falan istese rapor için? Durumunu anlatsın belki yardımcı olurlar.

Çalışmayanlar için , gss düzenli ödeniyorsa ücretsiz.
Yani kişinin herhangi bir sigortası yoksa ücretli.
Bunu hic anlamıyorm zaten.
Sgksı olmayana ücretsiz bakması gerekmiyor mu devletin?
Yani cok sacma.
Devletin tc kimlikli vatandasıyım ama sgkm yoksa kocamın üzerinden falan bakınıyorum.

Bunu hic anlamıyorm zaten.
Sgksı olmayana ücretsiz bakması gerekmiyor mu devletin?
Yani cok sacma.
Devletin tc kimlikli vatandasıyım ama sgkm yoksa kocamın üzerinden falan bakınıyorum.
Bildiğim kadarıyla Eşlerden biri çalışoyorsa, diğer eş ondan faydalanabiliyor ama ikisinde de sgk yoksa gss yaptırmak gerekiyor.

Back
X