Gece gece gelen temizlik perileri 🤷🏻‍♀️

_Elferay_

Umudunuzu yitirmeyin Allah var !
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
1.099
2.014
133
Bu saatte benim gibi çamaşır katlayıp, halı silmeyi düşünen var mı aceba

Hayırlı geceler hanımlar
Bugün kuzenime başka arkadaşlarımız akşam çayına geleceklerdi (aynı zamanda da eşlerimiz çok yakın arkadaş öncesinden). Beni ise erkenden arayıp yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi, erkenden gidip ikramlıkları yaptım, hazırladık, yedik, içtik, eve geldik ve hatta yattık.... Bu ana kadar herşey çok güzel... ya sonrası aklımdaki konuşmalar ???
Evim pis gibi bi hissiyata girdim ve ilk defa böyle bişey yaşıyorum. Asla uyuyamadım. Yatağımdan kalkıp oturma odasına geldim. Gece olmasa süpürge açıp, camları silmek geliyor içimden. Neyse kalktım asılı çamaşırlar vardı giderken asmıştım. Onları toplayıp katladım. Ütüyü kurdum ve halı silmeyi düşünüyorum. Çevrem tarafından hep temiz ve kıvrak olduğum söylenirken neden bir anda böyle bi hissiyata vardım anlamadım
Sizde de oluyor mu ara ara böyle, yoksa bende mi bi anormallik var ?

Ha birde dipnot geçeyim. Herkes bana çok temizlik yapıyorsun derken ben ise ciddi anlamda titiz bi insan olmak isterdim diyorum ki gerçekten de öyle yeterli bulmuyorum

Yok akşam temizliği bi başka oluyor Bazen gündüzleri sıcağın verdiği halsizlik ekstra yorulmana sebep oluyor. Mesela bugün iki katıda bitirdim temizlik videolarının tüyoları da ayrı mutlu ediyor beni nedense bitirdiğimde saat akşam 11 mi neydi o kadar rahatça uzanıyorum ki şuan annemi de yatmadan uyardım '' bir hafta bıraktığım gibi göreceğim buraları'' diye asdfg

Ayyyy bu yazıyı okurken neden içimde kelebekler uçuştu benim yaaa
Keşke yerinizde ben olsam, benimde içim içimi kemiriyor, sabah olsa da evi ayağa kaldırsam tertemiz etsem diye
Tertemiz evde uyumanın rahatlığı hiç bişeyde yok ya
Ama bir de şu var ki temizlemek bir ömürrrree kirletmekkkkkkk bir dakikaaaaaaaaaa

Bebekli evler genelde gece yapıyor zaten işini gucunu ben supurge acmak dısında bulasık camasır yıkarım. hatta makinelerimi gece 10 dan sonra daha az elektrik yakıyormus inancına gore ondan sonra calıstırırım sessiz zaten onlar.halı silmem ama makşneye atacagım ince kucuk bir halıysa önce beyaz kalıp sabunlar varya onla silerim iyice bembeyaz yapıyor ve lekeleri en iyi o bildigimiz beyaz kalıp sabunlar çıkarıyor.sabahta uyanup bir supur sil derken işim olmuyor evde kucuk zaten sabahtan yapsam bile tüm işim en gec 1 saatte bitiyor.

Normal değilse bile bu durumu seviyorum Aynen öyle bir dakika bile sürmüyor bazen üstelik bizde çoluk çocuk gelen gidende pek yok ben en çok ona şaşırıyorum nasıl dağılıyor bu ev hala merak ediyorum

Benim şu an tıkanacak çamaşırım yok, makineden bulaşık yıkanmıştı onu boşaltmayı unutmuştum şimdi hatırlattınız teşekkür ederim gidip boşaltacağım hemen, ütü yapmam gerekiyor, silme ve süpürmeyi de sabaha bırakayım dediğiniz gibi sonra birazrahatlar uyurum inşallah
Sizin eviniz kaç m2 ?

Normal değilse bile bu durumu seviyorum Aynen öyle bir dakika bile sürmüyor bazen üstelik bizde çoluk çocuk gelen gidende pek yok ben en çok ona şaşırıyorum nasıl dağılıyor bu ev hala merak ediyorum
Sen birde benim evi gör
En büyüğü 8 yaşında 3 çocuğum var, yaşım hayli genç, gençliğinde verdiği etkiyle galiba o çocuklara rağmen bir yerde bişey görmeye tahammülüm yok. O kadar temizliyorum ediyorum ama anında pisleniyor gibi hissediyorum. Halbuki çocuklarımda öyle yaramaz değiller ....

Ahahaha yok, aslında tam olarak şöyle; sabah gelirse o kadar işi kim yapacak, gece azıcık yap vicdanını rahatlat
Evet bu süperdi
Bende mutfağa geçip makineyi boşalttım, dolapları yerleştiriyorum şu an sonra da kapaklarını silmeyi düşünüyorum nasipse, vicdanım az biraz sustuğu zaman da gidip yatarım herhalde

Valla dogudayız suan en kucuk ev 18o metrekare ile başlıyor ama napıp ettim dahankucugunu buldum 2+1 tabi yine buyuk geliyor 110 mtkare ama doguya gore kucuk. Ben pek utu yapmam giyecek zaman ütülerim.ütü yapıp asınca nedense geri kırıscakmıs gibi dusjnyorum

Benim ev de 180 m2 bir sil süpür yapıyorum canım çıkıyor ya daha büyük evi olanlara Allah kolaylık versin. Sizin ev temizlik açısından çok ideal bence
Ütüyü ben çamaşır günümden sonra topluca yapıp asıyorum dolaba hazır oluyor, benim de öyle hoşuma gidiyor

Evet bu süperdi
Bende mutfağa geçip makineyi boşalttım, dolapları yerleştiriyorum şu an sonra da kapaklarını silmeyi düşünüyorum nasipse, vicdanım az biraz sustuğu zaman da gidip yatarım herhalde
Gece cam sildiğimi biliyorum ben.
Gündüz olsa o çerçevede leke kalmış, aman burası bulanık olmuş diye uğraş dur ama gece öyle değil
Bir de el ayak çekilmişken gece iş, yemek vb şeyler yapmak beni aşırı rahatlatıyor, biyolojik olarak ona programlıyım.
Siz de öyle iseniz, gece daha aktif, yaratıcı ya da güçlü hissediyorsanız ondan olabilir.

İşte siz biyolojik olarak proglamlıyım diyorsunuz bende ki durum öyle değil.
Bende ki olay başkasının evine gidip gelince evimi kirli olarak hissediyorum. Yani gece iş yapmak bana rahatlatıcı geldiği için değil, uyku uyumayı tercih ederken, kafamdaki sesler ve içimdeki evim pis düşüncesi beni durdurmadı ve kalktım. Bu da beni rahatsız etti ama uyuyamadım maalesef. Şu an deli gibi sabahın olmasını bekliyorum ama inşallah dediğiniz gibi de gündüz olunca bu isteğim kaçmaz

İnsanlarin temizlikten başka " Elferay iyi yapar" dediği başka bir beceriniz, hobiniz, yeteneginiz yok mu? Onlara yoğunlaşin biraz. Bu kadar aşiri temizlik duskunleri vaktinin cogunu temizlige ayiriyor çunku.

Belki de insanlar tarafindan sadece bu konuda övgü alip, bu konuda kendinizi iyi hissettiginiz için daha fazlasini yapmak istiyorsunuz. Digerlerinden bu konuda daha iyi olmak istiyorsunuz.
Ama temizlik dediginiz şey kendinizi de parçalasaniz 3 gun sonra yine kirleniyor, boşuna enerji harcayip bir yere de varamazsiniz. Bu enerjiyi daha elle tutulur geliştirilebilir bir zevke hobiye yonlendirseniz sizin icin daha iyi olur.

Obsesyon haline getirmeyin bence bu durumu.
Her şeyin azı karar çoğu zarar demişler.
Kendinizi özellikle belirli bir konuda yıpratmayın, ayrıca fazla temizlik bağışıklığınızı düşürüyor bunu da unutmayın.
Genelde benim gibi üşengeçler gece iş yapar, sizinki hem gündüz hem gece olursa sıkıntılı boyut.
Hem pislikten kimse ölmüyor yahu

O kadar haklısınız ki başka şeylere kendimi versem daha iyi olur belki de....
Şiir, serbest yazı yazmayı çok severim mesela, ya da gitmeyi planladığım bi kaç kurs var bu ay içinde başlayacağım. Aslında insanlar beni bi çok yönden beğeniyorlar ancak ben kendimi temizliğe daha çok veriyorum gibi.... Yazınızdan sonra kendimi ve çevremi gözlemledim ve bu sonuca vardım. Ve kendime de “neden temizlik?” Diye sorduğumda ise “ çocuklarım hep temiz ortamda büyüsünler istiyorum” cevabını alıyorum.

Zamanında annem de bize çok dikkat ederdi temiz giyinelim, temiz evimiz olsun diye ordan mı geliyor anlamadım

Hahahahha bende öyle diyorum bazen vallahi.... Bir bakıyorum bazı insanlara hayatı en mutlu, ama en kirli şekilde yaşıyorlar Vay be temiz de ölecek kirli de, ne çok uğraşıyorum dünyalık için diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…