Gece gece psikolojim bozuldu

Almanyada yaşayan kişi için bu düşünülüyorsa, biz direkt mezarı kazıp içine girelim bence.
burdaki gibi değil ki orası. burda trafik magandalarına çok cuzi cezalar verildiği için rahatça magandalık yapıyorlar.
avrupada ise cezası ağır olduğu için daha dikkatliler.
burda ise resmen tesadüfen hayattayız.
çok ciddiyim siz asıl buradakileri düşünün.

Bazı arkadaşlar konuyu dalgaya vurmuş, oysa ben içimi döküp belki rahatlarım diye açtım konuyu. Kardeşim almanyada ben türkiyede, ondan daha fazla üzerine düşüyorum. Neyse canınız sağ olsun ne diyeyim..
Pampa yat uyu :) uyku yarı ölümdür, ne dert kalır ne tasa :KK53: sabaha da unutursun ..

kardeşiniz ehliyeti Türkiye'den mi alacak? eğer öyleyse ben de çiçeği burnunda yeni bir sürücü olarak sizi birazcık rahatlatayım. yeni getirilen sistemde kurallar çok katı, direksiyon sınavında en ufak bir hatada sınavdan kalıyorsunuz ve size ehliyet vermiyorlar doğal olarak. sınavı yapanlar öğretmenler ve sınav sırasında sürücü adayı direksiyon başında çok fazla heyecanlı, panik, nerede ne yapacağını bilmeyen bir tipse zaten bırakıyorlar. çok fazla stresliyse de kendisi bir hata yapıyor, stop ediyor genelde stres yüzünden ve kalıyor. ben mesela 3. girişimde alabildim, stres yapıyordum. ilk sınavdan stres yüzünden stop ettim ve kaldım. ikinci sınavımda geçerdim aslında ama o gün kötü bir trafik kazası haberi aldım ve moralim darmadağın oldu. hem korktum, tekrar kendimi sorguladım "acaba gerçekten istiyor muyum trafiğe çıkmayı?" falan diye ve bu şekilde gittim sınava. gitmek, girmek zorundaydım, iptal edemezdim. tahmin edileceği gibi kaldım ondan da ama kafam başka bir yerdeydi. en son hafta sonu girdim, heyecanımı yendim, gayet güzel kullandım ve geçtim. yani kardeşiniz gerçekten araç kullanamayacak durumdaysa ya da psikolojideyse ehliyet alamaz zaten, vermezler. Türkiye'de artık böyle en azından. eskiden çok az birşey araba kullanana kızılaydan dağıtır gibi ehliyetler dağıtılmış ama artık öyle değil. yeni sistemde ehliyet alan insan bilin ki yokuşta kalkarken geri kaydırmıyordur. sinyali asla unutmuyordur. hatalı sollama yapmıyordur. k.ıç kadar yere 2 hamlede park edebiliyordur, eskiye göre çok farklı artık. kendimden biliyorum.

Saat kaç oldu ve benim gözüme gram uyku girmiyor. Az önce bi haber okudum Almanyada bizim köyün yakınlarında bir trafik kazası olmuş arabayla tır kafa kafaya çarpışmış. Araba resmen hurdaya dönmüş, sürücü ölmüş.
Benim kızkardeşim de ehliyete yazıldı ama ben okadar çok korkuyorum ki ona birşey olacak diye. Kafayı yiyeceğim saatlerdir binbir türlü film çevirdim kafamda. 18 yaşında ama daha çok saf, hareketleri ve konuşma tarzı 13 yaşında çocuk gibi , benim gözümde daha küçücük. Küçükken bir hastalık geçirdi ve çoook şımartıldı, ondan daha olgunlaşamadı kuzum. Ya birinin aklına uyupta alkol alıp direksiyon başına geçerse? Ya başka şeyler içerse? Ya direksiyon başında telefonla oynarsa? Ya sollamak isterken karşı şeritten.....Allahım kafayı yiyeceğim yapmasın ehliyet mehliyet :KK61: Allahım sen koru, benim canımı kardeşlerime ver onların acısını gösterme bana Ya Rabbim çok kötü oldum gece gece, çıkmıyor aklımdan bir türlü nolur yardım.
Bunalr hep gebelikten. Duygusala baglamissiniz.
Oyle dusunmeyin Allah korusun basina gelecek varsa evde otururken de gelir. Dediginiz hatalari yapip yapmamak da onun iradesi. Ehliyeti alsin ama hemennaltina araba vermeyin yaninda biri olmadan kullanmasin bir sure sonra ustalasir zaten.

Gece paranoyalarıydı sanırım. Daha gebeliğin başında böyle oluyorsa sonraki ayları düşünemiyorum :anneadayı:
Dalga geçmeyip adamakıllı cevap verenlere teşekkür ederim:KK54:

Hiç olmamış, meydana gelmemiş kötü bir olasılıktan ilk kez konu açılıyor sanırım bdv de.

Bazen olur öyle, kaygı düzeyimiz artar ve sonrasında olumsuz senaryolar birbirini izler. Birdaha böyle kaygı verici bir düşünce geldiğinde onu hemen orda durdurun, zihninize bunun bir yanılsama olduğunu, gerçek olmadığını söyleyin. Bu şekilde telkinlerle kendinizi rahatlatın.

Şu kandil günü ettiğin duaya bak!

Sen öl çocuğunu da şımarık saf kardeşin baksın büyütsün.

Çok mantıklısın gerçekten.

Ağzından çıkarken hiç kabul olacağını düşünmüyorsun değil mi. Güya sevgini belli ediyorsun. Çok sinirlendim bak. Ağzınızdan çıkana bir dikkat edin yahu.

Karnında bebek varken canımı kardesime ver tarzı bı laf nasıl bı laf

Kaldırımda yürürken de insana tır carpabiliyor
Uyuduğum yerde deprem oluyor bina altında da kalınıyor
WC de kalp krizi geçirip ölen var

Hep kötüyü düşünürsek başınıza felaket getirerek ölürüz

Kıyamam:) hamilelik başa vurmuş :)
Hiçbir şey olmaz uyarın güzelce kardeşinizi temkinli olması için
Bir de dua edin güzelce hiçbir şeycik olmaz inşallah merak etmeyin :)

Biraz gereksiz abarttım haklısınız. Abla yüreği işte napiyim :p
Ben de ablayım hiç böyle pimpirikli değilim valla.Sizin de kardeşinizi şımartan anne babanızdan farkınız yok bence.Kaza yapılabilir diye ehliyet mi almasın, araba mı sürmesin? Yaşına göre olgun değilse, henüz haketmiyorsa alınmaz zaten araba.Kaç kişinin 18 yaşında arabası var?

Doğum ve ölüm saati.. Değişmez..

Kaderinde var olanı değiştiremezsin. :KK43: Böyle şeyler düşünme zaten hamilesin aç güzel komik bir film izle.. Bebeğe de zarar üzülmen.

Back
X