Gece Sütü...

Birebir ayni seyleri yasamisiz oglumda erken dogdu ve sutum kesildi aptamil kullandik sonra sut ama birakmiyordu. Bi yaz annanemlere gittik koye tatile orda inek sutu vardi mecbur ve tadini farkedio birakti o gun bugundur sade sut icmez nesguik ile icer oda hazir sut. Sizde oyle koyden gelen sutle bi deneme yapin bakalim belki birakir.

Köy sütü içmiyor. Hazır sütü nesquik ile veriyorum bende . Tamamen bıraktırmak istemiyorum ama en azından sadece sabah akşam içsin diyorum. Sütten kaynaklı 4 senedir hiç doğru dürüst uyuyamıyoruz oğlum da bende ...

Gece vermediğim an sürekli mızmız sürekli ağlama modunda verene kadar asla uyumuyor.

benim oglumda versem bir gunde 1 lt sut icerdi. sonra zararli olur diye kestik. bu seferde fazla kestik galiba..sut icerken gelisimi daha iyiydi. yine sever icer.

Bu kadar süt saglikli oldugunu düsünmüyorum. Sonucta inek ana sütü o... kuzular icin büyüme hormonlar var icinde insana gerekli olmayan.
Bence onun yerine baska birsey verin :) soguk cay olur mesela :)

anladm. emzremediginiz icin acigi normal sutle kapamaya calisiyorsunuz gibi anladm. o yuzden yazdm. aptamil tmm ama normal sutle alakasi yok mamalarn ya da emzirilen sutun

Büyüdükçe aptamil içmedi o yüzden normal süte geçtim ama sanırım açığı kapatmaya çalışırken bağımlı olmuş çocuğum

yani israrla normal sut icsin dediyseniz sizin payiniz var.normal sut baska aptamil baska. vermediginozde yok dediginizde tepkiso ne oluyor

Aptamil içmek istemediği için normal süte geçtim. Ama böyle olacağını tahmin etmedim. Olsun da istemedim.

Gündüz yaeım biberonla filan kandırıyorum . Ama gece asla içmeden tekrar uyutmam mümkün olmuyor.

Ayda 15 lt litre günde yaeim litreye gelir. O da zaten 2 bardak eder. Bence korkunç bir süt tüketimi değil. Eğer demir eksikliği yoksa bırakması için zorlamazdım ben.

Ama
Köy sütü içmiyor. Hazır sütü nesquik ile veriyorum bende . Tamamen bıraktırmak istemiyorum ama en azından sadece sabah akşam içsin diyorum. Sütten kaynaklı 4 senedir hiç doğru dürüst uyuyamıyoruz oğlum da bende ...

Gece vermediğim an sürekli mızmız sürekli ağlama modunda verene kadar asla uyumuyor.
ama en azindan geri alisana kadar koy sutu icirin kocaman olmus yemek yemesi lazim gunduz yemek yiyince gece yatarken yine normal sut verirsiniz surekli sut olmazki hem kabizlik yapiyor. Bence geri alismasi icin bunu drneyin derim hep sutler boyle

Cocugunuzun bagimli oldugu sut degil nesquik icindeki seker, ve bu kadar cok seker insulin dengesini de bozar ve ciddi sikintilara neden olur ilerde, surekli sut isteme sebebi ise sekerdeki dalgalanmaya bagli sik aclik hissetmesi, sut demir eksikligi yapar tamam ama nesquik resmen zehir cocugunuz icin

Ben de sizin gibi 8 aylık doğum yaptım neredeyse hiç emzirmedim sütüm hiç yoktu. Hipp org. Bebek sutu seklinde mama kullandım. Oğlum üç aylıkken ek gıdalara geçtim.
Kademe kademe azattim mamayı.
Yaşına girince de mamayı bırakıp devam sütünde gectim.
Sabah uyanır uyanmaz veriyorum devam sütünu bir de uykuya dalacagi zaman veriyorum.
Onun dışında icirmiyorum.
Ogluma kalsa o da hiçbisey yemez sadece sütü tercih eder ama işte zorluyorum.

Yavaş yavaş kesin Demir eksikliğine sebep olur fazlaca inek sütü. Ayrıca yemeğe çok düşkün olmamak da çok fazla süt içmesinden.

Hatırlıyorum 8 Yaşıma kadar sürekli süt içerdim ve yemek az yerdim annem ne zaman yeter artık dedi o günden beri hep bi 5 kilo fazlam var. :)))

Bende kizimi uzun sure emziremedim, devam sutu kullandim.
1 yasindan sonra inek sutune gectim.
Suan 21 aylik, sabah oglen aksam olmak uzere 3 kere iciyor,toplasam 1 bardagi biraz gecer ictigi.
Bolca yogurt ve kefir veriyorum ben.
Oglumda 5 yasinda, sadece sabahlari veriyorum sut.

sevdigi yiyecekler varsa onları süsleyip şekillendirip yedirmeyi deneyin..
Aklıma geldi bir uygulama var pin.... Diye Google dan da bakabilirsiniz çocukların yemesini teşvik edecek çok güzel şekiller süslemeler var yemekler içinde atıştırmalıklar içinde

Normal yiyen hatta çok çok iştahlı bı çocuğa sahibim ona rağmen arada yapıyorum hsolarija gidiyor :))

Ben de sizin gibi 8 aylık doğum yaptım neredeyse hiç emzirmedim sütüm hiç yoktu. Hipp org. Bebek sutu seklinde mama kullandım. Oğlum üç aylıkken ek gıdalara geçtim.
Kademe kademe azattim mamayı.
Yaşına girince de mamayı bırakıp devam sütünde gectim.
Sabah uyanır uyanmaz veriyorum devam sütünu bir de uykuya dalacagi zaman veriyorum.
Onun dışında icirmiyorum.
Ogluma kalsa o da hiçbisey yemez sadece sütü tercih eder ama işte zorluyorum.
3 aylikken ek gida mi? 4 ay degil mi o? Ki bana o bile erken geliyo

Merhaba arkadaşlar.

4.5 yaşında bir oğlum var. 8 aylık doğum yaptım . Gerek psikolojik gerek bazı sebeplerden ötürü sütümün kesilmesinden dolayı oğluma 1 ay anne sütü verebildim.

Aptamil sayesinde olan açığı biraz kapatabildim. Bayağıdır normal süte geçtik. Ama oğlum ayda en az 15 litre süt içiyor. Aslında versem 20-30 olur :)

Anne sütü almadığı için ne kadar yerini tutmasa da sürekli süt vermeye devam ettim. Ama şimdi önünü alamıyorum.

Sürekli ama sürekli süt içmek istiyor. Yemeğe de düşkün değil. Süt vermesem de yemek yemek istemiyor. Bende en azından aç kalmasın diye süt vermeye devam ediyorum. Kesmekte istemiyorum açıkçası . Biz kocamanken bile annem her gece 1 bardak süt verirdi bize.

Etrafımdaki insanlar çoktan kesmem gerektiğini söylüyorlar. Ama onlarla durumum bir değil .Bunu söyleyenler en az 2 yaşına kadar emzirmiş insanlar.

Çaresiz kaldım. Sadece kahvaltılarda ve geceleri süt vermek istiyorum.

Ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim kizimda oyle sutu biberonda iciyor 4 yasinda hatta kendi mamasini kendi hazirliyor gecen baktim dolaptan sutu biberona koymus icine 3-4 tane cicibebe atmis calkaliyor kendine hazirlamis :) bu sekilde 2 yasindaki oglumada yapmis bi kac kez mamayi anac bi yapisi var oyle bi misyon yuklemedigimiz halde kendini kucuk anne yapmis
Bizim birde kucugumuz oldugu icin sut eksik olmuyor diger turlu simdiye coktan kesmistim sutu ama sukur son bir aydir eskisi kadar aramiyor sutu diyorum ac kalsin yemek yesin oylede yaptim vermedim ac kalinca nasil saldirdi yemege
Birde bu konuda vicdan yapma vardi da biz mi vermedik sutu bende 3 ay emzirebildim malesef iki yasina kadar aptamil verdim oda bayagi puf puf yapmisti kizimi

Çok fazla süt vermek bagimlilik yapiyo çocuklarda ve yemek yerine süt içmek istiyolar

Benimde 1 yaşında kizm var sadece gece yatarken veriyorum süt bide gece uyandığında
Onun dışında gündüz hic vermiyorum kahvaltı öğlen aksam yemeye alıştırdım
Sık versem benim.kizmda ister gibi

Back
X