• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece teroru mu?

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.245
548
36
Merhabalar. Oglum bir ay sonra iki yasini dolduracak. Onceleri ara sira, son bir haftadir da her gece uykusunda ciglik cigliga agliyor. Bu bazen bir dk bazen on dk suruyor. Bizi asla duymuyor. Nasil sakinlestirecegimizi bilmiyoruz. Bir sure sonra kendi kendine tekrar uyuyor. Artik her gece kabusa dondu bu durum. Arastirdigimda gecr teroru ya da uyku teroru gibi birsey buldum. Ilk kez duyuyorum. 2-3 ay icinde gecmezse norologa goturun yaziyor. Yasayan, cozum bulan ya da fikri olan varsa yardimci olabilir mi? Sabah normal uyaniyor bu arada. Zaten hatirlamiyorlarmis.

Muhtemelen uyku terörüdür. 2 yaş civarı çocuklarda sıklıkla görülür. Uyandırmadan sakin davranın normale dönene kadar. Gün içinde de ani tepkilerden, ses yükseltmekten, kızmaktan kaçının bir müddet. Bu süreçte mümkün olduğu kadar sakin davranırsanız kısa zamanda geçecektir.

Merhabalar. Oglum bir ay sonra iki yasini dolduracak. Onceleri ara sira, son bir haftadir da her gece uykusunda ciglik cigliga agliyor. Bu bazen bir dk bazen on dk suruyor. Bizi asla duymuyor. Nasil sakinlestirecegimizi bilmiyoruz. Bir sure sonra kendi kendine tekrar uyuyor. Artik her gece kabusa dondu bu durum. Arastirdigimda gecr teroru ya da uyku teroru gibi birsey buldum. Ilk kez duyuyorum. 2-3 ay icinde gecmezse norologa goturun yaziyor. Yasayan, cozum bulan ya da fikri olan varsa yardimci olabilir mi? Sabah normal uyaniyor bu arada. Zaten hatirlamiyorlarmis.

Ay yasamammi cok iyi anliyorum sizi oglumda tam 2 yasina girmek uzereyken baslamisti o kadar caresiz kaliyoki insan inanin yapcak hic bisey o an olmuyo duymuyo zaten cocuk algilamiyo hic biseyi. Kesin cozum degil ama gun icinde tv tablet vs.. cok zaman gecirmesin biz zaten pek izletmezdik oglumda basladiginda kuzeninin elindeki tablete ister istemez cok takildigi donemde olmustu ben o donem tamamen kestim bide en onemlisi hayat tarzinizi bilmiyorum ama biz cok okumaya basladik uyuturken cok cok faydasini gordum. Ama ihmal etmeyin bi goturun nöröloga.

Gece terörü yeğenim yaşıyordu ve uzun sürüyordu, yarım saat kesin sürüyordu.
Oğlum da çoğu gece ağlıyor çığlık çığlığa ama 5-10 dakika sürdüğü için gece terörü diye düşünmedim.

Eklentiler

• Screenshot_2019-08-19-09-30-49-194_com.facebook.katana.webp
    Screenshot_2019-08-19-09-30-49-194_com.facebook.katana.webp
    60,3 KB · Görüntüleme: 1.136
  • Screenshot_2019-08-19-09-30-56-792_com.facebook.katana.webp
    Screenshot_2019-08-19-09-30-56-792_com.facebook.katana.webp
    67,9 KB · Görüntüleme: 1.042
  • Screenshot_2019-08-19-09-31-03-071_com.facebook.katana.webp
    Screenshot_2019-08-19-09-31-03-071_com.facebook.katana.webp
    46,4 KB · Görüntüleme: 943

öncelikle söyleyeyim ki herşeyi duaya bağlayan insanlardan değilim. amma velakin gece n sene bu sorunu aylarca kızında yaşadım. onu uyandırmamak o delice ağlarken sesimi ona duyuramamak çok zordu. sonra birgün imsakiye geçti elime gazetenin verdiklerinden. üstünde 3 dua vardı. dua yazan yeri kestim yatağının üstüne koydum ve çok şükür ogunden sonra birdaha yaşamadık bu sorunu. geçenlerde kaybettim o kağıdı yerine minik Kur-an ı Kerim koydum.cok şükür o günler geride kaldı. bir deneyin derim. kağıdı bulursam üstünde yazan hangi 3 duaydı yazarım. biri ayetel kursi biri nazar duasıydı diye hatırlıyorum ama üçüncüyü haturlamiyorum

Muhtemelen uyku terörüdür. 2 yaş civarı çocuklarda sıklıkla görülür. Uyandırmadan sakin davranın normale dönene kadar. Gün içinde de ani tepkilerden, ses yükseltmekten, kızmaktan kaçının bir müddet. Bu süreçte mümkün olduğu kadar sakin davranırsanız kısa zamanda geçecektir.
Benim oglumda yapiyordu o aylarda ben azi disleri yuzunden diye dusunmustum. Sonra gecti ama. Su an 28 aylik
Ay yasamammi cok iyi anliyorum sizi oglumda tam 2 yasina girmek uzereyken baslamisti o kadar caresiz kaliyoki insan inanin yapcak hic bisey o an olmuyo duymuyo zaten cocuk algilamiyo hic biseyi. Kesin cozum degil ama gun icinde tv tablet vs.. cok zaman gecirmesin biz zaten pek izletmezdik oglumda basladiginda kuzeninin elindeki tablete ister istemez cok takildigi donemde olmustu ben o donem tamamen kestim bide en onemlisi hayat tarzinizi bilmiyorum ama biz cok okumaya basladik uyuturken cok cok faydasini gordum. Ama ihmal etmeyin bi goturun nöröloga.
Gece terörü yeğenim yaşıyordu ve uzun sürüyordu, yarım saat kesin sürüyordu.
Oğlum da çoğu gece ağlıyor çığlık çığlığa ama 5-10 dakika sürdüğü için gece terörü diye düşünmedim.
öncelikle söyleyeyim ki herşeyi duaya bağlayan insanlardan değilim. amma velakin gece n sene bu sorunu aylarca kızında yaşadım. onu uyandırmamak o delice ağlarken sesimi ona duyuramamak çok zordu. sonra birgün imsakiye geçti elime gazetenin verdiklerinden. üstünde 3 dua vardı. dua yazan yeri kestim yatağının üstüne koydum ve çok şükür ogunden sonra birdaha yaşamadık bu sorunu. geçenlerde kaybettim o kağıdı yerine minik Kur-an ı Kerim koydum.cok şükür o günler geride kaldı. bir deneyin derim. kağıdı bulursam üstünde yazan hangi 3 duaydı yazarım. biri ayetel kursi biri nazar duasıydı diye hatırlıyorum ama üçüncüyü haturlamiyorum
Yasadigim durumu internette aratinca Karsilastim ben de. Hic duymamistim. Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Kendi kendine gecmesini bekleyecegiz sanirim. Dua okuyorum bazen. Sakince sarki soyluyorum. Kendi kendine sakinlesip uyuyor.

Yasadigim durumu internette aratinca Karsilastim ben de. Hic duymamistim. Tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Kendi kendine gecmesini bekleyecegiz sanirim. Dua okuyorum bazen. Sakince sarki soyluyorum. Kendi kendine sakinlesip uyuyor.
Kizim 9 yasinda her kiş yasariz muhakkak eskiden daha sıktı azaldi ,o an geldiginde anne diye bagirip agliyo beni kurtar diye bende agliyorum onla bazen cok uzuluyorum ,biraz psikolojik oldugunu dusunuyorum hemde hormonlar iste buyumenin hizli oldugu zamanlarda b3nce ,gecmisler olsun

Kizim 9 yasinda her kiş yasariz muhakkak eskiden daha sıktı azaldi ,o an geldiginde anne diye bagirip agliyo beni kurtar diye bende agliyorum onla bazen cok uzuluyorum ,biraz psikolojik oldugunu dusunuyorum hemde hormonlar iste buyumenin hizli oldugu zamanlarda b3nce ,gecmisler olsun
Cok zor cidden. Caresizce bekliyoruz gecmesini. Elini one dogru uzatiyor, sanki birini cagirir gibi, gitme der gibi. Kucagimda durmak istemiyor. Bunlari yaparken gozu hep kapali.

Oğlum da öyle, 18 aylık ve geceleri kalkıp çığlık atıyor, uzun uğraşlar sonrası tekrar uyutuyorum. Benimki oyun oynar gibi çığlık atıyor yani korkmuş gibi bir hali de yok. Ben de geçici bir süreçtir diye düşünüyorum bakalım ne zaman düzelecek. Diğer çocuğumda hiç böyle birşey yaşamamıştım.

Yaşadığı bir durum mu var sizin bilmediğiniz acaba ? Ne görüyor rüyasında peki ?

Öncelikle çok geçmiş olsun,kızım tam o yaşlardayken biz de yaşadık, gerçekten çok yıpratıcı bir süreç,çocuk psikoloğuna götürdüğümüzde zamanla geçeceğini söyledi, ama bazıları bir kaç hafta bazıları bir kaç yıl sürüyormuş, çok şükür bizimki 2 3 ayda geçti. O durumda hiç müdahale etmeyin sakinleştirmeye bile çalışmayın dedi, zaten bizi duymuyordu kendini yerden yere atıp duruyordu 15 20 dk falan sürüyordu, ama zamanla geçiyor,merak etmeyin.

Ilk kızım 20 aylık civarıyken yaşadık. Suan cok net hatirliyorum diyemem ama o dönem çok arastirmistim. Biraz dikkat et,her gece aynı saatte oluyorsa saati yaklaştığında su icirme bahanesiyle uyandirabilirsin. Biz bazen bu şekilde önlüyorduk. Önleyemezseniz o anı çok sakin geçirmeye çalışıp çocuğun kendine zarar vermemesi için etrafındaki sert şeyleri kaldırın. Benimki kafa atıyordu çırpınıyordu gözü birşey görmüyordu.
Bir de gündüz nasıl vakit geçiriyor? Etkilendiği bir durum oldu mu,ise başlama,taşınma vb. Tv de izlemesin,sessiz sakin bir gun gecirmesine ugrasin,uyaranlardan uzak dursun.

Allah yardımcınız olsun, hamilesiniz de.. Çok zor bir durum. Oğlumda oluyordu ara sıra. Çocuk acı çeker gibi evin içinde geziniyordu çığlık çığlığa ağlayarak.. Ne yapsam uyanmıyordu, ki zaten uyandırmamak lazımmış, sonradan öğrendim.. Gün içinde yaşadıkları da etkiliyor yavruları. Yeni gelecek kardeşi bilinç altında bir tehlike olarak görüp strese giriyor olabilir. Sizden başka ilgilenecek kimse var mı? Annemi kaybederim korkusu da yaşıyor olabilir. Babasıyla arası nasıl?

Ben çocuklarımda yaşamadım hiç bi fikrim yok, öncelikle çok geçmiş olsun. Bağırmaya başlayınca yanına uzanıp sarılsanız, kollarını sırtını falan okşasanız, ten teması iyi gelir diye düşündüm 🤔 belki gün içinde izlediği çizfi filmlerden veya arkadaş çevresinden etkilenmiş olabilir mi? uzun süre devam ederse de muhakkak bi Dr a gösterin

Ayetel kürsi, felak ve nas surelerinin arapça çıktısını alıp, yastığının içine koyun, bir tane de üstüne takın.

Allah'ın izniyle sakinleşir.

Oğlum da öyle, 18 aylık ve geceleri kalkıp çığlık atıyor, uzun uğraşlar sonrası tekrar uyutuyorum. Benimki oyun oynar gibi çığlık atıyor yani korkmuş gibi bir hali de yok. Ben de geçici bir süreçtir diye düşünüyorum bakalım ne zaman düzelecek. Diğer çocuğumda hiç böyle birşey yaşamamıştım.
Bizimki aglama krizine giriyor, ciglik atmaktan ziyade. Kucagimiza aldigimizda kendini yere atmak istiyor. Basta bilemedik, babasi uyandirmaya falan calisti. O zaman daha da uzadi sakinlesmesi. Dun gece kucagima aldim, sakince konustum, sarki soyledim ve daha kisa surdu. Yatip uyudu kendi kendine.

Back
X