• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gece teroru mu?

Öncelikle çok geçmiş olsun,kızım tam o yaşlardayken biz de yaşadık, gerçekten çok yıpratıcı bir süreç,çocuk psikoloğuna götürdüğümüzde zamanla geçeceğini söyledi, ama bazıları bir kaç hafta bazıları bir kaç yıl sürüyormuş, çok şükür bizimki 2 3 ayda geçti. O durumda hiç müdahale etmeyin sakinleştirmeye bile çalışmayın dedi, zaten bizi duymuyordu kendini yerden yere atıp duruyordu 15 20 dk falan sürüyordu, ama zamanla geçiyor,merak etmeyin.
Evet asla duymuyor bizi. Baska bir dunyada gibi. Ugrassak da sakinlesmiyor zaten. Aglayacagi varsa agliyor.

Allah yardımcınız olsun, hamilesiniz de.. Çok zor bir durum. Oğlumda oluyordu ara sıra. Çocuk acı çeker gibi evin içinde geziniyordu çığlık çığlığa ağlayarak.. Ne yapsam uyanmıyordu, ki zaten uyandırmamak lazımmış, sonradan öğrendim.. Gün içinde yaşadıkları da etkiliyor yavruları. Yeni gelecek kardeşi bilinç altında bir tehlike olarak görüp strese giriyor olabilir. Sizden başka ilgilenecek kimse var mı? Annemi kaybederim korkusu da yaşıyor olabilir. Babasıyla arası nasıl?
Su an annem yanimda. Kardesi olacagini tam anladigini sanmiyorum. Babasiyla arasi cok iyi, cok duskun babaya. Belki de onun yoklugu etkiliyor olabilir, babasi cok yogun calisiyor ve haftanin yarisi gece evde olmuyor. Bir var bir yok gibi.

Ben çocuklarımda yaşamadım hiç bi fikrim yok, öncelikle çok geçmiş olsun. Bağırmaya başlayınca yanına uzanıp sarılsanız, kollarını sırtını falan okşasanız, ten teması iyi gelir diye düşündüm 🤔 belki gün içinde izlediği çizfi filmlerden veya arkadaş çevresinden etkilenmiş olabilir mi? uzun süre devam ederse de muhakkak bi Dr a gösterin
2-3 ay icinde kendiliginden gecmezse norologa gosterin yaziyordu bir makalede. Aglamaya basladigi an yanina gidiyorum ve kucagima aliyorum. Duymasa da samince konusuyorum. Zaten o halde birakmak mumkun degil ki. Sankki biri canini yakiyormus gibi agliyor.

Ilk kızım 20 aylık civarıyken yaşadık. Suan cok net hatirliyorum diyemem ama o dönem çok arastirmistim. Biraz dikkat et,her gece aynı saatte oluyorsa saati yaklaştığında su icirme bahanesiyle uyandirabilirsin. Biz bazen bu şekilde önlüyorduk. Önleyemezseniz o anı çok sakin geçirmeye çalışıp çocuğun kendine zarar vermemesi için etrafındaki sert şeyleri kaldırın. Benimki kafa atıyordu çırpınıyordu gözü birşey görmüyordu.
Bir de gündüz nasıl vakit geçiriyor? Etkilendiği bir durum oldu mu,ise başlama,taşınma vb. Tv de izlemesin,sessiz sakin bir gun gecirmesine ugrasin,uyaranlardan uzak dursun.
Bu ara cok misafir geldi, bir de gunduz babaanesine biraktik birkac saat. Ayrilma korkusu olusmus olabilir mi?

Bu ara cok misafir geldi, bir de gunduz babaanesine biraktik birkac saat. Ayrilma korkusu olusmus olabilir mi?
Ben ise başladıktan sonra olduğu için ona bağlamıştım kendimce ama bir sebep mi tetikliyor onun net cevabı yok sanirim. Siz her ihtimale karşı önlem alın daha çok sevginizi gösterin,yakınında olun hep. Kardeş de geliyor sanırım daha dikkatli olmalisiniz

Ben ise başladıktan sonra olduğu için ona bağlamıştım kendimce ama bir sebep mi tetikliyor onun net cevabı yok sanirim. Siz her ihtimale karşı önlem alın daha çok sevginizi gösterin,yakınında olun hep. Kardeş de geliyor sanırım daha dikkatli olmalisiniz
Evet bir hafta kaldi kardesin gelmesine. Esim yillik izin kullanmadi. Bir ay evde olacak ve birlikte cok vakit gecirecekler. Umarim kolay atlatiriz bu sekilde.

Su an annem yanimda. Kardesi olacagini tam anladigini sanmiyorum. Babasiyla arasi cok iyi, cok duskun babaya. Belki de onun yoklugu etkiliyor olabilir, babasi cok yogun calisiyor ve haftanin yarisi gece evde olmuyor. Bir var bir yok gibi.
Çok küçücükler, çabuk etkileniyorlar.. Kardeş konusu içeride konuşulmasından bile bilinç altına yerleşmiştir bence. Anlamıyor gibi olsa da, sürekli bir bebek konusu geçiyordur evde.. Öte yandan babaya olan hasreti de çok etkiler. Boş vakitlerinde mutlaka birlikte aktivite yapmaya çalışsınlar, çocuk biraz babaya doysun

Kızım 25 aylık ve bir aydır gece uyuduktan 1 saat sonra başlıyor çıglıkları
Ne emmek istiyor o an nede ayakta sallanmak sadece ciglik atıp ayaklarini yere vuruyor yatar vaziyette.
Ben sakinlestirmeye caliştıkca daha fazla bagirdigini farkettim son zamanda
Oyüzden hiç dokunmuyorum biraz ciglik atıp geri yatiyor
Belki sizde böyle yaparsiniz işe yarar

Bide ben şunu farkettim benim kizda
Hayvanlari çok seviyor ama ne zaman bi hayvan sevse bahcede yada kedi videosu izlese daha artiyor korkusu ve cigliklari

İlk cocugumda olmustu cok fena bisey o zaman anne ile cocuk arasindaki iliski bozulursada olabiliyomus daha fazla ilgilenmeye baslayinca kesildi simdi kizimda agliyo dokuz aylik ama yanimiza alinca susuyo uyusa dahi yanindan kalkinca tekrar ciglik basiyo ilginc bisey ama icguduleri gercekten cok kuvvetli

Malesef benim de tecrübe ettiğim, hala ara ara etmekte olduğum bir durum.
Ağlamaya başladığı anda kesinlikle uyandırmaya çalışmayın,sarsmayın. Tam tersi uykusuna geri dönebilmesi için çabalayın. Böylece daha kısa sürecektir. Bilinç kapalı zaten, onu uyarmanız daha da ağlmasına sebep olacak
Büyük oğlum korktuğunda, 21 aylık oğlum ise yabancı birini gördüğünde, yüksek sesli bir ortama(lunapark özellikle) gittiğimizde, istemediği birşey ısrarla yaptırıldığında, çok üzülmesine sebebiyet veren bir durumun onu uykusuz bıraktığı zamanlarda uyku terörünü gözlemledim. Elimden geldiğince kaçınıyorum. Gece önce iç çekmeyle başlıyor ağlaması hemen anlayıp, uykusuna geri döndürmek için koşturuyorum. 3 yaştan sonra büyük oğlumda bitti bu terör. Hemen atlatmanız dileğiyle, birkaç tedbir kurtarıyor.

Anne değilim ama ben biliyorum gece terörünü. Bi yerde gözüme çarpmıştı. Okumuştum.

2 yaş çocuklarında görülüyormuş. Ve kendiliğinden geçiyormuş.

Çocuğa bağırmamak ya da yüksek sesle bi şey söylememek gerekiyormuş.
Korkulacak bi sey yokmuş.

Bu kadar biliyorum ben. Allah kolaylık versin.

Evet gece terörü. Kızım 2 3 4 aylıkken yaşadı. Ben şu şekilde cozmustum. Yanında yatacaksiniz nöbet gibi bir durum zaten. Başlamadan önce nefes alıp verisi hızlanır huzursuzlanir yani belli eder kendini. İşte o döngüye girmeden uyandiracaksiniz. Ben yazdigim gibi nefes alıp verisi değişince hemen elimi gogsune koyuyordum buradayım yanındayım şeklinde konuşuyordum. Sonra uyandırıyorum kucagima alıp sakinleştirmeye çalışıyordum. Başlarda uzun ağlıyordu sonra zamanla kucağıma almadan elimi koyarak hissediyordu zaten varlığımı tam uyanmadan donduyu atlatiyordu sonra da tamamen geçti. Önemli olan o döngüye girmeden yakalamak. Uzun araştırmalar yapmışken psikologa danismistim bu şekilde bu yönteme ulaştım. Kendi kendine geçmesini beklerseniz daha uzun sürer bence bir de gerek yok bubyontemle daha kolay atlatır

Biz de yasadik bu durumu.Hic bi cozum bulamadik sadece onu uyandiriyordum gozunu acip beni gorurse biraz sakinlesiyordu ama bazen gozlerini acmadan cildirasiya aglayip yerden yere atiyordu kendini.Dua okuyup duruyordum.Yumusak ses tonuyla annecim yanindayim baknac gozunu bana bak diye diye sakinlesiyordu.Zamanla tamamen gecti.

Yaşadığı bir durum mu var sizin bilmediğiniz acaba ? Ne görüyor rüyasında peki ?
Merhaba yok buyume gelisme donemind3 yasanilasi bir durummus cok arastirdk ,o an gecsin diye hic konusmuyoruz bizim soyledigimizi o baska algilayabilrmis o an ben sarilmiyorum bile cunki o sarildigimi deil ona igne yapilmaya calisildigini dusunuyo yardim cigliklari atiyo bebekkende sebebsiz aglardi gozleri acik ,benim kizim diyabet ama sekerle baglantisi yok sad3ce icine attiklarini gece teroruyle atiyo b3lkide agliyorum oyle gorunce sessizce

Cok zor cidden. Caresizce bekliyoruz gecmesini. Elini one dogru uzatiyor, sanki birini cagirir gibi, gitme der gibi. Kucagimda durmak istemiyor. Bunlari yaparken gozu hep kapali.
Uzulme yalniz degilsin , konusma ve sarilma o an geciyor .9 yasinda hala devam iste..Genelde kısin oluyo viral enfeksiyon vs oldugunda ya da belki de buyume hormonu salgilandigi saatlerde.Cocuklarimizin kan degerlerine baktiralim ne eksik d vit mi veya ne bileyim kalsiyummu kansizmi bunlarda etkiliyor.Buyume surecini sancili geciriyorlar boylece

Bizimki aglama krizine giriyor, ciglik atmaktan ziyade. Kucagimiza aldigimizda kendini yere atmak istiyor. Basta bilemedik, babasi uyandirmaya falan calisti. O zaman daha da uzadi sakinlesmesi. Dun gece kucagima aldim, sakince konustum, sarki soyledim ve daha kisa surdu. Yatip uyudu kendi kendine.
Mutlaka geçici bir süreçtir bu diye düşünüyorum. En kısa zamanda atlatırsınız umarım.

Büyüme atağında da bu gibi durumlar oluyor.
Benim kardeşim de aynı evladınız gibi gece bir başlayıp 1 2 saat ağlardı, katiyen susturamazdık. Bir süre sonra azalarak bitti.

Back
X