Tuvalet Eğitimi gece tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Benimki dün gece kalkmış krize girdi resmen cisi gelmiş ama isemiyor götürdük yoo titriyor resmen. Geri oturma odasına geçtik babası donunu cikarttirmisti. Bu bı saldı ortaya. Haliyi yeni silmiştim:cry:oyle içime oturdu. Velet zor sakinleşti. Travma olmasın diye bezini bağladım eğitimi rafa kaldırdım. Önceden kakasını bezine çömelerek yapardı dogal şekilde. Eğitime başlayınca ayakta yaptı çişini de eliyle engellemeye çalıştı. :olamaz: böyle reaksiyonlar verdi mi sizinki?
kötü bişey yapıyomuş gibi hssetti demekki kakasını yaparken bakmamamızı istiyodu utanıyodu kacıyodu sonra bızde ıhhh felan yptk herkes kaka yapar herkes çiş yapar dedik yapıncda ohh rahatladın bak felan dedık sonra rahatladı

kötü bişey yapıyomuş gibi hssetti demekki kakasını yaparken bakmamamızı istiyodu utanıyodu kacıyodu sonra bızde ıhhh felan yptk herkes kaka yapar herkes çiş yapar dedik yapıncda ohh rahatladın bak felan dedık sonra rahatladı
Biz de normal bu herkes yapar dedik yapınca alkışladılar hadi bay bay diyelim diye su döküp ardından el salladik falan. Ama yok çocuk istemiyor. Bir süre daha bekleyeceğim sanırım. İyice hazır olsun. Lazimligi kaldırıp attı dün. Sonra da koyverdi gitti:KK48:

Biz de normal bu herkes yapar dedik yapınca alkışladılar hadi bay bay diyelim diye su döküp ardından el salladik falan. Ama yok çocuk istemiyor. Bir süre daha bekleyeceğim sanırım. İyice hazır olsun. Lazimligi kaldırıp attı dün. Sonra da koyverdi gitti:KK48:
Allah hepimize sabır verdin.
Ben çabuk sinirlenen biriyim çok sabırlı değilim. bu konuda korkar bi travma olur diye çok sabırlı oldum hep
öğrenir elbet diyerek kendimi telkin ediyorum.

Allah hepimize sabır verdin.
Ben çabuk sinirlenen biriyim çok sabırlı değilim. bu konuda korkar bi travma olur diye çok sabırlı oldum hep
öğrenir elbet diyerek kendimi telkin ediyorum.
Çocuk kesinlikle sabır işi bazen sınırlarımı çok fazla zorluyor. Umarım üstesinden gelebiliriz. Ay bunun daha okulu zarti zurtu var. Ne olacak bilmem.

Kızım 27 aylık. 2,5 aylık bir bebeğim var tuvalet eğitimini çok gözümde büyütmüştüm hem bebek hem eğitimi.Fazla uğraşamayacağım için hem kendi de gidip otursun diye Müzikli lazımlık aldım daha teşvik edici olsun, oldu da... Benimde tuvalet eğitimine başlayalı iki hafta oldu gece bezleme olayına hiç girmedim ya da gece uyandırmadım yatağına yatak koruması taktım işerse de işesin dedim.. Gece kaldırmak doğal olarak çocukları huysuzlandıran bi durum, çocukları da kendimiz gibi düşünmeliyiz bizim rahatsız olduğumuz durumlardan onlarda olur.. 2-3 gece altına yaptı ve rahatsız olup kendisi uyandı değiştirdim şimdi yapmıyor ya da uyanıyor tuvaleti geldiğin de Allah'a şükür ama nadir de olsa altına kaçırabilir çocuk bunlar. Siz kaldırmayın bence zamanla alışacaktır gece altına kaçırmamaya.

kızlar merhaba
oğlum 3 yaşında gündüz tuvalet eğitimimiz tamamlandı çok güzel gece ben 3 te ve 6 da kalkıyorum çoğu zaman 3 de kaldırmam yetiyor. ama kendisi uyansın söylesin istiyorum bir iki gün söyledi tatıle gittik ordada kaldırmadım uyandıkca yaptırdım. evdede kaldırmıyım kendi kalksın dedim ama olmadı. gece uyanınca asabi oluyor çok bide çişli mi durucaksın yıkıyacagım senı dıye banyoya goturuyorum çok kızıyor.
sizler nasıl yaptınız neler yapmalıyım
tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

Back
X