• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri çok korkuyorum

elitelti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2019
165
393
53
Kızlar benim geceleri nedense istemsiz dışı korkularım oluyor. Eşim vardiyalı çalışıyor her zaman yalnız değilim ama akşamları karanlık çökmeye başlayınca benim içimede sanki o karanlıkla birlikte korku çöküyor. Her ufak tıkırtıda irrite oluyorum acaba o neydi biri mi var evde diye. Yatağa girip gözümü kapadığım an sanki biri beni gozetliyormus gibime geliyor. Tabikide öyle bir şey yok bu bana beynimin bir oyunu ama evde yalnız kalmaya çok korkuyorum ya varmi böyle bir durumda olan. Bu korkularımı nasıl yenebilirim

Benzer korkuları dönem dönem herkes yaşamış olabiliyor ama tabi sizin ki biraz daha yerleşik bir hal almış gibi..Umarım kısa sürede atlatırsınız🙏
Nacizane tavsiyem evde size kendinizi güvende hissettirecek önlemler almanız belki korkularınızın önüne geçmenize faydası olacaktır

Bir dönem çok yoğun yaşadım bu korkuları. Artık ritüel haline getirmiştim her gece uyumadan Nas ve Felak okurdum. Psikolojik olarak bile rahatlıyor insan. Bir de gece lambasi kullanın derim.

Kızlar benim geceleri nedense istemsiz dışı korkularım oluyor. Eşim vardiyalı çalışıyor her zaman yalnız değilim ama akşamları karanlık çökmeye başlayınca benim içimede sanki o karanlıkla birlikte korku çöküyor. Her ufak tıkırtıda irrite oluyorum acaba o neydi biri mi var evde diye. Yatağa girip gözümü kapadığım an sanki biri beni gozetliyormus gibime geliyor. Tabikide öyle bir şey yok bu bana beynimin bir oyunu ama evde yalnız kalmaya çok korkuyorum ya varmi böyle bir durumda olan. Bu korkularımı nasıl yenebilirim
ışık açık uyumayi deneyin. Bir de eğer uyuyabilirseniz tv de açık kalsın . Yatmadan önce de bir papatya çayı için ya da melisa. Denemekten zarar gelmez 😊

Ilk olarak odaya los bir ışık sonra da bol bol ayetle kursi felan nas birde kafanızda dusunmemeye çalışın düşündükçe daha çok korkuyor insan ben böyle atlattım çocuklar olunca da hiç aklına gelmiyor artık gerçi şöyle birseyde oldu evden taşındık benimde korkular orda kaldı sanki 😀

Sanırım senelerdir ailemle yaşadığım için hiç evde yalnız kalmadığım için bu kadar korkuyorum... Dualarla giriyorum yatağa uyuyana kadar da dua ederim hep ama işte aklıma girdi mi de bir şey çıkmıyor. Sesin geldiği yere gidip bakmaya kalksam bütün gece evde dolanırım herhalde :110: alışamadım bir türlü evde yalnız kalmaya 6 ay oldu evleneli...

Sanırım senelerdir ailemle yaşadığım için hiç evde yalnız kalmadığım için bu kadar korkuyorum... Dualarla giriyorum yatağa uyuyana kadar da dua ederim hep ama işte aklıma girdi mi de bir şey çıkmıyor. Sesin geldiği yere gidip bakmaya kalksam bütün gece evde dolanırım herhalde :110: alışamadım bir türlü evde yalnız kalmaya 6 ay oldu evleneli...
Ilk zamanlar oluyor öyle zamanla alisacaksin canım duayi bırakma bizim buralarda korkuluk keserler su ve gugumle oluyor biliyomusun dua falan okunur sonra o suyla elini yüzünü göğsünü yikarain 3 kere bide içerisin bata iyi gelmişti

Ne kadarlık evlisin ilk zamanlarda olur öyle zamanla geçer

evde gerekli güvenlik önlemlerini alın. İsterseniz koridorunuzun ışığını açık bırakın odanızın kapısı da hafif aralık kalsın. Ben böyle yapıyorum mesela o zaman eve hakimmiş gibi hissediyorum kendimi.

Cocukken bnde cok oluyordu yaklasik 13yaşina kadar sürdu korku filmi filan izliosaniz izlemeyin ışik acik durdurun tum işiklari açin gerekirse birseylerle oyalanin bn öyle yendim eşim şuan iş seyhatinde tek basima bebegimleyim arada bi sesten korktugum oluyo besmele cekiyorum telefonumla oyalniyorum sonrada uykuya daliyorum

6 aydır evliyim... İnşallah zamanla geçer
Bende 7 aydır evliyim eşim işinden dolayı göreve gidiyor bu gece olduğu gibi yalnız kaldığım günler hatta aylar oluyor. Ben yalnızlıktan korkmadığım için sorun yaşamadım. TV açıp izliyorum, kitap okuyorum hatta yatarken ışığı kapatıp yatıyorum. Bence bir şeyi ne kadar gözünde büyütürsen o kadar korkarsın. Neyden korktuğunu keşfet ve onun üzerine git. Kapını pencereni iyice kapat, yatak odasına gece lambası koy, meditasyon videosu dinle, duanı et uyu yavaş yavaş bu durumu aşacaksın kendine güven

Malesef bende ayniyim😢 bir aralar geceleri yanliz tuvalete bile gidemiyordum hep esimi kaldirmak zorundaydim sürekli sanki birisi beni gözetliyormus gibiyim..

Eşin evden çıkınca dış kapıyı ve balkon kapısını kitle uykun gelinceye kadar zaman geçirecek aktiveteler bul ben tv dizilerine kendimi kaptırmak ve kadınlar kulubü de vakit geçirerek daldım ve uyku saatimin nasıl geldiğini anlamadım yatağa girip ayetel kürsü okuyup dalıyorum uykuya eşim ilk gece vardiyasına başladığında bnde çok korkuyordum geçti çok şükür

Mütemadiyen Aynı dertten muzdarip biri olarak yanıt vereyim tv açıyorum kapıları kilitliyorum ayetül kürsi felak nas okuyorum aynı zamanda led falan açık oluyor o şekilde uyumaya çalışıyorum ya da tv kapalı gece lambasını açıyorum telefonun ekranın ışığını en parlak seviyeye getiriyorum bakarken gözüm yoruluyor ve uyuyup kalıyorum 👀 lavanta çayı da mükemmel uyku çekmenizi sağlıyor deneyin derim

Eskiden bende de hep degisik cisimler korkusu vardı yalnizken ,sonra nasıl olduysa onu aştim şimdi ise hırsız korkusu oluştu ..ses duyarsam kalkar giderim korka korka bütün odaları kitlerim üstüne gitmek fayda sagliyor

Yastığımın altında bıçakla yatarım ki geleni doğrayabileyim ❤

Kalabalık aileye alıskın olunca evet basta zor geliyor ayrıca karanlık fobisi var bende de tek basına iken de çözumu komık romantik filmler izleyerek buldum. Kafam dagılıyor. Ve ısık acık bırakırım bazen.

Benim de işim nöbet üsülü calişıyor inanin her şey insanin beyninde bitiyor inanincinizi tam tutun ve sürekli ayatelkursi okuyun İnanin hiç bir şey yok ben de öyle yapıyorum ve hep evde yalnız kalıyorum 🙈

Back
X