Geceleri kalça ve bel ağrısı çekenler, bir çözümü var mı bunun?

kursunkalem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
49
1
86
- Yurtdışı
Kizlar, 13 haftalik hamileyim, hep yan yatmaya calisiyorum ama son birkac gundur ne tarafa donsem kalca agrisindan kurtulamiyorum. Hatta dun aksam belimin alt kismina da vurdu agrilar... Kalkip dolasmadan hafiflemiyor, hafiflese de yatinca bir sure sonra yine oluyor. Bebege yer acmak icin kalca eklemi etrafindaki kaslar gevsiyormus, o da boyle agri yapabilirmis. Size de oluyor mu boyle birsey? Cozum bulabildiniz mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

cnm bende 19 haftalık hamileym ve bendede oluyo hep aynı sekilde yatmaktan ve ssanırım cözümü yok bebişler dogana kadar böle olcak galiba ...özellikle sol yanıma yatmaya calısıyorum bebek daha rahat nefes alıyomus diye tutuluyorum resmen ama bi cözümü yok sanırım hepmize gecmiş olsun :)

benimde aynı canım kalçamın ve ayagımın agrısından yatamıyom geceleri ama ne yapalım bebiş için katlancaz

ben de hep sola yatmaya calisiyorum genelde ama sol taraf agridan tutulunca mecburi donuyorum saga... kizlar, daha simdiden bebisler alistiriyo bizi uykusuzluga herhalde diyorum :) saga don sola don sabahi sabah ediyorum ben! acaba daha cok yuruyus filan yapsam bi faydasi olur mu diye bir deneyecegim.

bende 18 haftalık hamileyim bendede bu ara başladı ağrılar geceleri rahat uyuyamıyorum koca yatağa sığamadım gitti ama bebeklerimiz sağlıklı olsunda herşeye katlanıcaz

bende de oluyor kalca agrisi,bir kac yerde magnezyum eksikliginden olabilir diye okudum ama ben 3.aydan beri magnezyum kullaniyorum ama yine agri var.

Bende 17 haftalık hamileyim.benim çok önceden başladı bel ve kalça ağrıları.ama bende daha çok yürürken oluyo.benim gib normalde çok yürüyen bi insan şimdi çok az da yürüsem hemen belim ve kalçam ağrıyo.oturuyorum hemen bi yerlere.geceleride herçeşit yatıyorum valla sıkıntıdan.mümkün olduğunca sola yatmak lazım ama aynı tarafa yatmaktanda kafam belim ağrıyo..o zaman sağa dönüyom biraz..napalım katlancaz bebişler için...

dr bana magnezyum vermişti.Toz şeklinde,suya karıştırıp içiyordum.Ağrıları hafifletir

ilk 15 hafta bende de olmuştu o ağrılardan. doktoruma sordum siyatik ağrısı olduğunu söyledi. hızlı kilo alımında, magnezyum eksikliğinde ve bebek ne tarafa yerleşmişse orda ağrı olabileceğini söyledi. 15. haftadan sonra bebeğin sağlığı açısından yan yatmak zorunluluğu başladığı için artık yan yatıyorum. ilk zamanlar yan yatmaya alışamadığımdan ne tarafa yattıysam orası tutulup ağrıdı ama bayağıdır o ağrılardan eser yok. sanırım yan yatmayı öğrenince geçiyor kızlar. hızlı kilo almayın, magnezyum tüketin ve yan yatın.

ya kızlar ben geceleri hiç uyuyamıyorum bu ağrılar yüzünden.tam kalçamın alt tarafında çekilme gibi bir ağrım oluyor.geceleri kalkmak zorunda kalıyorum.evde bir tur atıp öyle yatıyorum.yürümeyince geçmiyor ağrım.bazende dizimin alt tarafına giriyor bu sancı.hep geceleri oluyor.yatakta kıvranıyorum resmen.uyamak istiyorum ama bu ağrı uyutmuyor.doktoruma sordum bana 'tamo'l diye bir ilaç verdi.bu tüm ağrılarına iyi gelir dedi.cok zor.gerçekten yokmu bunun bir çaresi?

bende aynı dertten muzdaribim.drum kalsiyum eksikliği eddi. kalsiyuma başladım bu ay.ilk 3 ay bulantılardan dolayı yoğurt süt içip yemedim hiç.sanırım o yüzden oldu.

kızlar bende 14 haftalık hamileyim. fakat hamile kaldığımdan beri ne sola nede sağa dönüp yatabiliyorum sırt üstü yatıp ayaklarımı topluyorum bütün gece böyle tabi. sizler en azından sağa sola yatabiliyosunuz

sanırım herkeste var çünkü bende de oluyo henüz 20 haftalıkız daha sonra ne olur bilemiyorum ama dikkat ettim duruş bozukluğundanda kaynaklanıyor yani yürümek beni o kadar kötü yapmıyor ama fazla eğilirek yapılan işlerde ev süpürme, silme vs. işlerden sonra daha çok oluyor karnımız büyüdükçede hafif öne doğru bi eğim oluşuyo ister istemez sebep buda olabilir bilemiyorumbilmiyorumkismile

bende olmadı bir ağrı henüz işallata olmaz bende sola yatıyrum uyurken ama uyanınca bi bakıyorum sırt üstü yatmışım. uyuyana kadar tamam ama uyudutan sonra değişiyor. bi bu var çekmediğim bide bunu çekersem yandım

benim 2 gün belim tutuldu ve sadece yürüyüş yaptım 2 gün boyuncada 3. gün hiç bir ağrı kalmadı bol bol yürüyüş yapın ve o kasların açılmasını sağlayınç. oturdukça ve yattıkça daha da kötü olacaktır

evet canim, ben de cok hareketsiz kaldigimi farkettim ve gunluk yuruyuslere basladim. bir de birkac kat merdiven cikmaya calistim her gun. birkac gun yaptim bunlari ve cok farketti, simdi cok daha rahat uyuyorum geceleri, agrilar kesildi neredeyse... egzersiz sart gercekten. hareketsiz kalmamak lazim.

bende 13 haftalık hamileyim. Aynı sorunlar bendede var. Doktoruma sordum siyatik olabilir dedi. Bazen durup duruken sağ kalçama bir ağrı giriyor ve adım atamıyorum mecbur topallayarak yürüyorum. Buda beni sinir ediyor. :sinifsinif: Geceleride sol tarafıma yatmaya çalışıyorum eşimi yastık gibi kullanıyorum ona yaslanarak uyuyorum birde seyahat yastıkları varya onlardan aldım küçücük olanlardan onunla sırtıma destek yapıyorum.Ben uyumanın çaresini böyle buldum.Umarım sizede bir çaresi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…