• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geceleri korkuyorum

myskybeatsyours

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
1.404
3.641
33
Arkadaşlar ya... ben 6 aydır yalnız yaşıyorum...

Ve sorun geceleri çok korkuyorum... bazen böyle saçma sapan senaryolar üretiyorum kafamda ... ama çok korkunç ve saçma... normal hayatımda paranoyak bir insan değilim ama geceleri bana birşey oluyor...

Birde geceleri rüzgar sesslerinden çok çok tırsıyorum... ne yapabilirim sizce bu korkuları yenmek için ?

Tekrar belirtmek istiyorum bu korkular sadece geceleri oluyor... tuvalet e kalkmaya dahi korkuyorum geceleri.

Not : 26 yaşındayım

Arkadaşlar ya... ben 6 aydır yalnız yaşıyorum...

Ve sorun geceleri çok korkuyorum... bazen böyle saçma sapan senaryolar üretiyorum kafamda ... ama çok korkunç ve saçma... normal hayatımda paranoyak bir insan değilim ama geceleri bana birşey oluyor...

Birde geceleri rüzgar sesslerinden çok çok tırsıyorum... ne yapabilirim sizce bu korkuları yenmek için ?

Tekrar belirtmek istiyorum bu korkular sadece geceleri oluyor... tuvalet e kalkmaya dahi korkuyorum geceleri.

Not : 26 yaşındayım
Dua et.
Aklına öyle şeyler gelince hareketli müzik,
Yada komik videolar falan izleyip kafanı dagıtabilirsin.

Olabilir ya, yaş belirtmişsiniz de bi alakasi yok aslinda, ben de o yaşlardayim kendi evimdeyken bile bazen korkuyorum. Mesela bir film izliyorum , aklima bir seyler getiriyorum korkuyorum. Gece olunca da aman ses geldi aman kapinin kolu oynadi gibi sacma sapan paranoyalar yasiyorum. Halbuki aklima boyle seyler getirmesem ne sesler kafami kurcalayacak ne de kapi kolunun oynadigini falan zannedicem, ki ben yalniz bile yasamiyorum.ama korkulari kendi kendimize yaratiyoruz. Kafanızı başka şeylerle meşgul ederseniz sorun ortadan kalkacaktır.

Senaryo üretme, başka şeylere odaklan.. diyelim ki senaryo ürettin ışıkları tv'yi filan aç.. inançlıysan dua oku.. ben eskiden ailemle yaşıyorken bile gecelerikorkuyorken 2 sene yalnız yaşadım, başta ışıklar filan açık uyuyordum sonra onu da bıraktım.. insan alışıyor bence.. tabii ki benim de senaryo ürettiğim geceler oluyordu ama baya azaltmıştım..

Evet şartlar uygunsa bir köpek alınabilir. Kedi tavsiye etmiyorum çünkü bir arkadaşım kedisi yüzünden evde daha çok korkar olmuştu. Hatta kedi bakan başla arkadaşlarımdan da duydum. Kedilerin duvara gözlerini dikme huyu yüzündeno_O

Tv ve ışık sürekli açık olsun, aydınlık ortam ve ses iyi gelecektir. Bir de yaşadığınız binada komşu edinin. Benim yalnız yaşadığım ilk binada karşı komşum resmen ikinci ailem olmuştu. Elektrik falan kesilse hemen oraya geçerdim, daha sonra ev sahibi evi satmaya karar verince başka bir binaya taşındım o evde hiç komşum yoktu bir odadan diğerine geçemiyordum gece olunca, komşular da soğuk yabani insanlardı mecbur erkek arkadaşım yanıma taşınmıştı. Umarım binada anlasabileceginiz birileri vardır

Bence dua oku iyi gelecektir Emin'im ayrıcada kafanda senaryo kurma kurdukça büyüyor olaylar çünkü.

Bende bir süre tek yaşadım. Gerçekten kolay değil,anlıyorum sizi. Heleki o senaryolar yazildiktan sonra o gece bitmez...Dua edin bol bol. Ayetel kursi,nas,felak. Birde internetten kur'an tilaveti açıp dinleyin fırsat buldukça. Evin içini mümkün olduğunca aydınlık tutmaya çalışın. Bir şey olmaz inşallah alisirsiniz.

korku filmi seyretme, düzgün bir uyku düzeni oluştur, mesele uykuya dalmak ve sabaha kadar uyanmamak, apartmandaysan alttakilerin ya da üstekilerin ayakta olduğunu bilmek güven sağlayabilir, gerçi apartmanlarda uyku sorunu olan birileri mutlaka vardır ve gece gürültülerini de onlar yapar genelde, ya da evdeki eski rabıtalar, buzdolapları falan ses çıkarır, evde ki her tahta ses çıkarır gerçi, gelen sesleri ona verip boşverceksin

Evet şartlar uygunsa bir köpek alınabilir. Kedi tavsiye etmiyorum çünkü bir arkadaşım kedisi yüzünden evde daha çok korkar olmuştu. Hatta kedi bakan başla arkadaşlarımdan da duydum. Kedilerin duvara gözlerini dikme huyu yüzündeno_O

Tv ve ışık sürekli açık olsun, aydınlık ortam ve ses iyi gelecektir. Bir de yaşadığınız binada komşu edinin. Benim yalnız yaşadığım ilk binada karşı komşum resmen ikinci ailem olmuştu. Elektrik falan kesilse hemen oraya geçerdim, daha sonra ev sahibi evi satmaya karar verince başka bir binaya taşındım o evde hiç komşum yoktu bir odadan diğerine geçemiyordum gece olunca, komşular da soğuk yabani insanlardı mecbur erkek arkadaşım yanıma taşınmıştı. Umarım binada anlasabileceginiz birileri vardır

Teşekkür ederim cevabınız için...

Ya ben kedileri çok seviyorum... sokaklarda olan kedi, köpek fark etmez hepsini beslemeye çalışıyorum. Tam bir hayvanseverim.

Fakat apartman da yaşıyorum ve burda yalnız yaşasamda bu ev annemlerin... Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yanımda kalıyorlar... diğer 9 ay ise Ege de yaşıyorlar.

Annem ve babam apartmanda hayvan beslemeye karşılar. Onlar da müstakil ve bahçeli evde yaşıyorlar ve kedileri var. Burda besleyelim ama istanbul da olmaz diyorlar... orda hatta evde bile bakıyorlar.

Bu ev bana ait olsaydı çoktan sahiplenmiştim bir kedi veya köpek... ama : :(

Güvenlik sistemi taktırın çok rahatlarsınız. Eski evimde üst komşuma hırsız girmişti, sesleri duydum tamamını. Yıllardır yalnız yaşıyorum ama durum beni çok etkiledi. Ev ters dubleksti yatak odası alt kattaydı 3 4 ay üst katta koltukta uyudum. Üstelik binada sadece iki daire vardı yani diğerine hırsız girmesi beni çok tribe soktu. Sonra güvenlikl bir residansa taşındım tüm dertlerim bitti :). Taşınmak değil ama güvenlik sistemi gibi bir şey sizi çok rahatlatır.

Güvenlik sistemi taktırın çok rahatlarsınız. Eski evimde üst komşuma hırsız girmişti, sesleri duydum tamamını. Yıllardır yalnız yaşıyorum ama durum beni çok etkiledi. Ev ters dubleksti yatak odası alt kattaydı 3 4 ay üst katta koltukta uyudum. Üstelik binada sadece iki daire vardı yani diğerine hırsız girmesi beni çok tribe soktu. Sonra güvenlikl bir residansa taşındım tüm dertlerim bitti :). Taşınmak değil ama güvenlik sistemi gibi bir şey sizi çok rahatlatır.

Teşekkür ederim cevabınız için...

Ben rezidans ta yaşıyorum zaten. Ama benim korkularım "hırsız girecek" değil... çok daha farklı senaryo lar kuruyorum aklımda...

Biri gelip boğazımı kesecek, deprem olacak, cam'lardan silahların kırmızı lazer ' i göreceğim gibi çok çok paranoyak düşüncelere sahip oldum... kendi kendime kuruyorum...

Gündüzleri öyle değilim Gece 23 ten sonra fena oluyorum... :(

Eşim olmadığında felekat senaryoları bende üretirken bulurum kendimi ya deprem olursa ya gelirse hırsız ya o olursa felan herşeyi üç kez kontrol ederim ve sabaha kadar uyuyamam genelde ama şunu da biliyorum birşey olacaksa eşimin yanında da olur herşeyin vakti saati var sonuçta bu normal bir durum aslında insan yalnız kalınca kendimizle konuşuyoruz insanogluyuz sonuçta :) dua et bol bol canım

Korkularınızın üzerine gitmediğiniz sürece kurtuluş yok. Ben de sizin gibiydim. Gece olunca korkum eve hırsızın girmesi falan değil, engin hayal gücümün etkisiyle kafamda kurduğum şeylerdi. Gece uyumadan önce ışıkları ve televizyonu açar, o şekilde uyurdum. Uyuma deniyorsa buna tabii. Tepemde güneş gibi parlayan bir lamba ve bangır bangır ses çıkaran bir televizyon... Bir gün tak etti. Söndürdüm tüm ışıkları, televizyonu da kapattım. Kılıçları çektim ve "Hodri meydan! Gelen gelsin." dedim ve mışıl mışıl uyumuşum. :)

Ben yendim bu korkumu. Darısı başınıza diyelim. :)

Back
X