Geceleri sıcaklamak

persephone__

zamanı tanrı yaşar,insanoğlu hep ölmek için doğmuş
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2015
1.339
1.678
53
32
Arkadaşlar geceleri inanılmaz sıcaklıyorum.
Kendimi bildim bileli yaz kış camlar açık yatarım ve uzun pijama vs giyemem. Yani sıcağa karşı hep bi şeyim var kışın bile çorap giyemem ya da kar yağsa bile hiç üşümem vs. Ama bu öyle bişey değil. İnanılmaz bi yanma hissi. Mesela salonda otururken falan olmuyor. Ama yatağa yattığım an 3 saniyeden fazla kıpırdayamıyorum. Camları açtım olmadı klimayı açtım vs olmuyor. Hava ısısyla alakası yok.
Aslında bunu söylediğimde herkes "bana da ara sıra oluyor" diyor ama ben son günlerde bu yüzden sabaha kadar uyuyamıyorum ve dün sabah saat artık altı olduğunda o kadar uykum vardı ki artık oturup sinirimden ağladım ama yine yatamadım.
Bunu neden yazdım, ben buna bişeyin sebep olduğunu düşünüyorum. Mesela geçen sene eczacının tavsiyesiyle aldığım uyku ilaçları yanetki olarak bunları göstermişti ve bida içmedim.
Bileniniz var mı hanımlar bu neden olur ? Nasıl önüne geçilir ?

Arkadaşlar geceleri inanılmaz sıcaklıyorum.
Kendimi bildim bileli yaz kış camlar açık yatarım ve uzun pijama vs giyemem. Yani sıcağa karşı hep bi şeyim var kışın bile çorap giyemem ya da kar yağsa bile hiç üşümem vs. Ama bu öyle bişey değil. İnanılmaz bi yanma hissi. Mesela salonda otururken falan olmuyor. Ama yatağa yattığım an 3 saniyeden fazla kıpırdayamıyorum. Camları açtım olmadı klimayı açtım vs olmuyor. Hava ısısyla alakası yok.
Aslında bunu söylediğimde herkes "bana da ara sıra oluyor" diyor ama ben son günlerde bu yüzden sabaha kadar uyuyamıyorum ve dün sabah saat artık altı olduğunda o kadar uykum vardı ki artık oturup sinirimden ağladım ama yine yatamadım.
Bunu neden yazdım, ben buna bişeyin sebep olduğunu düşünüyorum. Mesela geçen sene eczacının tavsiyesiyle aldığım uyku ilaçları yanetki olarak bunları göstermişti ve bida içmedim.
Bileniniz var mı hanımlar bu neden olur ? Nasıl önüne geçilir ?
Adına hararet diyorlardı:KK70: nedeni yanlış değilse kanla ilgiliydi sanırım, ama rahatsızlığın adını hatırlayamadım!

Valla bende sıcaklıyorum geceleri özellikle. Hormonlardan da olabilir bir arkadaşın dediği gibi

yatak çarşafı, yorgan, pike, nevresim vs. ne ile yatıyorsanız onların kumaşları ne? soğuk tutan kumaşlarla değiştirseniz.

Bu tehlikeli bir durun mu bi fikriniz var mı
bildiğim kadarıyla jinekoloğa gitmeniz gerekiyor!Birde bu teknikler hafifletiyor;
Bazı yaşam tarzı değişiklikleri sıcak basmalarınızı azaltmada yardımcı olabilir, sigara, alkol ve stres sıcak basmalarını artırıcı faktörlerdir:
* Fazla şekerli ve yağlı gıdalarla beslenmek de vücut ısı dengenizi bozabilir, sağlıklı beslenmeye özen gösterin.
* Küçük ve sık öğünler tüketin, böylece büyük öğünlere göre vücudunuz daha az ısı üretecektir.
* Sigara içmeyin.
* Kahveyi azaltın.
* Alkol almayın ya da sınırlayın.
* Vücudunuzu serin tutun, yatak odanızı çok sıcak yapmayın, uyurken çok örtünmeyin, ince örtüler kullanın.
* Birkaç kat olarak gerektiğinde üzerinizden çıkarabile-ceğiniz şeyler giyin.
* Pamuklu veya ipek gibi doğal kumaşları tercih edin.
* Stresinizi azaltın, gerekirse profesyonel yardım alın.
* Düzenli egzersiz yapın.
* Yoga veya benzeri gevşeme tekniklerini öğrenin.

Tatlıyı çok kaçırmış olabilir misin? Kolesterol de yanma hissi veriyor diye duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum...

Kışın bile üşümüyorsan kesin bi doktora görün
O biraz alışkanlıktan :D babam askerdi de beni sabah uyanıp (özellikle kış aylarında) buz gibi suyla duş almaya ve ince giyinmeye alıştırdı küçük yaşlarımda. Bağışıklık sistemimiz hep güçlü o yüzden kışın da montun içine sadece kısa kollu giyerim ama hiç nezle grip soğuk algınlığı vs olduğımu hatırlamam

O biraz alışkanlıktan :KK70: babam askerdi de beni sabah uyanıp (özellikle kış aylarında) buz gibi suyla duş almaya ve ince giyinmeye alıştırdı küçük yaşlarımda. Bağışıklık sistemimiz hep güçlü o yüzden kışın da montun içine sadece kısa kollu giyerim ama hiç nezle grip soğuk algınlığı vs olduğımu hatırlamam
Ay ne güzelmiş ya bizde yorganla gezsek üşürüz :KK12:

Back
X