gecenin bir vakti gelen ilhamla oluşturduğum listem:)

CathyEarnshaw

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
1.054
841
683
Kahvaltı klasik. Haşlanmış yumurta yada yağsız omlet kıymalı olabilir.Ya da peynir zeytin domates salatalık yanında şekersiz çay ya da yarım bardak süt. Bir dilim kepekli ekmek olcak
Ara öğünlerde: bir bardak ayran ya da süt,ufak kutu myveli yoğurt,elma armut ,6 tan çilek,mandalin portakal gibi

Öğle yemeği
1) Okulda kepekli sandviç ekmeği arasına domates salatalık biber peynir ya da az tavuk köfte konulabilir yanında ayran
2) Sebze yemeği( yeşil fasulye türlü tarzı) ve kepekli ekmek olabilir(tembellik etmeyip sefertası hazırlarsam tabi:)
Akşam yemeği :
Bir büyüktabağın yarısı salata ,bir miktar protein,bir miktar karbonhidratla doldurulacak
Protein: et tavuk olabilir.balık ta olur. Bunlar yoksa nohut fasulye yemeği olur
Karbonhidrat:iki üç kaşık kepekli makarna ya da pilav-1 dilim kepekli ekmek- 1 kase mercimek çorbası(çorba mercimekse protein et olmalı)
Mutlaka yoğurt ya da ayran akşam yemeğim genelde altıdadır bundan sonra yemek yok acıkırsam yoğurda saracağım

Nohut fasulye yemeği pişirdiğim günler öğle yemeğinde sandviç yerim iki yemek pişirmek zorunda kalmam. Et yiyeceğim günler ise sebze yemeği yaparım:D makarna pilav yapmazsam mercimek çorba yaparım ohh miss:) sandviç için de kepekli un alıp sütle mayalayıp tombik tombik ekmekçikler pişirmeyi düşünüyorum inşallah beceririm bu listeyi.
Gecenin bu vaktinde bu listeyi dukan diyetine başladığımın dördüncü gününde hiç sevmediğim meyvelerin bile gözümün önünde sırıtarak resmi geçit töreni yaptığı bir sırada ayarlayıp yazdım, Meyveler benden intikamını alıyor:)
GI diyetlerini inceleyerek bu özeti çıkardım bu arada bol limon ve sirke kullanmayı da unutmayacağım.Fazla kilo fazlam yok ama düzensiz yaşamanın bedelini bölgesel yağlanmayla ödüyorum .
Dukan beni mahvetti
Başağrısı ve mide bulantısından gözlerimi açamıyorum bu arada manyak gibi de perşembeye kadar sürdüreceğime yemin etmiştim aman nolcak şunun şurasında iki gün kaldı:D
Duaknı uygulayan arkadaşlara Allahtan sabır diliyorum herkese iyi diyetler..

perşembeyi iple çekiyorum benim için ziyafet olacak insan Allahın verdiği nimetlerin değerini dukanla anlıyormuş şükürler olsun

sana o kadar çok katılıyorum ki.. dukandan sonra yaşamın değerini anladım ya neymiş o öyle. gerçi hakkını yemeyeyim hızlıca zayıflattı kiloları da geri almadım ama öldüm yani artık yürüyecek gözümü açacak halim kalmamıştı bir de beynimin çalışması durmuştu her şeyi unutmaya başlamıştım. Diyet yapa yapada artık hepimiz diyetisyen olduk değil mi karbonhidratıydı proteiniydi hepsini öğrendik. en güzel diyet bu ya diğerleri ne o öyle ölüm orucu gibi. bende bi uyuyabilirsem sabaha başlayacağım buna. aynı seninki gibi işte . sabah güzel kahvaltı (kepek ekmek peynir domates salatalık zeytin işte klasik ) öğlen yağsız sebze yemeği akşam yağsız et, öğlenle akşamın yerleri değişebilir ama akşam az ye 6da bitir.. aralarda acıkırsam yağsız yoğurt ya da çiğ sebze ya da meyve. Bitti gitti işte diyet böyle yapılır mis gibi :9: arada yürüyüş falanda yaptık mı oldu bitti hiç gerek yok abuk sabuk diyet listelerine millet ünlü olmak için gün aşırı diyet listesi çıkarıyor ya yok burç diyeti yok kan grubu diyeti.

evt canım hem bu kendi diyetimizede uyarak ömür boyu nasıl beslenmemiz gerektiğini öğrenmiş oluyoruz.Çabalarımız uzun vadede işe yarayacak

öncelikle TEBRİKLER gerçekten de çok güzel olmuş listen.aslında hepimiz az çok artık nasıl beslenmemiz gerektiğini biliyoruz aslıda. birçok diyetisyenden daha fazla bilgi sahibi olduğumuza inanıyorum aslında. bende kendime göre bir liste yapacam. yok şunu ye bunu yeme sıkıyor beni artık.en iyisi kendi yaşamına uygun kendi listeni kendin yapmak :)

Back
X