Gecenin bu saatinde yardımınız gerekli 🙏🏻

Merhaba herkese öncelikle. Ben işin içinden çıkamadım. Size siz olsaydınız ne yapardınız demek için geldim :)
Şimdi şöyle ki; 5 yıldır tanıdığım, 1 buçuk yıldırda tam olarak sevgili olduğum biri var. Geçen hafta cumartesi evlenme teklifi aldım :)🙏🏻 Perşembe akşam babamla tanışmaya evime geldi. Ve çarşamba günü askere gidiyor. Yarında arkadaş çevresi abiler ablalar falan toplanıp onların evine gidicekler güle güle demek için ve bende çağırıldım doğal olarak. Buraya kadar anlaştıysak bundan sonrası biraz can sıkıcı benim için. Anneme söyledim iznini almak için bu arada yaşım 22 :) annem ona göre doğru olmadığını, kendimi ağırdan almam gerektiğini söyledi. Daha önce kuzeninin nişanına falan gitmiştim evlerine hiç gitmedim sadece ve o zaman evlenme teklifi gibi birsey söz konusu dahi değildi. Annemin dediği saçma geldi açıkçası bende ona benim değerimi bu şekilde ölçemiceklerini yanlış birşey yapmadığımı, son günlerimiz olduğunu izah etmeye çalıştım ve bana mısın demedi. Babana sor dedi. Babamla konuştum ve aldığım cevap ‘gitmek istiyosan git’ oldu. Şimdi arada kaldım annemi çiğnemiş olur muyum hangi taraftan bakmam gerekiyor Hiçbr fikrim yok. Siz olsaydınız ne yapardınız ki?

Ufak bir ekleme yapayım orayı atlamışım :)
Erkek arkadaşım Edirnede askerlik yapıcak. Yaşadığımız yere 2 saat uzaklıkta. Ve teslim etmeye ailesi götürücek, buna da çağırıldım fakat yine annemin istememesi, doğru görmemesi adına gitmeme kararı alındı. Yani demek istediğim dinlemem gereken yerde dinlediğimi düşünüyorum ben bu fedakarlığı yapıp içime, aklımda çok kalıcağını bildiğim halde bunu kabul etmişim bari böyle birşeyde kendi istediğim gibi hareket ediyim diye düşünüyorum :dua:
Baban izin vermiş işte, annene babam izin verdi dersin 😊

Baban git demis. Lafinin üzerine laf söylemez heralde bizde öyledir. Annemin izin vermediğinde babama sorardim git dediğinde annemi takmazdim,sonuçta evin reisi babadir. Ben olsam giderim. Teslim etmeyede yemin toreninede giderim.

Hayır benim anlamadığım gitme diyen kişiler kaynanasiyla nerede tanıştı acaba kafede mi ben eşimin evine gitmiştim tanışmak için hatta tüm sülalesini amcasının oğlunun düğününde gördüm babanda izin vermiş git bence

Bekarken Anneme biryere gideceğim zaman gidiyim mi diye sorarsam gitme derdi.sormaz da anne ben gidiyorum dersem hiç birşey demezdi 😅 deneyin derim

Merhaba herkese öncelikle. Ben işin içinden çıkamadım. Size siz olsaydınız ne yapardınız demek için geldim :)
Şimdi şöyle ki; 5 yıldır tanıdığım, 1 buçuk yıldırda tam olarak sevgili olduğum biri var. Geçen hafta cumartesi evlenme teklifi aldım :)🙏🏻 Perşembe akşam babamla tanışmaya evime geldi. Ve çarşamba günü askere gidiyor. Yarında arkadaş çevresi abiler ablalar falan toplanıp onların evine gidicekler güle güle demek için ve bende çağırıldım doğal olarak. Buraya kadar anlaştıysak bundan sonrası biraz can sıkıcı benim için. Anneme söyledim iznini almak için bu arada yaşım 22 :) annem ona göre doğru olmadığını, kendimi ağırdan almam gerektiğini söyledi. Daha önce kuzeninin nişanına falan gitmiştim evlerine hiç gitmedim sadece ve o zaman evlenme teklifi gibi birsey söz konusu dahi değildi. Annemin dediği saçma geldi açıkçası bende ona benim değerimi bu şekilde ölçemiceklerini yanlış birşey yapmadığımı, son günlerimiz olduğunu izah etmeye çalıştım ve bana mısın demedi. Babana sor dedi. Babamla konuştum ve aldığım cevap ‘gitmek istiyosan git’ oldu. Şimdi arada kaldım annemi çiğnemiş olur muyum hangi taraftan bakmam gerekiyor Hiçbr fikrim yok. Siz olsaydınız ne yapardınız ki?

Erkek arkadaşım Edirnede askerlik yapıcak. Yaşadığımız yere 2 saat uzaklıkta. Ve teslim etmeye ailesi götürücek, buna da çağırıldım fakat yine annemin istememesi, doğru görmemesi adına gitmeme kararı alındı. Yani demek istediğim dinlemem gereken yerde dinlediğimi düşünüyorum ben bu fedakarlığı yapıp içime, aklımda çok kalıcağını bildiğim halde bunu kabul etmişim bari böyle birşeyde kendi istediğim gibi hareket ediyim diye düşünüyorum :dua:
Bazen diyorum Türkiye insanlar yüzünden hic gelismicek. Avrupa bunları asali asırlar oldu. Yani annen olabilir düşüncesine saygım var da babanla görüşmeye gelmişler de senin sevdiğin adamı asker gününde yanında olmak mi tuhaf. :olamaz: ya düşünsene herkes etrafında olacak ve sen olmoycaksin kesinlikle annemle oturur bidaha mantiklica konuşur ve giderdim... Bunun agirlikla hic bir alakası yok sen ilerleyen zamanlarda ağırlığını korumak istiyorsan aileden gördüğün saygı sevgi ile bu ağırlığa ulaşırsın hic merak etme 🤗

Ben yerinde olsam 2 davete de giderdim.Ama şunu unutma anneler bir şeye hayır dediyse haklıdır.Ben dinlemedım annemi ama sen dinle .

Kızım git tabi yaa, neyin çekincesi bu sanki notere gidip mal varlığını vereceksin. Bu normal bişey. Büyütülmüş bir konu bence.

canım ben giderdim ama ya annenin triplerini göze al ya da daha sonra sözlünün ziyaretine git :) şahsen benim annem çok triplidir zor çekiyorum :)

Bir de şu var tabi, annenizin durumunu bilmiyorum ama benim de bir arkadaşımın annesi babasından boşanmıştı ve böyle toplum içinde "kız çocuklu dul kadın" olmak, el alem ne der, namuslu yaşamak konularında aşırı takıntılı ve hassastı; belki bu yüzden sizin de anneniz çok düşünüyor böyle şeyleri onu da anlamaya çalışın. Bence siz karşılıklı anlayışla güzel konuşarak bir çözüme ulaşırsınız inşallah.
Bence gitmelisin zaten evlilik kararı alınmış aileler bilir gitmezsen aa bak gelmedi bide evlenecegiz diyor derler
Aynısının farklı versiyonu başıma geldi. Bizde de erkek kısmı hariç yani bı babam hariç tüm aile tanisiyor. Bu arada 26 yaşında okulu bitmiş çalışan biriyim. Mevlüt yaptılar, annem ona gitme laf söz olur. Yemin törenine çağırdılar hem annemi hem beni, ona da olmaz daha aranızda birşey yok dedi. Sonuç olarak gitmedim. Şimdi de abisinin bir kız arkadaşı var, baya mutaassıp aileden gelmesine rağmen kız on günlük sevgili iken tüm sülale ile evde tanıştı akşam onlara kadar. Anneler tanıştı, bugün toplu tanışmaları var:) sonuç iki buçuk sene oldu ben babamı tanışmaya ikna edemiyorum onaylamalarina ragmen. Anca Mart'ta isteme söz nişan faslina okey alabildim. Bu arada gelmek istediğim sonuç. Kız için kötü hicbirsey düşünülmedi ki bugün ileri asamalara gidiliyor :) boşuna beni gondermemis.
Ben giderdim gittim de.
Sonuçta özel bir gün ve kalabalık bir ortam.

Velev ki kayınvalide adayınızın içinden bir canavar çıktı ileri de "Resmiyet yokken asker yemeğine gelmiştin." dedi diyelim. Ne çıkar? Bu cümleyi düşünebilecek zihniyet zaten gözünüzün üstündeki kaşa da takar.

Oturup annenizle güzelce konuşun; onu kırmak istemediğinizi endişelerini çok iyi anladığınızı fakat o yemekte bulunmanın sizin için önemli olduğunu belirtin. Hatta "Senin için çok uzun kalmayacağım." diyin bakalım ne olacak? Şimdiden Allah kavuştursun.
Yuzuk takmissin tabiki gidiceksin agirdan al bilmemne bunlar hikaye karsindaki aile insansa hicbisey olmaz kotu niyetliyse agzinla kus tutsan yaranamazsin cocuk askere gidiyor sonucta bir kere olan bisey gidebilirsin annen eski kafali dusunuyor cok takilma bence
Askere ugurlamak gibi hayatta bir kere olacak bir sey icin gitmemezlik yapmazdım.
Ama aile yapılarımız anladigim kadariyla cok farkli cunku ben izin istiyor olmazdim.

En guzeli annenizi ikna etmek.

Kayinvalideniz yarin obur gun "oglumla evlenecek ama askere uğurlamaya bile gelmedi" de diyebilir mesela.
Giderdm karısı olucam artk her yerdee bulunurdum..
BEn olsam giderdim. Gittim de. Hem de bizde yüzük falan da yok, sadece sevgiliyiz ve babamla tanışmıştı dışarıda. 10-15 dk.lık bir şey :) Annem de gitmemi istemedi ama gittim son gün, sevgilim askere gidecekti. Odasında oturduk. Bir de tüm akrabaları orda olduğu için de tanışmış oldum hepsiyle 😅

İçinden geldiği gibi yaşa. Elalem ne der’i boşver. Gitmek istiyorsan git, istemiyorsan gitme. Annen baban yaşamıyor bu hayatı senin yerine.
soz falan nisan takilsaydi evet dogru git ama simdilik gitmebiz ilerde ayaginiza sikmaniz almanina geliyor
git bence:) uğurla sevdiğini ne güzel işte.) orada olmaman büyük eksiklik olur onun da içinde ukte... bağlarınızı derinleştirmenizde bir zarar görmüyorum...
yüzüne vurulacak bir ayıp yok ki ortada?
e ona izin verdilerse buna niye izin vermiyorlar
bilmiyorum ya bence gitmemek absürt hatta tam tersi düşünüyrum
erkek olsam sevdiğim uğurlasın beni isterdim açıkçası
Bence gidin. Nişanlı olmasanız bile sevgili olarak o yemekte olmayı hakediyorsunuz.
Sevgilinizde o yemekte olmanızı ister.
22 yaş evlilik için erken şahsen ben izin vermezdim
Canım evlilik teklifi aldın, ailenle tanıştı. Bir yola girdiniz. Bunun adı sözlülük oluyor bence 😊 sıradan biri diil evine gideceğin kişi. Özel bir gün ve orda olman gayet mantıklı. Kimsede kınamaz seni merak etme
annenin niye gitme dediğini anlıyorum hakta veriyorum ha 22 yaşındaki ben olsam yine belki anlar ama hak vermezdim:)
yalnız ortada fol yok yumurta yokken kuzeninin(kardeşi, ablası bile değil) nişanına gitmene rıza gösterip evlilik teklifi varken ve baba ile bu yönde tanışılmışken yemeğe gitme demesinin hiç bir mantığı yok yahu.
annemi dinlerdim son vedalasmayi ikiniz bas basada bir cafede falan yapabilirsiniz
farzetki olmadi evlenmediniz bir sorun cikti evlenmeden evlerine girmis cikmis muamelesi goreceksin
Önceden uğurla hediye ver ama gitme .Anneni dinle
Nişanlın olsanız tamam ama şu an için erken. İlk kutlamaya kısa da olsa katılın ama teslime gitmeyin
Kesinlikle katılıyorum. Ennn ufak görünen bir konuda bile ne zaman annemi dinlemediysem sonrasında hep hep hep pişman olmuşumdur.
Canın istiyorsa git ya. Eskilerin kafası hep ne kadar kendini geri çeker, ağırdan satarsan o kadar değerli olursun kafası. Formül hep aynı onlara göre. Benim aanneannem de"herşeye hayır deyin yavrum, ben hep evet dedim kaybettim" der 😊 Ama bu anlamlı değil tabii. İçinden geleni yapmalı insan
Ortada fol yok yumurta yok, ben gitmezdim.
Aileyi tanımak anlamında arasanız da bulamayacağınız bir ortam bence. İyice ölçüp tartmanız için iyi fırsat. Ancak göndermeye gitmeniz konusunda aynı şeyi düşünmüyorum. Sevgiliniz teslim olduktan sonra aile ile başbaşa kalmanıza gerek yok.
Gitme bence ben nişanlı olduğum halde kaynanamla biraz atismada geliyor dun lafı yapıldı yinede siz bilirsiniz
Aynen sizin gibi düşünüyorun tabiki yok ama evlilik denen kurumda işler biraz farklı ceryan ediyo yaşamak lazım diyelim
Anneniz haklı. Gitmeyin. Resmiyete dökülmeden aile içine girmeyin
Gitmezsen kendini ağırdan almış değil de kendini geri çekmiş olursun. Ben olsam giderdim.
annenin sözünü dinle derim. Annen daha adı konmamış bir ilişkiden daha önemli
Evine git bence uğurlamak için. Ama Edirneye kadar gitmene gerek yok ben olsam gitmezdim.
Valla laf olur söz olur tayfasi umrumda olmadigi icin sevgilimin asker ugurlamasina da sevgilimle tatile de giderim. Anasının danasinin beni kotu kelimelerle itham edecegi evlilige zaten kafam girsin. Oyle bir durumda benim kulagimi kapatip ortami yumuşatamayacak adamla da varsin evli-nisanli kalmayayım.
Yani ben olsam anneme sormazdim bile. "alinin asker ugurlamasi var carsamba gecesi. Cok uzgunum gidecegim icin" falan der, haber verirdim.
Heee elin alemin ne demis olmasi sizin icin onemliyse gitmeyiverin. Herkes kendi cevresinden bakip yorumlar,kimse sizi ailenizi çevrenizi bilemez ki
Genç arkadaşım senin yaşlarındayken bu kadar bile düşünmez giderdim.
Şimdi ise annen yaşında uzun yıllardır evli bir kadın olarak ''anneni dinle'' diyorum.
Şunu da unutma anneler (psikolojik olarak sağlıklıysa) hep evlatlarının iyiliğini düşünüyor.
Arkadaşlardan bazıları ilerde evlenirsen bu durum yüzüne vurulur vs demiş şahsen katılmıyorum Çünlü Kendini oğluma yamadın vs diyecek kayınvalide onu sen gitsenden gitmesende diyecek çünkü görücü usulü bi tanışma değil sizin olayınız ..
sizin sevgili olmanızdan haberi yok heralde annenizin :)
Çocuk 6 ay gidiyormuş, tabi ki gideceksin. Allah aşkına asker uğurlamaya gelmekle yamamış oluyorsa bir insan tövbe haşa da cenazeye filan gitse de yamar bu kız napsın acaba? Ne saçma düşünceler ya.. Anneler hep iyilik düşünür buna da kimsenin itirazı yok zaten ama bu öyle bir şey değil, adı konmamış bir iş de değil ayrıca. Bence gitmezsen kesinlikle “ağırdan satan gelin adayı” filan olmaz, aksine saygısızlık gibi olur bence umrunda olmadı bile derler yani. Askerlik ayrı bir psikoloji. Benim bedelli giden arkadaşlarım bile triplere girdiler 19 gün için, 6 ay görüşemeyeceksin, çocuğun gözü arkada mı kalsın ya bas git bence.
Ben olsam yemeğe giderdim
Askerlik birimine gitmezdim
Yemin törenine giderdim
Bi yemeğe bi törene gittim diye ne olacak anlamıyorum
Yarın birgün ayrılınsa çocuğun anasının danasının arkamdan ettiği laf çok da şeyimde olurdu valla
Gitmelisin 5 yıldır taniyorsun zaten bundan sonra adam senin hakkında nasıl kötü bişey düşünebilir ki
Baban izin vermiş işte, annene babam izin verdi dersin 😊
Baban git demis. Lafinin üzerine laf söylemez heralde bizde öyledir. Annemin izin vermediğinde babama sorardim git dediğinde annemi takmazdim,sonuçta evin reisi babadir. Ben olsam giderim. Teslim etmeyede yemin toreninede giderim.
Hayır benim anlamadığım gitme diyen kişiler kaynanasiyla nerede tanıştı acaba kafede mi ben eşimin evine gitmiştim tanışmak için hatta tüm sülalesini amcasının oğlunun düğününde gördüm babanda izin vermiş git bence
Bekarken Anneme biryere gideceğim zaman gidiyim mi diye sorarsam gitme derdi.sormaz da anne ben gidiyorum dersem hiç birşey demezdi 😅 deneyin derim
Annenin dediğini yap
Bazen diyorum Türkiye insanlar yüzünden hic gelismicek. Avrupa bunları asali asırlar oldu. Yani annen olabilir düşüncesine saygım var da babanla görüşmeye gelmişler de senin sevdiğin adamı asker gününde yanında olmak mi tuhaf. :olamaz: ya düşünsene herkes etrafında olacak ve sen olmoycaksin kesinlikle annemle oturur bidaha mantiklica konuşur ve giderdim... Bunun agirlikla hic bir alakası yok sen ilerleyen zamanlarda ağırlığını korumak istiyorsan aileden gördüğün saygı sevgi ile bu ağırlığa ulaşırsın hic merak etme 🤗
Ben yerinde olsam 2 davete de giderdim.Ama şunu unutma anneler bir şeye hayır dediyse haklıdır.Ben dinlemedım annemi ama sen dinle .
Kızım git tabi yaa, neyin çekincesi bu sanki notere gidip mal varlığını vereceksin. Bu normal bişey. Büyütülmüş bir konu bence.
canım ben giderdim ama ya annenin triplerini göze al ya da daha sonra sözlünün ziyaretine git :) şahsen benim annem çok triplidir zor çekiyorum :)
Önerileriniz, fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim 🙏🏻 Birkaç gündür askerle son günlerimiz olduğu için giripte haber vermeye bir türlü fırsatım olmadı. Sonuç olarak gittim :) ❤️ Annemin suratı pazar gününden beri asık. Askerim bugün gitti moralimin bozuk olduğunu gördüğü halde annemin umrunda dahi olmadı. İyi ki de gitmişim pişman değilim içimde çok büyük ukte kalırdı. Hele ki bugün ki üzüntüden sonra içime çok dert olurdu. Hepinize öpücüükk :KK60:

Canım yaşın çok küçük. Ne alakası var niye gideceksin. Annen haklı. Ağırdan al ailesine karşı. Yarın en ufak lafta sen geldin ama biz namusluyuz kızımızı göndermezdik derler. Bu laf ta ömür boyu yut yutabilirsen. Arkadaşımın başına geldi. Bu lafa benzer söylediler. Onun da annesi gitme dedi. Simdi gittiğine çok pişman. Gitme

Önerileriniz, fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim 🙏🏻 Birkaç gündür askerle son günlerimiz olduğu için giripte haber vermeye bir türlü fırsatım olmadı. Sonuç olarak gittim :) ❤ Annemin suratı pazar gününden beri asık. Askerim bugün gitti moralimin bozuk olduğunu gördüğü halde annemin umrunda dahi olmadı. İyi ki de gitmişim pişman değilim içimde çok büyük ukte kalırdı. Hele ki bugün ki üzüntüden sonra içime çok dert olurdu. Hepinize öpücüükk :KK60:
Allah kavuştursun tez zamanda gitsin sapasağlam gelsin inşallah 🙏🏼 İyi yapmışsın her zaman kalbinin sesini dinle :KK200:

Canım yaşın çok küçük. Ne alakası var niye gideceksin. Annen haklı. Ağırdan al ailesine karşı. Yarın en ufak lafta sen geldin ama biz namusluyuz kızımızı göndermezdik derler. Bu laf ta ömür boyu yut yutabilirsen. Arkadaşımın başına geldi. Bu lafa benzer söylediler. Onun da annesi gitme dedi. Simdi gittiğine çok pişman. Gitme
Teşekkür ederim ama bi üst yorumda belirttiğim gibi ‘gittim’ :) pazar günüydü zaten olay. Herkesin düşüncesi kendine kalmış kim hakkımda ne düşünürse Rabbim bin katını versin der, Allaha havale ederim 🙏🏻 Çokta memnun kaldılar. Ananesinin, babaannesinin ‘sen bizim oğlumuzu mutlu ettin Allahta seni mutlu etsin’ demesi bile yeterdi herşeye. İyiki gittim bu yüzden ❤️

Önerileriniz, fikirleriniz için hepinize çok teşekkür ederim 🙏🏻 Birkaç gündür askerle son günlerimiz olduğu için giripte haber vermeye bir türlü fırsatım olmadı. Sonuç olarak gittim :) ❤ Annemin suratı pazar gününden beri asık. Askerim bugün gitti moralimin bozuk olduğunu gördüğü halde annemin umrunda dahi olmadı. İyi ki de gitmişim pişman değilim içimde çok büyük ukte kalırdı. Hele ki bugün ki üzüntüden sonra içime çok dert olurdu. Hepinize öpücüükk :KK60:
Güle güle gitsin, güle güle dönsün.

Allah kavuştursun sizi de ailesini de.

Ahh kader yoldaşı oldık hee benimde canım askerde

Back
X